Ja największy sentyment mam do begonii i ich sobie nigdy nie odmówię....potem są oczywiście inne roślinki ale begonie na pierwszym miejscu

Asiu w Leroy-u go kupiłam w tesco niestety nie byliśmy. Przesadzić go muszę zgadza się bo korzonki wystają z doniczki. Mam nadzieję że tego nie uśmierce bo reszta w kiepskim stanie jest, byłam pewna że lubią wilgotne podłoże i chyba przelałam bo listki żółkną i pień wysycha i marszczy się. Jestem załamana normalniekwiato_maniaczka pisze:Anetko Gdzie kupiłaś tak drogiego hibiscusa? W tesco są piękne hibiscusy po 14,99 za szt:) różne kolorki, z tego co widziałam to pomarańczowe, żółte i różowo białe:)
Na Twoim miejscu przesadziłabym tego hibka, podejrzewam że rośnie w szybko wysychającym podłożu a one lubią wilgoć, Jak ziemia przeschnie to opadną wszystkie pączki.
Dzięki. Ja mogłabym oglądać je cały dzień.zeberka4 pisze:Znowu hibek,dzisiaj już drugiego widzę! śliczny
Dziękuję Krysiu takiego jeszcze nie miałam i ciekawi mnie jaki będzie drugi kolor.Krystyna.F pisze: Przepiękny jest ten twój nowiusi Hibek, Anetko. I kolorki ma łączone. Niesamowity jest!!
Aniu ja tak je lubię a one mnie nie, już hojki mi lepiej rosną ale będę próbować dalej.APe pisze:Anetko -Twoja następna pasja(hibiskusowa) -jak widać rozkręca się na dobre![]()
![]()
Achimenesy też mi wychodzą ,ale nie te z Rypina,bo one później były sadzone.
Ewelinko kochana jesteś że pocieszasz mnieewelina8005 pisze:Anetko piekny hibiskus ,nie smuc się na pewno dostaniesz jeszcze inne kolorki