Moje oczko w głowie cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 8

Post »

Tereniu patyczki posadzone lecz zostawiłam je w domu będą mieć je pod kontrolą .Dzisiaj z ciekawości popatyczkowałam na zimę parę patyczków Grandiflory .Były cieniutkie marniutkie, a wchodząc na rabatkę niechcący je złamałam .No cóż przecież nie wyrzucę poszły pod klosz na chybił trafił :;230 .Cudnie przebarwiona dębolistna
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Tereniu, chryzantemom, podobnie jak nam, zabrakło słońca i stąd niektóre uśpiły swoje pączki. ;:174
Już ich nie obudzą. ;:185 Moje na pewno nie, zwłaszcza że dzisiaj już nie tylko mrozi, ale i śnieży. ;:108
Co prawda lubię pobielone otoczenie, ale niektóre roślinki nie są tym zachwycone. ;:222
Z drugiej strony jednak, jeśli już ma być prawdziwa zima, to niech będzie. ;:108 Może trochę szkodników wymrozi. ;:63
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam sobotnio ;:4
Ale zimnica , miałam iść na działkę ale chyba zrezygnuję :wink:
Jadziu życzę powodzenia w ukorzenianiu , jak się nie uda to wiosną jeszcze raz wyślę ;:108
Nie wiem czy mam Grandiflorę - miałam ale ją przenosiłam ze starej działki i padła , niby długo miała żywe badylki ale nie odbiła , zobaczę jak zakwitną młode bo ukorzeniałam patyczki ale nie opisywałam i teraz nie wiem czy mam i co mam :) Dębolistna jest też piękna i cały czas ozdobna z liści .
Lucynko ach to słoneczko życiodajne ;:108 jak ja go kocham ;:167
Pewnie już nie rozkwitną nasze chryzantemy bo za duże przymrozki a nawet mróz przez całą noc jest .
U mnie śniegu nie ma - na razie , bo jakoś ciemno się robi .
Ja też jestem tego zdania jak ma być zima to niech będzie taka ze śniegiem i mrozem ;:108
Jadziu , Lucynko i wszyscy zaglądający do mojego wątku - życzę Wam miłego i w miarę ciepłego weekendu ;:4
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu niestety weekend się sp.. śnieg, zimno, wiatr! niby sobota, a do ogrodu nie ma jak wyjść ;:185
Pewnie powoli trzeba się z tym godzić, dzisiaj dałam pierwszą sukienkę Leycesterii, okryłam też parę innych młodych i wrażliwych.
Dziewczyny piszą że jeszcze będzie ciepło, ale czy na prawdę? Obserwując moje kuraki chyba będzie zima mroźna, bo jajek zero jakby tłuszcz i siły oszczędzały ;:oj Zobaczymy! niedługo pełnia to mróz może chwycić, a najbliższa ponoć niebywale okazała!
Tobie miłej, a może i słonecznej niedzieli ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Tereniu to zdjęcie z drzewami i połową altanki przecudne ;:215 Chryzantemy też powalają na kolana...
Czy ta dębolistna to hortensja?
I u mnie się dzisiaj zimno zrobiło, aż zimową kurtkę wyciągnęłam...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tereniu, masz rację, mrozy wstrzymały, a właściwie zatrzymały rozwój pąków późnych chryzantem. ;:174 Cieszę się więc z tych ściętych do wazonu, :tan bo ładnie rozkwitają. ;:333
Niech Ci słoneczko poświeci w niedzielę, a nawet jeszcze dłużej! ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam niedzielnie wszystkich gości ;:4
Marysiu niestety weekend bardzo zimny a najgorszy ten wiatr . Ja też przyrzuciłam wczoraj swoją Leycesterię włókniną , jak się ociepli to jej sukieneczkę poprawię ;:306 Ja na razie nic więcej nie okrywałam , tak było zimno że nawet nie umiałam myśleć .
dzisiaj jeszcze chłodniej - kiedy to ocieplenie ?? nie strasz mroźną zimą a jak już to niech spadnie najpierw śnieg .
Niedziela miła ale bez słoneczka , co chwilę jakieś białe płatki lecą :)
Ja też Ci bzyczę miłej niedzieli ;:196
Małgosiu dziękuję bardzo ;:196
Tak dębolistna to hortensja - jest śliczna ;:167
Ja też już w zimowej kurtce i w czapeczce i tak mi zimno :wink:
Lucynko je też za Twoim przykładem ścięłam kilka gałązek chryzantem do wazonu i dobrze zrobiłam bo ładnie kwitną i cieszą oczy ;:333
Dzięki i wzajemnie ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu gdzie tam u Ciebie zimno jak malinki owocują ;:215 Zimno to u mnie, bo już nie ma żadnego owocu ;:185
Ja okryłam jeszcze figę i takie wrażliwe niedawno posadzone, ale jeszcze mi dużo zostało, a i muszę poszukać w notatkach Obrazek Właśnie sypie śnieg i dobrze niech przykrywa rośliny, bo we wtorek mam mieć -6.
Życzę Ci słoneczka i ocieplenia, żeby był czas na okrycie roślin i dokończenie jesiennych prac ;:196
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Tereniu, przyszłam się przywitać. Ocieplenie pewnie przyjdzie wiosną ;:306
Teraz musimy się pogodzić z faktem że może być coraz zimniej. Ja bardzo nie narzekam. Wreszcie będę miała troszkę czasu na forum/
Słonka dużo życzę/
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I ja zaglądam :) Aż dziw bierze, że u Ciebie tak wiosennie! Chryzantemy piękne, szczególnie lubię te w słonecznych kolorach. Kwiaty na krzewuszce? We wrześniu na jednej miałam, ale w listopadzie? Tereniu, jakich czarów używasz w swoim ogrodzie? Miło czytać, że pracujesz w ogrodzie, znaczy się zdrówko dopisuje chociaż w miarę. Życzę Ci jeszcze pięknej jesieni ;:196
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu ciekawe czy po tych mrozach jeszcze będą malinki na krzaczkach .Znów ma się ocieplić i ciekawe na jak długo, a może prawdziwa zima przyjdzie dopiero w styczniu lub lutym i wtedy nam dowali
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,malinki i u mnie jeszcze są ,wczoraj się nimi zajadałam ,ale chryzantemy masz cudowne ,u mnie trochę je przymroziło,tylko róże się mocno trzymają ,u mnie dzisiaj tez sypał śnieg ,ale w grudniu ma być ciepło,to będziemy kopać w grudniu ;:306 ,pozdrawiam ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tereniu, czy ja dobrze widzę? :roll:
Czy Tobie floksy jeszcze kwitną? ;:111
Dobrego, słonecznego ;:3 ;:3 tygodnia życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu jak jeszcze ładnie u Ciebie . Ładna altana i kawałek ogrodu. Nie zasadzaj go , kawałeczek przestrzeni też potrzebny, ślicznie . Masz jeszcze kolorowo-zielono, sporo kwitnie ;:138 Cudne masz chryzantemy ;:138 a czyżbyś miała bambus ? marzenie mojego eM :lol: Nie widać skrajnej jesieni, ale to wystarczy jeden mróz.....,ja też trochę okryłam Leycesterię ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie przemiłych gości ;:4
Dzisiaj był piękny słoneczny dzień temperatura -1 ale jak się pracowało to było ciepło . Odwiedziłam starą działkę , liście zgrabione , śmieci zbierane przez lato wypalone .
Marysiu teraz już po wczorajszych i przedwczorajszych przymrozkach liście z malin zleciały i malinek nie ma :wink:
U nie dzisiaj ładnie było , trochę posprzątałam na starej działce , jeszcze jutro pojedziemy na chwilę wodę spuścić z licznika i zabezpieczyć na zimę i koniec , resztę na wiosnę .
Dzisiaj w nocy też zapowiadają spory mróz i jest bezchmurnie to nie ma żadnej kołderki i rzeczywiście może przymrozić .
Ocieplenie zapowiadają , już od jutra coraz cieplej ma być i na razie nie wiem czy okrywać czy nie wrażliwe roślinki .
Dziękuję ;:196 życzenie się spełniło :D
Witaj Danusiu ;:196 bardzo mi miło i cieszę się .
Ocieplenie już od jutra zapowiadają a czy się sprawdzi to zobaczymy .
Danusiu wszyscy będziemy mieć więcej czasu na forum , tylko że zdjęć już nie będzie .
Życzenie się spełniło ;:196 dzisiaj było ładne słoneczko i wiatru nie było tak że wspaniale się pracowało .
Aniu witaj ;:196
Wiosennie było , teraz już przymroziło porządnie ale chryzantemy się jeszcze trzymają . Kwiaty na krzewuszkach są i niektóre nawet ładnie się rozwijają - dla mnie też to trochę dziwne . Aniu nie używam czarów , same roślinki powariowały , oby tylko teraz nie zmarzły .
Zdrówko jest tak w miarę , muszę uważać bardzo , pracuję w pasie , najgorsze jest zimno dla mnie .
Aniu bardzo dziękuję ;:168 dzisiaj był naprawdę piękny dzień .
Jadziu dzisiaj sprawdzałam już nie ma ani malin ani liści :D
Ja czekam na ocieplenie , choć już nic nie będę robić tylko okryję wrażliwe roślinki .
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Martusiu witam :wit
U mnie już malin nie ma - wszystko obmarzło . Chryzantemy się jeszcze trzymają , choć trochę zimno żeby się nimi pocieszyć .
Postanowiłam już nic nie robić na działce tylko pookrywać ale kto wie jak będzie ciepło to może coś jeszcze pokopię , chociażby przygotuję nowe rabatki :D
Dziękuję i też pozdrawiam ;:196
Lucynko tak dobrze widzisz to taki późny floks od naszej Martusi :D
Bardzo dziękuję i wzajemnie ;:196
Karolinko dziękuję ;:196 taki jest plan żeby tam była trawka i miejsce do poleżenia na niej .
Teraz już pojedyncze kwiatki kwitną , tylko chryzantemy się popisują :D
Tak mam bambus ale coś marny , może wiosną już ruszy .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”