Moje oczko w głowie cz. 8
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje oczko w głowie cz. 8
Tereniu patyczki posadzone lecz zostawiłam je w domu będą mieć je pod kontrolą .Dzisiaj z ciekawości popatyczkowałam na zimę parę patyczków Grandiflory .Były cieniutkie marniutkie, a wchodząc na rabatkę niechcący je złamałam .No cóż przecież nie wyrzucę poszły pod klosz na chybił trafił
.Cudnie przebarwiona dębolistna

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Tereniu, chryzantemom, podobnie jak nam, zabrakło słońca i stąd niektóre uśpiły swoje pączki.
Już ich nie obudzą.
Moje na pewno nie, zwłaszcza że dzisiaj już nie tylko mrozi, ale i śnieży.
Co prawda lubię pobielone otoczenie, ale niektóre roślinki nie są tym zachwycone.
Z drugiej strony jednak, jeśli już ma być prawdziwa zima, to niech będzie.
Może trochę szkodników wymrozi. 

Już ich nie obudzą.

Co prawda lubię pobielone otoczenie, ale niektóre roślinki nie są tym zachwycone.

Z drugiej strony jednak, jeśli już ma być prawdziwa zima, to niech będzie.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam sobotnio
Ale zimnica , miałam iść na działkę ale chyba zrezygnuję
Jadziu życzę powodzenia w ukorzenianiu , jak się nie uda to wiosną jeszcze raz wyślę
Nie wiem czy mam Grandiflorę - miałam ale ją przenosiłam ze starej działki i padła , niby długo miała żywe badylki ale nie odbiła , zobaczę jak zakwitną młode bo ukorzeniałam patyczki ale nie opisywałam i teraz nie wiem czy mam i co mam
Dębolistna jest też piękna i cały czas ozdobna z liści .
Lucynko ach to słoneczko życiodajne
jak ja go kocham
Pewnie już nie rozkwitną nasze chryzantemy bo za duże przymrozki a nawet mróz przez całą noc jest .
U mnie śniegu nie ma - na razie , bo jakoś ciemno się robi .
Ja też jestem tego zdania jak ma być zima to niech będzie taka ze śniegiem i mrozem
Jadziu , Lucynko i wszyscy zaglądający do mojego wątku - życzę Wam miłego i w miarę ciepłego weekendu

Ale zimnica , miałam iść na działkę ale chyba zrezygnuję

Jadziu życzę powodzenia w ukorzenianiu , jak się nie uda to wiosną jeszcze raz wyślę

Nie wiem czy mam Grandiflorę - miałam ale ją przenosiłam ze starej działki i padła , niby długo miała żywe badylki ale nie odbiła , zobaczę jak zakwitną młode bo ukorzeniałam patyczki ale nie opisywałam i teraz nie wiem czy mam i co mam

Lucynko ach to słoneczko życiodajne

Pewnie już nie rozkwitną nasze chryzantemy bo za duże przymrozki a nawet mróz przez całą noc jest .
U mnie śniegu nie ma - na razie , bo jakoś ciemno się robi .
Ja też jestem tego zdania jak ma być zima to niech będzie taka ze śniegiem i mrozem

Jadziu , Lucynko i wszyscy zaglądający do mojego wątku - życzę Wam miłego i w miarę ciepłego weekendu

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tereniu niestety weekend się sp.. śnieg, zimno, wiatr! niby sobota, a do ogrodu nie ma jak wyjść
Pewnie powoli trzeba się z tym godzić, dzisiaj dałam pierwszą sukienkę Leycesterii, okryłam też parę innych młodych i wrażliwych.
Dziewczyny piszą że jeszcze będzie ciepło, ale czy na prawdę? Obserwując moje kuraki chyba będzie zima mroźna, bo jajek zero jakby tłuszcz i siły oszczędzały
Zobaczymy! niedługo pełnia to mróz może chwycić, a najbliższa ponoć niebywale okazała!
Tobie miłej, a może i słonecznej niedzieli

Pewnie powoli trzeba się z tym godzić, dzisiaj dałam pierwszą sukienkę Leycesterii, okryłam też parę innych młodych i wrażliwych.
Dziewczyny piszą że jeszcze będzie ciepło, ale czy na prawdę? Obserwując moje kuraki chyba będzie zima mroźna, bo jajek zero jakby tłuszcz i siły oszczędzały

Tobie miłej, a może i słonecznej niedzieli

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Tereniu to zdjęcie z drzewami i połową altanki przecudne
Chryzantemy też powalają na kolana...
Czy ta dębolistna to hortensja?
I u mnie się dzisiaj zimno zrobiło, aż zimową kurtkę wyciągnęłam...

Czy ta dębolistna to hortensja?
I u mnie się dzisiaj zimno zrobiło, aż zimową kurtkę wyciągnęłam...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
Tereniu, masz rację, mrozy wstrzymały, a właściwie zatrzymały rozwój pąków późnych chryzantem.
Cieszę się więc z tych ściętych do wazonu,
bo ładnie rozkwitają.
Niech Ci słoneczko poświeci w niedzielę, a nawet jeszcze dłużej!

Niech Ci słoneczko poświeci w niedzielę, a nawet jeszcze dłużej!

Pozdrawiam. Lucyna
- TerDob
Witam niedzielnie wszystkich gości
Marysiu niestety weekend bardzo zimny a najgorszy ten wiatr . Ja też przyrzuciłam wczoraj swoją Leycesterię włókniną , jak się ociepli to jej sukieneczkę poprawię
Ja na razie nic więcej nie okrywałam , tak było zimno że nawet nie umiałam myśleć .
dzisiaj jeszcze chłodniej - kiedy to ocieplenie ?? nie strasz mroźną zimą a jak już to niech spadnie najpierw śnieg .
Niedziela miła ale bez słoneczka , co chwilę jakieś białe płatki lecą
Ja też Ci bzyczę miłej niedzieli
Małgosiu dziękuję bardzo
Tak dębolistna to hortensja - jest śliczna
Ja też już w zimowej kurtce i w czapeczce i tak mi zimno
Lucynko je też za Twoim przykładem ścięłam kilka gałązek chryzantem do wazonu i dobrze zrobiłam bo ładnie kwitną i cieszą oczy
Dzięki i wzajemnie

Marysiu niestety weekend bardzo zimny a najgorszy ten wiatr . Ja też przyrzuciłam wczoraj swoją Leycesterię włókniną , jak się ociepli to jej sukieneczkę poprawię

dzisiaj jeszcze chłodniej - kiedy to ocieplenie ?? nie strasz mroźną zimą a jak już to niech spadnie najpierw śnieg .
Niedziela miła ale bez słoneczka , co chwilę jakieś białe płatki lecą

Ja też Ci bzyczę miłej niedzieli

Małgosiu dziękuję bardzo

Tak dębolistna to hortensja - jest śliczna

Ja też już w zimowej kurtce i w czapeczce i tak mi zimno

Lucynko je też za Twoim przykładem ścięłam kilka gałązek chryzantem do wazonu i dobrze zrobiłam bo ładnie kwitną i cieszą oczy

Dzięki i wzajemnie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tereniu gdzie tam u Ciebie zimno jak malinki owocują
Zimno to u mnie, bo już nie ma żadnego owocu
Ja okryłam jeszcze figę i takie wrażliwe niedawno posadzone, ale jeszcze mi dużo zostało, a i muszę poszukać w notatkach
Właśnie sypie śnieg i dobrze niech przykrywa rośliny, bo we wtorek mam mieć -6.
Życzę Ci słoneczka i ocieplenia, żeby był czas na okrycie roślin i dokończenie jesiennych prac

Ja okryłam jeszcze figę i takie wrażliwe niedawno posadzone, ale jeszcze mi dużo zostało, a i muszę poszukać w notatkach

Życzę Ci słoneczka i ocieplenia, żeby był czas na okrycie roślin i dokończenie jesiennych prac

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Tereniu, przyszłam się przywitać. Ocieplenie pewnie przyjdzie wiosną
Teraz musimy się pogodzić z faktem że może być coraz zimniej. Ja bardzo nie narzekam. Wreszcie będę miała troszkę czasu na forum/
Słonka dużo życzę/

Teraz musimy się pogodzić z faktem że może być coraz zimniej. Ja bardzo nie narzekam. Wreszcie będę miała troszkę czasu na forum/
Słonka dużo życzę/
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I ja zaglądam
Aż dziw bierze, że u Ciebie tak wiosennie! Chryzantemy piękne, szczególnie lubię te w słonecznych kolorach. Kwiaty na krzewuszce? We wrześniu na jednej miałam, ale w listopadzie? Tereniu, jakich czarów używasz w swoim ogrodzie? Miło czytać, że pracujesz w ogrodzie, znaczy się zdrówko dopisuje chociaż w miarę. Życzę Ci jeszcze pięknej jesieni 

Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają

pozdrawiam, Ania
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Tereniu ciekawe czy po tych mrozach jeszcze będą malinki na krzaczkach .Znów ma się ocieplić i ciekawe na jak długo, a może prawdziwa zima przyjdzie dopiero w styczniu lub lutym i wtedy nam dowali
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Tereniu,malinki i u mnie jeszcze są ,wczoraj się nimi zajadałam ,ale chryzantemy masz cudowne ,u mnie trochę je przymroziło,tylko róże się mocno trzymają ,u mnie dzisiaj tez sypał śnieg ,ale w grudniu ma być ciepło,to będziemy kopać w grudniu
,pozdrawiam 

-
Tereniu, czy ja dobrze widzę?
Czy Tobie floksy jeszcze kwitną?
Dobrego, słonecznego
tygodnia życzę. 

Czy Tobie floksy jeszcze kwitną?

Dobrego, słonecznego

Pozdrawiam. Lucyna
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu jak jeszcze ładnie u Ciebie . Ładna altana i kawałek ogrodu. Nie zasadzaj go , kawałeczek przestrzeni też potrzebny, ślicznie . Masz jeszcze kolorowo-zielono, sporo kwitnie
Cudne masz chryzantemy
a czyżbyś miała bambus ? marzenie mojego eM
Nie widać skrajnej jesieni, ale to wystarczy jeden mróz.....,ja też trochę okryłam Leycesterię 

- TerDob
Witam serdecznie przemiłych gości
Dzisiaj był piękny słoneczny dzień temperatura -1 ale jak się pracowało to było ciepło . Odwiedziłam starą działkę , liście zgrabione , śmieci zbierane przez lato wypalone .
Marysiu teraz już po wczorajszych i przedwczorajszych przymrozkach liście z malin zleciały i malinek nie ma
U nie dzisiaj ładnie było , trochę posprzątałam na starej działce , jeszcze jutro pojedziemy na chwilę wodę spuścić z licznika i zabezpieczyć na zimę i koniec , resztę na wiosnę .
Dzisiaj w nocy też zapowiadają spory mróz i jest bezchmurnie to nie ma żadnej kołderki i rzeczywiście może przymrozić .
Ocieplenie zapowiadają , już od jutra coraz cieplej ma być i na razie nie wiem czy okrywać czy nie wrażliwe roślinki .
Dziękuję
życzenie się spełniło
Witaj Danusiu
bardzo mi miło i cieszę się .
Ocieplenie już od jutra zapowiadają a czy się sprawdzi to zobaczymy .
Danusiu wszyscy będziemy mieć więcej czasu na forum , tylko że zdjęć już nie będzie .
Życzenie się spełniło
dzisiaj było ładne słoneczko i wiatru nie było tak że wspaniale się pracowało .
Aniu witaj
Wiosennie było , teraz już przymroziło porządnie ale chryzantemy się jeszcze trzymają . Kwiaty na krzewuszkach są i niektóre nawet ładnie się rozwijają - dla mnie też to trochę dziwne . Aniu nie używam czarów , same roślinki powariowały , oby tylko teraz nie zmarzły .
Zdrówko jest tak w miarę , muszę uważać bardzo , pracuję w pasie , najgorsze jest zimno dla mnie .
Aniu bardzo dziękuję
dzisiaj był naprawdę piękny dzień .
Jadziu dzisiaj sprawdzałam już nie ma ani malin ani liści
Ja czekam na ocieplenie , choć już nic nie będę robić tylko okryję wrażliwe roślinki .
Pozdrawiam cieplutko
Martusiu witam
U mnie już malin nie ma - wszystko obmarzło . Chryzantemy się jeszcze trzymają , choć trochę zimno żeby się nimi pocieszyć .
Postanowiłam już nic nie robić na działce tylko pookrywać ale kto wie jak będzie ciepło to może coś jeszcze pokopię , chociażby przygotuję nowe rabatki
Dziękuję i też pozdrawiam
Lucynko tak dobrze widzisz to taki późny floks od naszej Martusi
Bardzo dziękuję i wzajemnie
Karolinko dziękuję
taki jest plan żeby tam była trawka i miejsce do poleżenia na niej .
Teraz już pojedyncze kwiatki kwitną , tylko chryzantemy się popisują
Tak mam bambus ale coś marny , może wiosną już ruszy .

Dzisiaj był piękny słoneczny dzień temperatura -1 ale jak się pracowało to było ciepło . Odwiedziłam starą działkę , liście zgrabione , śmieci zbierane przez lato wypalone .
Marysiu teraz już po wczorajszych i przedwczorajszych przymrozkach liście z malin zleciały i malinek nie ma

U nie dzisiaj ładnie było , trochę posprzątałam na starej działce , jeszcze jutro pojedziemy na chwilę wodę spuścić z licznika i zabezpieczyć na zimę i koniec , resztę na wiosnę .
Dzisiaj w nocy też zapowiadają spory mróz i jest bezchmurnie to nie ma żadnej kołderki i rzeczywiście może przymrozić .
Ocieplenie zapowiadają , już od jutra coraz cieplej ma być i na razie nie wiem czy okrywać czy nie wrażliwe roślinki .
Dziękuję

Witaj Danusiu

Ocieplenie już od jutra zapowiadają a czy się sprawdzi to zobaczymy .
Danusiu wszyscy będziemy mieć więcej czasu na forum , tylko że zdjęć już nie będzie .
Życzenie się spełniło

Aniu witaj

Wiosennie było , teraz już przymroziło porządnie ale chryzantemy się jeszcze trzymają . Kwiaty na krzewuszkach są i niektóre nawet ładnie się rozwijają - dla mnie też to trochę dziwne . Aniu nie używam czarów , same roślinki powariowały , oby tylko teraz nie zmarzły .
Zdrówko jest tak w miarę , muszę uważać bardzo , pracuję w pasie , najgorsze jest zimno dla mnie .
Aniu bardzo dziękuję

Jadziu dzisiaj sprawdzałam już nie ma ani malin ani liści

Ja czekam na ocieplenie , choć już nic nie będę robić tylko okryję wrażliwe roślinki .
Pozdrawiam cieplutko

Martusiu witam

U mnie już malin nie ma - wszystko obmarzło . Chryzantemy się jeszcze trzymają , choć trochę zimno żeby się nimi pocieszyć .
Postanowiłam już nic nie robić na działce tylko pookrywać ale kto wie jak będzie ciepło to może coś jeszcze pokopię , chociażby przygotuję nowe rabatki

Dziękuję i też pozdrawiam

Lucynko tak dobrze widzisz to taki późny floks od naszej Martusi

Bardzo dziękuję i wzajemnie

Karolinko dziękuję

Teraz już pojedyncze kwiatki kwitną , tylko chryzantemy się popisują

Tak mam bambus ale coś marny , może wiosną już ruszy .