Witam po przerwie,dziękuję za wizyty miłym gościom,myślę ,że spacerki były relaksujące,goście wczoraj odjechali ,w pracy cały komplet wypoczętych pracowników,więc może będzie więcej czasu dla Was i ogrodu ,bo zaniedbał się okropnie ,ale kwitnie ogromnie .
Justyna ,kwitnące katalpy są oszałamiające,no i ten ich zapach
Marysiu,wróciłam i zastałam cały ogród w kwiatach ,jedne rośliny przekwitają inne zakwitają ,wszystko teraz razem wymieszane ,wczoraj goście odjechali ,myślę ,że zadowoleni,dostałam tyle pochwał za jedzenie,właśnie takie domowe,za moje przetwory owocowe,kompoty i dżemy,które pożerali ,napisali do Izy esemesa ,że są już w Belgi,że myślą o naszej rodzinie i wspominają wspaniałe jedzenie ,to miłe,a w ogrodzie zrobiły się wielkie zaległości ,ale może jakoś nadrobię ,dalie rozłożone i poprzewracane ,trudno je teraz postawić i przywiązać do palików,ale nie było mnie gdy rosły i teraz jest problem ,dzisiaj jakoś się z nimi uporałam ,nie wyglądają ślicznie ,bo rozwichrzone na wszystkie strony,zobaczymy co będzie dalej ,czy wyjdą z tego,może się rozprostują ,kwiaty olbrzymy niektóre i trochę sie połamały przy tym wiązaniu,teraz pięknie kwitną floksy i jeżówki ,pozdrawiam i buziaczki
Aluś miło,że ktoś na mnie czeka

,jak wróciłam z urlopu to dalej cały tydzień nie byłam w ogrodzie ,bo praca i goście absorbowały mój czas ,wpadałam tylko zrobić zdjęcia ,wczoraj musiałam odespać to wszystko,goście też nie mieli czasu latać po ogrodzie ,rano śniadanie i na zbiórkę i mieli swoje zajęcia i wyjazdy ,a wracały nieraz o 12 w nocy i wtedy dopiero była kolacja.może teraz się wszystko unormuje,ale też jeszcze trzeba robić przetwory,pozdrawiam
_oleander_,Katalpy są bardzo urokliwe,staram się ,żeby ogród cały rok wylewał swoje kwiaty z rabat ,jeżeli to się udało to się cieszę ,goście jak i ja nie mieliśmy czasu na ogród,jak w niedzielę wróciły wcześniej z Brzegów miała być obiadokolacja w ogrodzie ,tak się umówiliśmy to lało jak z cebra i nic z tego nie wyszło,siedzieliśmy w domu,pozdrawiam
Dorotka,dziękuję ,że podobają się zdjęcia i jakoś ten ogród na nich wygląda,staram się ,pozdrawiam
Kasieńko,miło,że jesteś ,myślę ,że i ja w końcu będę miała troszkę czasu na spacerek w Twoim ogrodzie ,pozdrawiam
Aniu,dziękuję za miłe słowa,uwielbiam ostróżki,szkoda ,że tak wszystko szybko przemija ,ale zrobiłam na wiosnę trochę rozsadzy i teraz będzie kwitła ,bo jest spóźniona ,więc znowu nacieszymy oczy,floksy też uwielbiam ,bo to też babcine kwiatuchy i ten ich zapach jest dla mnie szczególny,floksy szybko sie rozrastają to zaraz będziesz mieć ich dużo,pozdrawiam
Ewuniu,nie można przejść obojętnie koło kwitnących katalp,to zjawiskowe kwiaty i bardzo pachnące a 6 drzew w jednym miejscu robi wrażenie,pozdrawiam
Aluś 31,dziękuję ,miło ,że się podoba ,bardzo trudno wymienić te naj ,bo wszystko zachwyca i mnie,pozdrawiam
Tereniu,tak bym chciała ,żebyś kiedyś przyjechała do mnie ,pomyśl o tym ,są świecznice i dla Ciebie też będą ,te białe kwiatuszki to pajęcznica liliowata też będzie dla Ciebie ,gorące buziaczki
Soniu,Pomponella sama sobie radzi nie trzeba jej podpierać ,u mnie w tym roku dość dobrze podlewa z nieba z czego się cieszę ,bo ciągle mnie nie ma w ogrodzie i byłby problem ,czasem brakuje mi tej doby,a jeszcze przecież przetwory trzeba zrobić ,chociaż już częściowo zrobione,pozdrawiam
Ewciu,to Pajęcznica liliowata bylina ,która świetnie sobie radzi w naszych warunkach ,jaj delikatne gwiazdkowe kwiatuszki są pełne uroku i delikatności
Kasiu ,już napisałam Ewci ,ze to bezproblemowa bylina ,Pajęcznica liliowata
Ala potwierdzam ,to Pajęcznica liliowata
Dorota to nie jest trawa tylko bylina
Gosiu,Margo2,ale Twój ogród też kipi od kwiatów,może trochę mniejszy ,to i kwiatów mniej ,ale w rabatach zawsze pełno i ślicznie

Głowaczek lubi słoneczko,,żeby miał więcej kwiatów to i kępa musi się rozróść
Ewciu,witaj w moim ogrodzie ,cieszę sie ,że Twój odbiór ogrodu jest właśnie taki ,tyle miłych słów powoduje ,że zawsze warto pracować i ciągle tworzyć, na pewno dużo z tych roślin będzie na wiosnę w nadwyżkach,dziękuję ,bo urosłam z powodu pochwał

,pozdrawiam