Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Wpadam do rożnych ogrodów... w jednych jestem krócej, w innych dłużej ... zależy od stylu ogrodu... W Twoim ogrodzie jest obłędnie ;:215 ... chciałabym żeby mój choć w części był podobny... podglądam kwiaty i skrzętnie spisuję nazwy... żeby wiedzieć czego szukać :) Gratuluję ... ogrodu, jest niesamowity ;:333 Wracam do oglądania wcześniejszych fotek :wit
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam po przerwie,dziękuję za wizyty miłym gościom,myślę ,że spacerki były relaksujące,goście wczoraj odjechali ,w pracy cały komplet wypoczętych pracowników,więc może będzie więcej czasu dla Was i ogrodu ,bo zaniedbał się okropnie ,ale kwitnie ogromnie .

Justyna ,kwitnące katalpy są oszałamiające,no i ten ich zapach :roll:

Marysiu,wróciłam i zastałam cały ogród w kwiatach ,jedne rośliny przekwitają inne zakwitają ,wszystko teraz razem wymieszane ,wczoraj goście odjechali ,myślę ,że zadowoleni,dostałam tyle pochwał za jedzenie,właśnie takie domowe,za moje przetwory owocowe,kompoty i dżemy,które pożerali ,napisali do Izy esemesa ,że są już w Belgi,że myślą o naszej rodzinie i wspominają wspaniałe jedzenie ,to miłe,a w ogrodzie zrobiły się wielkie zaległości ,ale może jakoś nadrobię ,dalie rozłożone i poprzewracane ,trudno je teraz postawić i przywiązać do palików,ale nie było mnie gdy rosły i teraz jest problem ,dzisiaj jakoś się z nimi uporałam ,nie wyglądają ślicznie ,bo rozwichrzone na wszystkie strony,zobaczymy co będzie dalej ,czy wyjdą z tego,może się rozprostują ,kwiaty olbrzymy niektóre i trochę sie połamały przy tym wiązaniu,teraz pięknie kwitną floksy i jeżówki ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Aluś miło,że ktoś na mnie czeka :heja ,jak wróciłam z urlopu to dalej cały tydzień nie byłam w ogrodzie ,bo praca i goście absorbowały mój czas ,wpadałam tylko zrobić zdjęcia ,wczoraj musiałam odespać to wszystko,goście też nie mieli czasu latać po ogrodzie ,rano śniadanie i na zbiórkę i mieli swoje zajęcia i wyjazdy ,a wracały nieraz o 12 w nocy i wtedy dopiero była kolacja.może teraz się wszystko unormuje,ale też jeszcze trzeba robić przetwory,pozdrawiam ;:196

_oleander_,Katalpy są bardzo urokliwe,staram się ,żeby ogród cały rok wylewał swoje kwiaty z rabat ,jeżeli to się udało to się cieszę ,goście jak i ja nie mieliśmy czasu na ogród,jak w niedzielę wróciły wcześniej z Brzegów miała być obiadokolacja w ogrodzie ,tak się umówiliśmy to lało jak z cebra i nic z tego nie wyszło,siedzieliśmy w domu,pozdrawiam ;:196

Dorotka,dziękuję ,że podobają się zdjęcia i jakoś ten ogród na nich wygląda,staram się ,pozdrawiam ;:168

Kasieńko,miło,że jesteś ,myślę ,że i ja w końcu będę miała troszkę czasu na spacerek w Twoim ogrodzie ,pozdrawiam ;:196

Aniu,dziękuję za miłe słowa,uwielbiam ostróżki,szkoda ,że tak wszystko szybko przemija ,ale zrobiłam na wiosnę trochę rozsadzy i teraz będzie kwitła ,bo jest spóźniona ,więc znowu nacieszymy oczy,floksy też uwielbiam ,bo to też babcine kwiatuchy i ten ich zapach jest dla mnie szczególny,floksy szybko sie rozrastają to zaraz będziesz mieć ich dużo,pozdrawiam :wit

Ewuniu,nie można przejść obojętnie koło kwitnących katalp,to zjawiskowe kwiaty i bardzo pachnące a 6 drzew w jednym miejscu robi wrażenie,pozdrawiam ;:196

Aluś 31,dziękuję ,miło ,że się podoba ,bardzo trudno wymienić te naj ,bo wszystko zachwyca i mnie,pozdrawiam ;:196

Tereniu,tak bym chciała ,żebyś kiedyś przyjechała do mnie ,pomyśl o tym ,są świecznice i dla Ciebie też będą ,te białe kwiatuszki to pajęcznica liliowata też będzie dla Ciebie ,gorące buziaczki ;:196

Soniu,Pomponella sama sobie radzi nie trzeba jej podpierać ,u mnie w tym roku dość dobrze podlewa z nieba z czego się cieszę ,bo ciągle mnie nie ma w ogrodzie i byłby problem ,czasem brakuje mi tej doby,a jeszcze przecież przetwory trzeba zrobić ,chociaż już częściowo zrobione,pozdrawiam ;:196

Ewciu,to Pajęcznica liliowata bylina ,która świetnie sobie radzi w naszych warunkach ,jaj delikatne gwiazdkowe kwiatuszki są pełne uroku i delikatności :wit

Kasiu ,już napisałam Ewci ,ze to bezproblemowa bylina ,Pajęcznica liliowata :wit

Ala potwierdzam ,to Pajęcznica liliowata ;:168

Dorota to nie jest trawa tylko bylina :wit

Gosiu,Margo2,ale Twój ogród też kipi od kwiatów,może trochę mniejszy ,to i kwiatów mniej ,ale w rabatach zawsze pełno i ślicznie ;:180 Głowaczek lubi słoneczko,,żeby miał więcej kwiatów to i kępa musi się rozróść :wit

Ewciu,witaj w moim ogrodzie ,cieszę sie ,że Twój odbiór ogrodu jest właśnie taki ,tyle miłych słów powoduje ,że zawsze warto pracować i ciągle tworzyć, na pewno dużo z tych roślin będzie na wiosnę w nadwyżkach,dziękuję ,bo urosłam z powodu pochwał ;:306 ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wypoczęta i pełna energii pewno zapuściłaś korzenie w ogrodzie.
Lato to taka przyjemna pora a tak szybko ucieka.
Czekam na te kwiaty, które tak zdobią twój ogród i przywitały Cię pełnią lata. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No nareszcie nam się Martusia odezwała, i pokaże nam swoje kwitnienia :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu pełnego kwiatów.

floks plamisty Delta
Obrazek

Deinanthe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cleome
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Merostar
Obrazek

rumian rzymski
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

miniaturowa pysznogłówka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu na to czekałam ;:138 , pięknie ;:138 , powiedz proszę co tak pięknie kwitnie, jedna i druga roślinka na 13 zdjęciu?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marta. :wit
I ja się doczekałam. Pięknie Ci wszystko kwitnie. Kipi ogród kolorami. ;:138 ;:138
Masz prawo być zmęczona. Teraz odpoczywaj i gości długo do siebie nie zapraszaj. ;:108
A białą Deinanthe masz? Niebieska mi już przekwitła z 2 tygodnie a biała teraz kwitnie.
Miłego tygodnia. :wit ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,dzisiaj pierwszy raz byłam w ogrodzie ,żeby coś popracować,chwastów narosło sporo,dalie zwichrzone ,bo nie były podwiązane i deszcz je rozłożył,więc nie wiadomo gdzie ręce włożyć ,mnie uciekło pół lata przez wyjazdy , pracę i gości ,ale to nic ,myślę ,że ogród się nie pogniewał,bo przywitał mnie mnóstwem kwiatów,pozdrawiam ;:196

Iwonko,jestem i się ciesze ,że już mogę być z Wami i w ogrodzie ,myślisz o tych białych drobniutkich kwiatuszkach?,jeżeli tak to jest Rutewka Delavaya to bylina o małych licznych kwiatuszkach zebranych w wiechę ,tworzy cudowną chmurkę kwiatów,kwitnie długo,pokazałam białą,mam jeszcze jasnofioletową ,jutro pokażę,wymaga kwaśnej ziemi, :wit

Ala,fajnie ,że jesteś ogród zachwaszczony ,ale sobie nic z tego nie robi ,wszystko co ma kwitnąć to kwitnie ,tylko dalie mi bardzo deszcze rozłożyły ,dzisiaj powiązałam ,wyglądają zwichrzone ,może się wyprostują i pokażą jakie potrafią być cudowne ,nie mam białej Deinanthe,ale mam 2 odmiany niebieskie ,a może jedna miała być biała ,a zaszła pomyłka,nie wiem ,u Ciebie zawsze wszystko wcześniej kwitnie,dziękuję za miłe słowa ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu brakowało takich widoków, orgia barw i kwiatów :D Co to za kwiatuszek na drugim zdjęciu? Biała rutewka cudna! i tyle różności że nie sposób wszystko wymienić. Masz już wolne więc się ciesz ogrodem i rób zdjęcia dla nas. Dobrego dnia i buziaki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu witam ;:196 bardzo się ciesze że jesteś i możesz się cieszyć swoim cudownie kwitnącym ogrodem ;:138 ;:138 ;:138
PIĘKNIE ;:215 ;:215 ;:215 dziękuje za cudne zdjęcia ;:cm
Mnie też w oko wpadła rutewka biała - przepiękna jest ;:333
Martusiu może kiedyś wybiorę się do Ciebie ale wiesz że to kawałek drogi a M. nie ma za bardzo kiedy , będę myśleć intensywnie :D
Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:168 ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Fioletowa pysznogłówka cudowna ;:333 I ten jej łan. Wszystko pięknie kwitnie, ogród tak prowadzony z pewnością sobie dużo łatwiej sobie poradził bez ogrodnika. Na szczęście Ogrodniczka wróciła i posprząta :lol: Moje niektóre roślinki też leżą, inne na szczęście pomimo dużej ochoty na leżenie mają solidne wsparcie przed lub za sobą przez sąsiadów trzymających się jeszcze stabilnie. :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Tyle kwiatów w jednym ogrodzie naprawdę robi wrażenie. Floksy, pysznogłówki, lilie - kwiaty w wielkich kępach przyciągają wzrok i wszystkich innych amatorów kwiatów ;:oj Zachwycam się Kleome, ona zawsze jest cudna, ale w takiej ilości, to już po prostu WOW ;:63 U mnie pojedyncze sztuki, ale też mnie ogromnie cieszą.
Napracowałaś się przy pielgrzymach, ale teraz masz satysfakcję ;:180 Szkoda tylko, że kolacja w ogrodzie nie doszła do skutku.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A tutaj jesteś... Nareszcie Cię znalazłam :) Ależ pięknie u Ciebie, jak mnogość odmian, ile kwitnień... Wspaniale!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Mnie też oczarowała biała rutewka-jaka to odmiana i jak wysoka rośnie?
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Mato gratulacje ;:333 Kolejna seria pachnących fotek... zwłaszcza floksy wiechowate... moje ulubione, no i ta rutewka... nadaje lekkości kompozycjom... Dalie też piękne... tyle ze ja nie miałabym gdzie przechowywać ich karp przez zimę, więc pozostanę przy podglądaniu fotek ;:108
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”