Ogólnie jakoś ostatnio hardkorowo uprawy rosną. Ciągłe wyjazdy i powroty tylko na weekendy. Wtedy też podlewane i pikowane/przesadzane. Aż cud że wszystko rośnie w miare ok.
Myślałem nad jakimś dogrzaniem ale wtedy by trzeba kogoś do podlewania mieć. Temat do rozważenia, dzięki.
Aguss85 pisze:
Pomidorki i papryki posiane na wacik 9 stycznia, 12 godzin dziennie pod lampą, w nocy ok 13-16 st:
Aga,
Papryki w nocy potrzebują ciut cieplej ok.18°C
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Nawet się nie zainteresowałam tym, wszystko było pod pomidorki ustawione. No cóż, będą musiały sobie jakoś dać radę, bo są wszystkie w jednym pojemniku może jak wzejdą kolejne papryki to dostaną osobne pudło i wtedy mogłabym jedno wynosić w cieplejsze miejsce. Mirku dzięki za info!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Jeżeli zapewnisz pomidorom wystarczająco dużo światła to mogą mieć i 30st
Ja trzymam je w growboxie razem z chili i właśnie taką temperaturę mają - wysiewam 18-20 marca.
Nocą o ile dobrze lampa wystygnie to okolice 20stopni
Wczoraj zrobiłem mix trzech odmian i wysiałem ostatnią partie pora. Wszystko już czekało, więc nawet się woda na kawe nie zagotowała, a był już wysiany.
Cześć wszystkim siejącym ! Co oznacza OZJ? Ja właśnie robię kompleksowy rekonesans terminarzowy. Właśnie abieram się za kalafior, seler, sałatę i papryczki chilli ale właśnie zatrzymałem się na "Marchew Pierwszy Zbiór OZJ" firmy Lobelia II. OZJ - to nazwa własna czy oznaczenie w stylu ODMIANA-ZIMOWO-JESIENNA? Następne pytania pojawią się licznie do końca dnia ;-) Pozdrawiam