Mój ogród na fotografii- część 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- część 9

Post »

Mariolu! jeśli jesteś zainteresowana szałwią,śmiało pisz!

Obiecałam zdjęcia ,proszę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Piękne hortensje. Nawet ogrodowa cudnie Ci kwitnie. Nigdy nie próbowałam z ogrodówkami, bo w moim rejonie nie widuje takowych- pewnie przemarzają. Za to bukietowe cieszą oczy, no to te sadzę i podziwiam :D
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu! Ogrodowe hortensje bardziej kłopotliwe w uprawie.Często wiosenne przymrozki załatwiają zawiązki kwiatów. Tak się stało u mnie w tym roku. Kwitnienie skromne, za to bukietowe z roku na rok piękniejsze, okazalsze.Będzie ich w moim ogrodzie przybywało, już wiem! :tan

...za chwilę dalszy ciąg zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

takie potężne pomidorasy porosły w tunelu foliowym- sam miąższ , prawie bezpestkowe , pychotki

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O, ja, ale pomidory ;:oj ;:oj ;:oj Aż mi się jeść zachciało... Pięknie Bogusiu w Twoim ogrodzie. Masz tyle różności, dekoracji- a wszystko zadbane, wypielęgnowane i cudnie kwitnie. U mnie również bukietowe z roku na rok coraz okazalsze, tylko jak zwykle za gęsto posadzone... Nawet nasturcje dostrzegłam u Ciebie... Siałam raz i było to siedlisko mszyc :(
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Mariolu za budujące słowa. Wiesz, ja jeszcze na nasturcji nigdy nie miałam mszycy, za to na groszku wieloletnim ozdobnym - tak.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to się zdziwiłam ;:oj Zawsze słyszę, ze nasturcja to przysmak dla mszyc.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No Bogusiu pomidor gigant ;:215 , gratulacje ;:215 , a kolorów co nie miara u Ciebie, pięknie ;:138
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu oczy mi z orbit wyszły ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj tyle masz piękności ;:19 ;:19 ;:19 i ten pomidor gigant - super ;:333
Nasturcja przepiękna ;:138
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu, Iwonko, Tereniu miło mi,ze jesteście w moim kolorowym raju ;:306 Rzadko tu bywam , bo ostatnio sporo przebywam poza domem/ wizyty lekarskie, pomoc dzieciom przy sprzątaniu po budowie domku no i absorbująca wnusia. No tak zapomniałam dodać ,ze ogród mój pochłania wiele pracy, sprzątanie, gotowanie, przetwory...doba stanowczo za krótka .
Mariolu, Obejrzałam dzisiaj dokładnie swoja nasturcję , niestety mszycy nie ma i jak dotąd nigdy nie miałam. Za to doskonale zdobi ogród. Wyjątkowo piękne kolorki.
Iwonko! faktycznie giganty pomidory. Dzisiaj gotowałam zupę pomidorową więc zużyłam na przecier jednego wielkiego pomidorasa. Zupa wyśmienita na wczorajszym rosole. U mnie zawsze w poniedziałek pomidorówka , a niedziela nie może być bez rosołu / oczywiście z wiejskiego kurczaka/
Tereniu! Ogród kipi kolorami , szkoda ,ze już niebawem zacznie przybierać jesienne barwy . Tak szybko ten czas pędzi ;:108
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu- popieram, zdecydowanie za szybko mija dzień za dniem, miesiące i lata. Znów kolejna jesień przed nami, pogoda już nie za specjalna- tym gorzej. U mnie też zawsze w niedzielę rosołek a w poniedziałek pomidorówka :D.
Niebawem wyślę nasionka :)
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu, życie takie piękne a tak szybko mija. Dziękuję serdecznie juz z góry za nasionka ...a może Ty coś sobie u mnie wypatrzysz?
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O nie, nie, Bogusiu. Dziękuję bardzo. Muszę dać sobie na razie na wstrzymanie. Clematisy sadziłam pod płotem, a te co zostały nie ma gdzie wsadzić ;:131 Taka mądra jestem. Kupuję, a potem latam po ogrodzie i szukam lokum. Muszę zrobić przeszeregowania w ogrodzie, ale kręgosłup strajkuje ;:222 ;:222 ;:222 Mam nadzieję, że nasionka będą się nadawały, bo najpierw były za zielone, a teraz mokre od tych długo padających deszczy. Ale może w końcu się uda!
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

:wit
No właśnie ,tak szybko płynie ten czas,ze ja nie mam nawet czasu nic napisać chociaż wszystko podczytuję ;:306
Oczywiście,że masz pięknie zagospodarowane swoje ary to nawet nie piszę bo doskonale wiesz, że jestem ich wielbicielką ;:108 ;:215
Pochwalę dziś tylko pomidorki. Nie dość że smaczne to i dorodne ;:138 . Ja w tym roku też rozpoczęłam z nimi przygodę tyle tylko że w gruncie. Wczoraj udało mi się zerwać giganta o wadze 1,05. I tak się cieszyłam, jak małe dziecko z nowej zabawki ;:306 ;:306 ;:306 .
Pozdrawiam cieplutko i do następnego razu :;230 :;230 :;230 ,a dla wnusi buziaczki ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

TerDob pisze:Bogusiu oczy mi z orbit wyszły ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj tyle masz piękności ;:19 ;:19 ;:19 i ten pomidor gigant - super ;:333
Nasturcja przepiękna ;:138
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ;:196
Bogusiu mnie też te oczy wychodzą jak zaglądam do Ciebie ;:215 ;:215 ;:215
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O jak miło mi, mam gości ! ;:180 ;:180 ;:180

Mariolu, ja też nauczyłam się wstrzemięźliwości co do zakupów...nawet mój mąż zdziwił się. Stawiam na te rośliny , które rosną u mnie bezproblemowo, bo miejsca to mam sporo. W przyszłym roku, od marca mój czas ogrodowy będzie zdecydowanie ograniczony, ponieważ będę zajmowała się wnuczką ./ synowa wraca już do pracy/ Nie będzie to codziennie ale ogród będzie sprawą drugorzędną. Muszę go tak przygotować by jak najmniej czasu pochłaniał a mimo to był zadbany. ;:168
Aniu! Pomidory mam smaczne i dorodne ;:108 W gruncie mam tylko koktajlowe , przesadziłam sadzonki te , które poschodziły w tunelu foliowym. Wierzyc się nie chce ,ze sadziłam takie miniaturowe sadzonki około 10 cm, a teraz wyrosły wielkie krzaczory/ oczywiście oblamuję pędy/. Wcale nie dziwię się,ze cieszyłaś się z tak dorodnego pomidoraska
Wypielęgnowane własnoręcznie, udany zbiór daje wiele satysfakcji. Wnusię wyściskam i wycałuję od cioci Ani ;:306 ;:168
Alu! dziękuję za takie uznanie mojej pracy. Sporo jej, ale satysfakcji jeszcze więcej! ;:168

Zostawiam aktualne zdjęcia / 12 sierpnia 2016/ .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”