Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Też skusiłam się na Novalisa.
Ciekawa jestem jaki będzie w przyszłym roku.
Ma swoje wady, ale wygląda super, ten kolor mnie bardzo kręci. ;:306
Moje kotki nie tylko uwielbiają włazić do kartonów i ostrzyc na nich pazurki, ale do każdej dziury, jeśli tylko się tam mieszczą.
Grażyna.
kogro-linki
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hortensje i róże masz zjawiskowe ;:167
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu, ta niebieska róża w połączeniu z szałwią cudownie wygląda ;:3 Hortensja wygląda zjawiskowo ;:333
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeżówki , hortensje ...same hity ! :D ;:63 A otwieranie taakiej paki z roślinami to musi być frajda i emocje nie lada! ;:oj
Wyobrażam sobie choć nie znam ;:173 bo ja zakupy czynię tylko i wyłącznie u siebie na miejscu ..na szczęście wszystkie 'hity' są dostępne ! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wczoraj w nocy tak mocno padało,że się przebudziłam,wręcz dudniło ;:oj Znów mnie ominęło podlewanie.W tym roku może ze dwa razy latem konewkę trzymałam w ręce,jeśli chodzi o podlewanie róż.Ciągnie mnie na działkę,mam do posadzenie pozostałe dwie jeżówki,ale na dziś w prognozie zapowiadali deszcz...hmm teraz jest słoneczko z rana...może uda mi się wyskoczyć choć na godzinkę ;:65
Agnes Schilinger miała pąki już z kolorkiem,czekam na nią,ponieważ pierwsze kwitnienie było słabe i liście chorowały.

Justynko bardzo dobrze zrobiłaś kupując 3 sztuki Novalis,ja chętnie ją dokupię jak będzie tylko w ofercie F.
Ninetta to chyba roża w kolorze orange? Do do donicy będzie w sam raz ;:108

Ewa Novalis ma u mnie jak na razie same plusy...i ładna i zdrowa,wciąż kwitnie,kwiaty duże co bardzo cenię sobie w różach ;:333

Jadziu ja kilka chcę dokupić,ale co dzień mam inne plany.Jestem niezdecydowana ;:224

Pepsi LO to róża krzaczasta,duża docelowo rośnie,możesz ją mocniej przycinać na wiosnę.

Persymona moje jeżówki te najzwyklejsze mają za plecami hortensję ogrodową.W sumie ta hortensja nie powinna tam rosnąć,ona woli cień,ale tak bardzo słońce jej nie dokucza,więc dalej tam siedzi ;:108

Dorotko Hot Chocolate rośnie u mnie na patelni,cały dzień słoneczko od rana do 17.Nie zauważyłam,by płatki się przypalały.
Oj tak te nasze choroby roślinkowe ;:306 Wiem o czym piszesz...co rusz zapadam na nową chorobę i żadna mi nie przechodzi ;:306

Grażynko ja Novalisa chwalę na plus,dobrze,że go zakupiłaś ;:333 Bardzo lubię go w fazie pąka ,na na płatkach różowe przebłyski,kwiat pełny,płatki lekko falowane ach ;:167

smolka dziękuję ;:108

Aniu11 róże z dodatkami ładnie wyglądają,staram się,aby przy każdej rosło coś do towarzystwa ;:333

Marpa tak to prawda,że otwieranie mega paki z roślinami to emocje ;:oj Uwielbiam ten moment ;:108

Chopin kwitnie pięknie bukietami:)

Obrazek

Jeżówka nn

Obrazek

Maria Theresa z lawendą...

Obrazek

Hortensja Pinky Winky sie wybarwia...

Obrazek

Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne hortusie ;:167 ,Moją Limelight trochę upały podpaliły :roll:
Sweet Juliet bardzo mi się podoba ;:215
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Kocham jeżówki , nie ważne nn czy imienne , są piękne ;:167
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, za Twoją radą odwiedziłam Rosarium, i chyba rzeczywiście okrywowe będą najlepiej się nadawały w to miejsce, które chcę obsadzić.I LO muszę koniecznie przesadzić, źle go posadziłam, za duży będzie i nie będzie pasował. Teraz go przesadzać, czy lepiej wiosną?
U mnie też padało, ale ja się cieszę bo nareszcie można w ziemii podłubać. Mam tyle zaległości przez suszę... :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jeśli chodzi o Novalisa, potwierdzam opinię o nim w 100%. To róża zdrowa, piękna i kwitnąca od czerwca praktycznie bez przerwy ;:333 Warto ją mieć u siebie.
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Piekne roze i hortensja ;:167
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Aniu misiek polarny piękny i też sobie na niego ostrzę ząbki :wink: no i na jeżówki również. ;:173
.....a to Ci potwór....trzeba pilnować. :!: :!: :!:
;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jeżóweczka nn całkiem sympatyczna
Z deszczem mamy podobnie, ale u mnie zaczęło padać od kiedy położyłam linię kroplującą. :D
Chociaż w tym tygodniu to trochę za dużo tego deszczu, a przynajmniej w terminach, które mi nie odpowiadają, bo nie mogę skosić.
Ale za to nawozu na trawnik podsypałam. Nie trzeba podlewać ;:173
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Aż mi ciarki przeszły po plecach, gdy przeczytałam twoje słowa dotyczące Novaliski: "moja różana perełka" ;:oj Fajnie, ze rośnie, kwitnie, że jesteś zadowolona. O to chodziło ;:196
Moja królowa szwedzka zdecydowanie lepiej sobie radzi na miejscu Novaliski, ale też i zdecydowanie mniej ją widać - wilkość i ilość kwiatów :;230 ale jest ok.
A jak tam ogolnie cały, tegoroczny różany sezon? U mnie dziwny.... wcale nie jest łatwy.... Szczególnie dlatego, ze upały i ulewy przy moim braku czasu robią swoje na ogolnie niekorzystny wygląd różanki :oops: nawet nie mam zdjęć.... :evil:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie wybarwia się Twoja Pinky Winky ;:167 moja Vanille ciągle biała ;:65
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Od wczoraj znacznie się ochłodziło...wieje silny wiatr,jednak 3 dni temu byłam na działce posadzić dwie jeżówki.Została jedna z BR i jedna z wczorajszego zakupu.Wyciągnęłam wczoraj męża do szkółki w Przytoku. Od lipca mnie tam nie było.Wzięliśmy córcię i w drogę:)
Pierwszy widok zaraz po wejściu do szkółki to kwitnące hortensje,cudne krzaki,wielkie,przebarwiające się na różne kolory ;:333

Szukałam Pink Annabelle,ale niestety nie było,to nowość i ciężko ją dostać...no nic poczekam.Oglądałam przepiękne kępy rozrośniętych jeżówek...pomyślałam sobie,że ze dwie sobie kupię ;:224
W oko wpadła mi nowość Catherine i Julia.Dokupiłam jeszcze nieplanowaną wiśnię,mamcia moja wspominała,że chciałaby drzewo śliwkowe...no to teraz będzie miała swoje śliwki ;:108
Mój M z córką na ławeczce grali sobie w karty,a ja szczęśliwa oglądałam te wszystkie cudne roślinki...normalnie terapia ;:306

Aniuhortensje teraz mają swój czas,czekam na ich koncert kolorów ;:65

chałaputkowo ja lubię znać odmiany,ale zwykłe jeżówki też mi się podobają ;:108

Pepsi super,że masz już koncepcję ;:333 Okrywowe należą do róż niższych i obsypanych kwiatami,ale drobnymi:)
LO możesz jak najbardziej przesadzić nawet teraz ;:333 Jestem ciekawa Twojej nowej rabatki różanej:)

Dorotka cieszę się,że zgadzasz się ze mną ;:333

Patusiu dziękuję:)

Elizabetka miś polarny bardzo ciekawa odmiana,polecam...

Gosiu fajnie,że masz linię kroplującą,to bardzo dobre rozwiązanie...mnie też czeka niedługo koszenie...

Justynko dzięki Tobie stałam się posiadaczką pięknego okazu Novalis ;:196
Chyba domówię jeszcze jednego z niemieckiej szkółki ;:224 Królowa szwedzka na pewno dobrze się trzyma,ale ma mniejsze kwiatki to prawda:)Niedługo zrobię podsumowanie różyczek...sezon uważam u mnie za udany,mimo,że kilka dostało brzydkich plam,ale żadna z róż mi po zimie nie padła ;:215 Szkoda,że nie masz fotek ;:145 Jak Twoje czekoladki?

Persymona Pinky Winky ma kilka latek i ładnie kwitnie,za to Vanilie Fraise kolejny sezon marnie kwitnie.Tak bardzo bym chciała zobaczyć ją w lepszym świetle,taką jak wczoraj w szkółce widziałam,może za rok będzie ładniejsza?

Widok na hortensje...ech pięknie...

Obrazek

Żurawki cała paleta kolorów...

Obrazek

Jeżówki...na fotce Marmalade

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I nowe nabytki...Catherine pełna i Julia ruda...

Obrazek

Pani zachęciła mnie do zakupu Catheriny,tutaj na zdjęciu jest w fazie przekwitania,to jedyna jeżówka w kolorze fioletowym...

Obrazek

A to moja Limelight

Obrazek

Secret Joy

Obrazek

Zapomniałam się pochwalić,że mam śliwę...ma już dwa owoce...

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”