Od wczoraj znacznie się ochłodziło...wieje silny wiatr,jednak 3 dni temu byłam na działce posadzić dwie jeżówki.Została jedna z BR i jedna z wczorajszego zakupu.Wyciągnęłam wczoraj męża do szkółki w Przytoku. Od lipca mnie tam nie było.Wzięliśmy córcię i w drogę:)
Pierwszy widok zaraz po wejściu do szkółki to kwitnące hortensje,cudne krzaki,wielkie,przebarwiające się na różne kolory
Szukałam Pink Annabelle,ale niestety nie było,to nowość i ciężko ją dostać...no nic poczekam.Oglądałam przepiękne kępy rozrośniętych jeżówek...pomyślałam sobie,że ze dwie sobie kupię
W oko wpadła mi nowość Catherine i Julia.Dokupiłam jeszcze nieplanowaną wiśnię,mamcia moja wspominała,że chciałaby drzewo śliwkowe...no to teraz będzie miała swoje śliwki
Mój M z córką na ławeczce grali sobie w karty,a ja szczęśliwa oglądałam te wszystkie cudne roślinki...normalnie terapia
Aniuhortensje teraz mają swój czas,czekam na ich koncert kolorów
chałaputkowo ja lubię znać odmiany,ale zwykłe jeżówki też mi się podobają
Pepsi super,że masz już koncepcję

Okrywowe należą do róż niższych i obsypanych kwiatami,ale drobnymi:)
LO możesz jak najbardziej przesadzić nawet teraz

Jestem ciekawa Twojej nowej rabatki różanej:)
Dorotka cieszę się,że zgadzasz się ze mną
Patusiu dziękuję:)
Elizabetka miś polarny bardzo ciekawa odmiana,polecam...
Gosiu fajnie,że masz linię kroplującą,to bardzo dobre rozwiązanie...mnie też czeka niedługo koszenie...
Justynko dzięki Tobie stałam się posiadaczką pięknego okazu Novalis
Chyba domówię jeszcze jednego z niemieckiej szkółki

Królowa szwedzka na pewno dobrze się trzyma,ale ma mniejsze kwiatki to prawda:)Niedługo zrobię podsumowanie różyczek...sezon uważam u mnie za udany,mimo,że kilka dostało brzydkich plam,ale żadna z róż mi po zimie nie padła

Szkoda,że nie masz fotek

Jak Twoje czekoladki?
Persymona Pinky Winky ma kilka latek i ładnie kwitnie,za to Vanilie Fraise kolejny sezon marnie kwitnie.Tak bardzo bym chciała zobaczyć ją w lepszym świetle,taką jak wczoraj w szkółce widziałam,może za rok będzie ładniejsza?
Widok na hortensje...ech pięknie...
Żurawki cała paleta kolorów...
Jeżówki...na fotce Marmalade
I nowe nabytki...Catherine pełna i Julia ruda...
Pani zachęciła mnie do zakupu Catheriny,tutaj na zdjęciu jest w fazie przekwitania,to jedyna jeżówka w kolorze fioletowym...
A to moja Limelight
Secret Joy
Zapomniałam się pochwalić,że mam śliwę...ma już dwa owoce...
Pozdrawiam serdecznie:)