Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Zgodzę się z tym, że ogród masz duży oraz wszystko zadbane.
Trawa ładnie koszona, rabatki spulchnione.
Kwiatki sobie pięknie rosną i oddają fajny urok w Twoim ogrodzie, a figurki, które tam są w tym pomagają.
Dwie bramy ładnie rosną, za kilka lat to będą gęściutkie bramy :wink:
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu!...nie mogę napatrzeć się na Twój śliczny ogród ... wracam po kilka razy do tej samej strony. Rododendrony robią wrażenie... Cudowne kloniki , ach... wszystko tu urzeka... ;:215 ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś,a ja odgapię pomysł z łukami ;:196 Ślicznie u Ciebie. :wit
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

No widzisz Martusiu, a u mnie nie wszystko dobrze rośnie i muszę przyznać się, że nie zawsze jest mi łatwo pożegnać się z nimi :roll:
W tej chwili staram się kupować to, co na 100 % no może na 70 :wink: sprawdzi się.
;:oj Nie wiem, czy zauważyłaś, ale w Twoim ogrodzie grasują anioły...zresztą, kto by nie chciał ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Od razu widać, że ogrodniczka wróciła do siebie i ogród nam pokazała :roll: Piękne te ogólne widoczki. Ciekawe łuki ;:219
Spróbowałam podzielić kupioną kępkę kwiatków wczoraj i co....oczywiście źle to zrobiłam ;:14 ale będę próbować dalej ....pozdrawiam ;:196
Czy Ty jeszcze z czołówką w ogrodzie? :shock:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Tereniu,nie ma wokół mnie gór ,ale w tle jest las ,on jest ci prawda za drogą ,torami i polem ,ale fajnie tło robi,i wrażenie jakby był blisko,ogród jest duży i wywijam w nim dobrze,pozdrawiam :wit ;:196

Robercie,fajnie ,że przychodzisz,wiesz staram się dbać o ogród,chociaż czasem mi to, tak jakbym chciała nie wychodzi ,bo nie ze wszystkim zdążam i jestem spóźniona,bramom przycinam końcówki i się pomału zagęszcza ,pozdrawiam :wit

Bogusiu,miło czytać takie słowa ,ogród jeszcze rośnie ,w lecie dopiero będzie gąszcz,bo teraz byliny zasuwają i wszystko zakryją ,pozdrawiam i miłej nocki życzę ;:19 :wit

Małgosiu,odgap sobie ,to są przyniesione graby i buki z krzaków ,najlepiej jak są chude a wyciągnięte bo rosną w tłoku ,i wtedy łatwo się naginają do związania ,bo jak przyniesiesz małe to one bardzo długo rosną ,a jak są takie wyrośnięte ,to od razu zwiążesz górą i sekatorem skrócisz boczne pędy ,żeby się rozkrzewiał,,trzeba to zrobić na wiosnę i mój mąż się pomylił,bo miał przynieść buki ,,ale nie było jeszcze liści i przyniósł buki i graby ,ale nie szkodzi bo oba drzewa mogą być przycinane,co roku ładniej wyglądają i się zagęszczają,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie :wit ;:196

Iwonko,u mnie też nie wszystko rośnie i trudno,3 dni temu wykopałam piękny jałowiec horyzontalny ,bo usechł,wierzbę i sosnę,i na to miejsce będzie co innego ,i znowu ogród się odmieni ,nic nie ma na zawsze,pozdrawiam i buziaczki posyłam :wit ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,ale zdjęcia wsadziłam w nocy,jak przyjdziesz to zrobimy naukę podziału w praktyce, bo jak słyszysz -to zapomnisz ,jak widzisz -to wiesz ,a jak zrobisz -to umiesz ja już wróciłam z ogrodu ,co prawda już było ciemno ,ale podlałam wszystkie rośliny ,a jutro do sadzenia idę,pozdrawiam i miłej nocki życzę i pięknych snów :wit ;:19 ;:170
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

a mi deszcz podlał,jak wsiadaliśmy do samochodu pod działką zaczęło padać-krótko ale intensywnie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale w nocy padłam wcześniej a rano to na ogół przeglądam tylko swoje wątki, bo inaczej to do ogrodu poszłabym w południe ;:306
Dobrze poćwiczymy , bo zrobiłam tak jak powiedziałaś że nie wolno :wink: Dobranoc!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moi drodzy ,dzisiaj byłam na wystawie kwiatów w Krakowie,obkupiłam się ,bo jakże by inaczej wracać do domu,ale nie to jest najważniejsze,otóż spotkałam się tam z Alą- biedronką i Iwonką trillum,bardzo sympatyczne i miłe dziewczyny z naszego forum,nie bardzo był czas porozmawiać o nas ,bo każda coś chciała do ogrodu przywieść ,a ponieważ wszystkie jesteśmy jednakowe,jak chodzi o miłość do roślin ,więc byłyśmy bardzo zajęte ,ale tak wspólnie i razem kupowałyśmy,bardzo szybko cas przeleciał ,jak zwykle i musieliśmy się rozstać i każdy pojechał w swoją stronę,ale myślę ,że znowu się spotkamy ,i znowu następny mój dzień spędzony w miłym towarzystwie,a jutro do pracy w ogrodzie ,bo znowu wielkie zaległości,pozdrawiam :wit ;:162
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Cały czas waham się, czy jechać na Wystawę kwiatów do Krakowa.
Widzę, że ty jesteś zadowolona, więc może jednak warto...a jak ceny, stać mnie ;:173
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A nic się nie pochwalisz co kupiłaś??
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko,u mnie wczoraj padał deszcz,ale dzisiaj było bardzo gorąco powiewał wiatr i wszystko wysuszyło,i podlałam też nowe rośliny do posadzenia bo mam ich bardzo dużo,miłej nocki życzę ;:19 ;:168

Marysiu,nie wierzę co czytam,aż mnie rozśmieszyłaś ,to dlaczego zrobiłaś to tak jak powiedziałam ,że nie wolno,może koniecznie chcesz uczyć się na swoich błędach ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ależ ja tego nie zrobiła celowo....tak wyszło ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,dawno nie byłam na wystawie w Krakowie ,bo jakoś dla siebie nic nie widziałam ciekawego i niewiele mogłam kupić ,natomiast ta wystawa jest obfita w byliny i różne rarytaski ,które są oczywiście droższe,i kosztują nawet 40 zł jedna sztuka,30 ,28zł,natomiast takie różne byliny są w cenie 12 zł i 8 zł i 10 zł za sztukę,ale uważam ,że jest w czym wybierać,jest dużo funkii,żurawek ładnie ułożonych, piwonie oczywiście drogie, są łubiny,margaretki,ostróżki,nie wiem co Cię interesuje ale chyba jest wszystko,z wiosennych miłki, trójliście i wiele ,wiele innych ,więc wybór jest ogromny,bylinowy raj też ma stoisko i inne firmy internetowe,szkoda ,że nie było Cię dzisiaj bo byśmy się spotkały,pozdrawiam :wit ;:168

Dorotko,wybacz,ale kwiatki zostały na polu w doniczkach podpisane i nie wypowiem tego ,bo połamię sobie język,jutro przepiszę, to wszystko napiszę co kupiłam i zrobię zdjęcie trójlistowi białemu ,bo sobie kupiłam,dużo kwiatów przywiozła mi Ala i Iwonka ,więc proszę o cierpliwość do jutra,pozdrawiam :wit ;:168

-- 9 maja 2014, o 21:50 --

Marysiu,to niby takie proste ,a takie trudne,dlatego konieczna jest praktyczna nauka zawodu ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”