Ogród Biedronki 641 2013r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 2013r.

Post »

;:oj
wiosna pełna gębą że tak powiem, a u mnie bardzo, bardzo skromnie. Sasanki mam na takim etapie ja Ty z poczatku marca. Zawikł jeden malutki narcyzek i jeden tulipan botaniczny. Puszkinia kwitnie na całego i krokusy, chociaz nie wszystkie jeszcze.
Jedydy ciemiernik (właśnie z Bied...) kwitnie cudnie zwabiająć całą chmarę pszczół. Miodunka dopiero się pokazuje a pierwiosnki rozwina sie na dniach. Śliczne zasiewy. Piękna wiosna u Ciebie. Miłego weekendu Aluniu.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janusz to fakt,że wiosna do mnie szybko zawitała. Ponieważ tę porę roku najbardziej uwielbiam, tym bardziej się z niej cieszę. Ja kocham wszystkie przylaszczki, ale coś w tym roku mnie zawiodły. Dzięki za potwierdzenie krokusa Trikolor. ;:180

Janku czemu zrezygnowałeś z drobno cebulowych. Przecież nawet jak się rozchodzą te maluchy to ukwiecają nam ogrody.

Gieniu z pełnych przylaszczek mam tylko różową Rubra Plena. W trym roku nie wiem czemu, ale jeszcze nie kwitnie.
Obrazek

Aniu Tobie przylaszczki moje się podobają, a ja się na nich w tym roku zawiodłam. Ta różowa o ładnym kolorze to Red Forest. Kiedy będę mogła podziwiać Twoje kwiaty.?

Iwonko szafirki też uwielbiam :wit

Alu dziękuję. Wpadnę też do Ciebie przywitać wiosnę.

perdi- Małgosiu, bo tak masz na imię ja też o tej porze roku też cieszę się każdą kwitnącą rośliną.

Basiu -fiskomp wiosna kochana i do Ciebie zawita.Przecież mieszkamy w bliskiej okolicy. Zresztą byłam wczoraj u koleżanki z tej samej miejscowości i coś co u mnie jeszcze nie wychodzi u niej już tak i podobnie u mnie w drugą stronę. Wszystko zależy od miejsca posadzenia. Zauważyłam,że rośliny do słoneczka rwą się do góry, te z cienia już nie idą w takim samym tempie. Dziękuję za pochwałę wiosny. :wit

Obrazek

Miodunka plamista

Obrazek

Brunery też ładnie się odbijają.

Obrazek

Lewizje ładnie przezimowały. Tylko jedna mi wypadła. Dwie nawet już wydały po jednym kwiatuszku.

Do wieczora. Idę popracować. Dziś piękny dzień.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Alu,Miłek amurski znowu zachwycił,lubię takie rarytaski
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Ala- Ja nie zrezygnowałem.Kiedyś starałem się utrzymać je w ryzach tzn.w kępkach tam gdzie były posadzone.To nie udało się i teraz
rosną wszędzie.To walka z wiatrakami.Moje lewizje marne w tym roku i trzeba będzie dokupić.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Alu u mnie dzięki Bogu Rubra Plena kwitnie ,też się o nią bałam ale daje radę .
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Alu coraz to więcej piękności pokazujesz.:) Nie mogę się nacieszyć ich widokiem. :) Oby jutro było równie pięknie;)
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu bardzo dużo u Ciebie wiosennych piękności ,po tych szarych zimowych dniach,wiosenka zrobiła nam milą ciepłą niespodziankę. :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Alu :wit wiosna u Ciebie taka piękna ;:138 pierwsze kwiaty bardzo cieszą nie mogę się na patrzeć. U mnie sasanki dopiero pokazały listeczki a u Ciebie już kwitną. Mamy wiosnę Aluniu :D jest się z czego cieszyć ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorową porą. Dziś miałam wolny dzień od pracy zawodowej i wykorzystałam go , tym bardziej ,że dzień był piękny. Słoneczko świeciło.
Marto ja też uwielbiam rarytaski, ale one już niekoniecznie mnie. Coś w tym roku mam z nimi problem. ;:7

Janku,żeby drobno cebulowe utrzymać w ryzach to nie małe wyzwanie. Był czas,że im pozwoliłam się wysiać. Teraz chodzę po ogrodzie i jeszcze w czasie kwitnienia je przesadzam do kupy.Jeśli chodzi o lewizję mi nawet ładnie przezimowały. Wypadła mi tylko jedna i to zwykła liścieniowa. Może za stara była?

Gieniu to super,że Twoja Rubla Plena Ci kwitnie. Ja komuś odmówiłam podziału, bo do niej podchodziłam dwukrotnie i dopiero za drugim razem ją mam,. Może to jest powód,że mi w tym roku nie kwitnie, choć żyje? ;:7

Weroniko pokazuję to co aktualnie mi kwitnie. mam nadzieję,że jutro też będzie piękny dzień i znów coś kwitnącego uchwycę.

Grażynko takiej wiosny już dawno nie miałam. W tym roku jest wyjątkowa.

Aniu miło mi,że moja wiosna Ci się podoba. Aniu,u mnie też niektóre sasanki jeszcze nie kwitną, ale są takie ,które z każdym dniem pokazują swoje piękno. A co ciekawe,że małe sasanki szybciej zakwitają niż ich większe kępy.
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Alu czy juz zakwitły lewisie u ciebie :?: Moje wszystkie ładnie przezimowały....miłek sandanzaki jeszcze mały pąk moze za tydzień zakwitnie.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p

Post »

Alu na pewno coś uchwycisz:) W końcu wiosnę mamy i pięknej pogody nigdy za wiele:) Dużo słoneczka ;*

Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ależ u ciebie piękności kwitnie ;:oj Czy cebulice syberyjskie są pachnące?? nie mam tych cebulowców u mnie i zastanawiam sie czy czasem się nie skusić na jesień ;:224
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Lewizje kupowałem już kwitnące.Były wielkości małego talerzyka.Myślę,że one są podpędzane na siłę i dlatego póżniej giną.Jest kilka siewek.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu tak zakwitły dwie lewizje liścieniowe. Tweedy żyją i nawet mają pączki.

Weroniko na pewno uchwycę,ale niech zajdzie słońce.

Sabino specjalnie dla Ciebie wąchałam cebulice . Niestety nie pachną.

Janku mnie w tym roku zginęła mi stara lewizja,którą miałam kilka lat i nigdy nie miałam z nią problemu.
W zeszłym roku Na targach w Krakowie też kupiłam lewizję kwitnącą . Na 100% też była mocno podpędzana,ale ładnie przezimowała i mam nadzieję,że w tym roku znów zakwitnie.
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p

Post »

Alu u mnie już słoneczka nie ma. Będzie padać. A u Ciebie jest jeszcze?

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”