Kwiecisty ogród Doroty
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kwiecisty ogród Doroty
..zgłoś się po "zemstę
Doroty"

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Chryzantem owszem, ale mnie się Twoje marcinki podobają
W przyszłym tygodniu przymrozki nam wróżą
i będzie po daliach 

W przyszłym tygodniu przymrozki nam wróżą

- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Właśnie to chciałam wiedzieć o Aussie. Wypatruję czy ktoś wyśle Brutusa. Chryzantemy cudne, te w gruncie i te w doniczkach. Moje gruntowe jeszcze tak nie kwitną.
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Dorotko
15 arów to jest gdzie poszaleć,ale też jak to się mówi co za dużo to nie zdrowo a w ogrodzie co za dużo to nie koniecznie ładnie.
Marcinki pięknie Ci kwitną,piękne kwiaty teraz zaczynają pokazywać swoje piękno jak wiekszość szykuje się do zimowego snu.
Pięknie Ci kwitną!
Wnet będziemy musiały wykopywać dalie już przymrozki powolutku zaczynają sie
Ciekawe jak karpy tego roku będą wyglądać?

15 arów to jest gdzie poszaleć,ale też jak to się mówi co za dużo to nie zdrowo a w ogrodzie co za dużo to nie koniecznie ładnie.

Wnet będziemy musiały wykopywać dalie już przymrozki powolutku zaczynają sie

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Miło patrzeć na "widok ogólny". Tyle kolorów
aż cieplej się robi.
A już zaczynają się przymrozki wiec takich obrazków będzie mniej...

A już zaczynają się przymrozki wiec takich obrazków będzie mniej...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko ależ masz cudne chryzantemy.... uwielbiam te kwiaty.... moje strasznie się ociągają z kwitnieniem
a i marcinków piękna kolekcja
...ależ u Ciebie kolorowa jesień w ogródku 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dorotko,u ciebie chyba cieplej,bo pieknie ci wszystko kwitnie.Ja dalie już wykopałam,bo je zmroziło,chryzantemy bylinowe pewnie znowu nie zakwitna,bo miały na razie pąki i myślę,że też zmarzły.
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Dorotko dalie szaleją u Ciebie. Moje czekają jak na ścięcie na przymrozek. Ale obawiam się, że lada noc.
Cudowne masz chryzantemy, a to trio z pomarańczowymi śliczne. Marcinki tez kolorowe. U mnie w tym roku strajkują
.
Cudowne masz chryzantemy, a to trio z pomarańczowymi śliczne. Marcinki tez kolorowe. U mnie w tym roku strajkują

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Józiu zgłoszę się trzymaj ją dla mnie, jak tylko zamknę sezon to się umówię telefonicznie.
Marysiu mam wiele odmian marcinków, teraz pięknie kwitną, nawet zeszłotygodniowy mróz ich nie załatwił. Wiosną dokupiłam 3 nowe odmiany, ale jeden to podwójny, jak zawsze muszę mieć pomyłki.
Wando nasionka Brutusa mam ze sklepu, sadzę go od kilku lat, pomidor duży bardzo smaczny czerwony, ale u mnie dość kapryśny, słaby szybko łapie grzybka. Owoców na krzaku nie jest dużo.
Chryzantemy teraz pięknie rozkwitają, mam porobione zdjęcia, ale czasu ostatnio brak na forum. Doniczkowe kupne, które pokazałam wcześniej mróz załatwił.
Reniu z tym szaleństwem nie za bardzo, bo mój oracz zawsze złości się, że zmniejszam mu każdego sezonu pole manewru traktorem
I mnie co roku sił ubywa, po prostu nie daję rady wszystkiego dopilnować. Ten sezon był dla mojej formy i zapału do pracy dość kryzysowy, upały dały w kość.
Dalie i inne kwiaty, warzywa, wykopywałam w zeszłym tygodniu. Karpy dalii miałam różnej wielkości, nie wiem kiedy doczekam się u trzech dalii kwiatów, już trzeci rok nie wiem co mam.
Priam teraz już praktycznie nie ma co oglądać. Jedynie chryzantemy, marcinki wygladają ładnie. W ostatnim czasie kompostownik przybrał na wielkości, wszystkie badyle obcięte tam złożone.
Agnieszko jesień bardzo widoczna w moim ogródku, owszem są wyróżniające się kolorki, dziś np wypatrzyłam pięknie wybarwionego berberysa, muszę mu pstryknąć zdjęcie. Moje chryzantemy powoli zaczynają kwitnąć, mam nadzieję, że wszystkie zdążą pokazać kolorki.
Małgosiu w zeszłym tygodniu przez dwa dni mróz był -4 st, praktycznie cały tamten tydzień rankiem było biało. Chryzantemy jakoś dały radę, jedynie pojedyncze kwiatki ucierpiały. Za szybko tego roku przyszły przymrozki, wiosna była opóźniona, latem paskudne upały, ja nawet nie zdążyłam się nacieszyć kwiatami.
Karolinko ledwo dalie zaczęły pięknie kwitnąć, przyszedł mróz i je załatwił, wykopałam je tydzień temu. Marcinki trochę ucierpiały od suszy, część wysuszyła się podczas upałów, te które miały więcej cienia przetrwały i dzielnie kwitną.
Cieszę się, że tyle osób odwiedziło mój zaniedbany wątek. Pracy w ogrodzie nasiliło się teraz tak dużo, że czasu na forum brak. Zaległości w zaprzyjaźnionych wątkach wiele, kiedy to nadrobię nie wiem.
Mam wiele zdjęć z mojego ogrodu, jak tylko znajdę chwilkę będę wklejała.
Marysiu mam wiele odmian marcinków, teraz pięknie kwitną, nawet zeszłotygodniowy mróz ich nie załatwił. Wiosną dokupiłam 3 nowe odmiany, ale jeden to podwójny, jak zawsze muszę mieć pomyłki.
Wando nasionka Brutusa mam ze sklepu, sadzę go od kilku lat, pomidor duży bardzo smaczny czerwony, ale u mnie dość kapryśny, słaby szybko łapie grzybka. Owoców na krzaku nie jest dużo.
Chryzantemy teraz pięknie rozkwitają, mam porobione zdjęcia, ale czasu ostatnio brak na forum. Doniczkowe kupne, które pokazałam wcześniej mróz załatwił.
Reniu z tym szaleństwem nie za bardzo, bo mój oracz zawsze złości się, że zmniejszam mu każdego sezonu pole manewru traktorem

Dalie i inne kwiaty, warzywa, wykopywałam w zeszłym tygodniu. Karpy dalii miałam różnej wielkości, nie wiem kiedy doczekam się u trzech dalii kwiatów, już trzeci rok nie wiem co mam.
Priam teraz już praktycznie nie ma co oglądać. Jedynie chryzantemy, marcinki wygladają ładnie. W ostatnim czasie kompostownik przybrał na wielkości, wszystkie badyle obcięte tam złożone.
Agnieszko jesień bardzo widoczna w moim ogródku, owszem są wyróżniające się kolorki, dziś np wypatrzyłam pięknie wybarwionego berberysa, muszę mu pstryknąć zdjęcie. Moje chryzantemy powoli zaczynają kwitnąć, mam nadzieję, że wszystkie zdążą pokazać kolorki.
Małgosiu w zeszłym tygodniu przez dwa dni mróz był -4 st, praktycznie cały tamten tydzień rankiem było biało. Chryzantemy jakoś dały radę, jedynie pojedyncze kwiatki ucierpiały. Za szybko tego roku przyszły przymrozki, wiosna była opóźniona, latem paskudne upały, ja nawet nie zdążyłam się nacieszyć kwiatami.
Karolinko ledwo dalie zaczęły pięknie kwitnąć, przyszedł mróz i je załatwił, wykopałam je tydzień temu. Marcinki trochę ucierpiały od suszy, część wysuszyła się podczas upałów, te które miały więcej cienia przetrwały i dzielnie kwitną.
Cieszę się, że tyle osób odwiedziło mój zaniedbany wątek. Pracy w ogrodzie nasiliło się teraz tak dużo, że czasu na forum brak. Zaległości w zaprzyjaźnionych wątkach wiele, kiedy to nadrobię nie wiem.
Mam wiele zdjęć z mojego ogrodu, jak tylko znajdę chwilkę będę wklejała.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Dorotko,piękne chryzantemy ale one nie zdążają pokazać całej swojej urody bo te przymrozki je zaraz zniszczą,pozdrawiam
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Dorotko
Piękne marcinki
Ale i jakie masz cuudnnee chryzantemki

Piękne marcinki

Ale i jakie masz cuudnnee chryzantemki

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Cześć Dorotko ,ciężko wyobrazić sobie jesień bez marcinków ,u ciebie widzę ,że masz ich sporo .Jeszcze cieszmy się tymi kolorami i słonkiem ,bo niedługo pozostaną wspomnieniem .Wszystkie kolory jesieni można znaleźć u Ciebie i to jest bardzo piękne .Pozdrawiam Cię Dorotko i życzę samych tylko słonecznych i pięknych chwil 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie tak samo z pracą i przeróbkami.
Posadziłam już czosnek, nie chcę czekać jak tak z tą zima kraczą.
Przydałoby się jeszcze z tydzień dobrej pogody.
Ech.....jak ten czas szybko leci......
Posadziłam już czosnek, nie chcę czekać jak tak z tą zima kraczą.
Przydałoby się jeszcze z tydzień dobrej pogody.
Ech.....jak ten czas szybko leci......

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Dorotko
a to może za rok Ci zakwitną
hehee traktorzysta wnet nie będzie mieć co orać
a no tak ogród wymaga pracy i czasu trzeba wszystkiego dopilnować ! 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Dorotko ...dziękuję za słowa , które podnosiły mnie na duchu i pozwoliły stawić czoła wyzwaniom .
Janusz jest ponownie w domu ...będzie dobrze ...Najwyższy posłał Anioła , który zaopiekował się nim po upadku ...inaczej - było by krucho .
Pozdrawiam serdecznie
Janusz jest ponownie w domu ...będzie dobrze ...Najwyższy posłał Anioła , który zaopiekował się nim po upadku ...inaczej - było by krucho .
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...