Ja zazdroszczę wszystkim posiadaczom odmiany ,Mildred Mitchell', którym ta odmiana kwitnie. U mnie rośnie ona fatalnie i nie ma co marzyć o kwiatach. Muszę z nią chyba poważnie porozmawiać i nieco pogrozić.
Pogoda za oknami niezbyt ciekawa, proponuję kilka fotek na poprawę nastroju.
Śnieżko u mnie MM rośnie bardzo dobrze i to w zbitej glinie, ale może właśnie taką ziemię lubi.
Spróbuj dodać takiej gliny do ziemi w której rośnie, to może się poprawi.
U mnie kwitła mimo dwukrotnego zatopienia, więc chyba lubi wilgoć na korzeniach a mniej dobrze znosi przesuszenie.
No widzisz Grażynko- pewnie masz rację. U mnie rósł w bardzo piaszczystej glebie i dość często cierpiał na brak wody. Jesienią przesadziłam go w bardziej gliniaste miejsce. Zobaczymy jak sobie poradzi.
Oglądając tutaj wasze piękności, także postanowiłam pokazać skromny zaczątek moich zbiorów, który mam nadzieję poszerzyć od nowego sezonu. Gdy widzę u tych waszych odmian te wszystkie falbaneczki, koroneczki i kolorowe gardziołka, to aż mi się serce raduje i po raz niewiadomo który z pokorą chylę głowę przed wspaniałością tego naszego świata.
Wandziu tych cudeniek to chyba u Ciebie nie widziałam.. śliczny początek kolekcji. A jak Cię już troszkę znam, to śmiało mogę stwierdzić, że pod koniec sezonu będziemy mogli u Ciebie podziwiać o wiele więcej wspaniałych odmian
Śnieżko, dziękuję Martynko, pokazywałam kiedyś móją skromniutką kolekcyjkę na wątku ogrodniczym. Teraz będzie ich więcej, a wśród nich będą przecież te od ciebie
Mam jeszcze kilka odmian, ale jak to się czasem u nas zdarza, zgubiłam przywieszki i nie wiem teraz, co mam. Spróbujcie proszę rozpoznać tego pająkowatego osobnika.
Wandziu czy przypadkiem 2 i 4 fotka to nie ta sama odmiana?
Ważne, że już zaczęłaś je kolekcjonować, z czasem na pewno Ci ich przybędzie.
To wspaniałe kwiaty i warto je mieć w ogrodzie.
Ta ostatnia fotka przypomina Lady Newę ale to tylko moje pierwsze skojarzenie.
Poszukaj w necie i sprawdż czy wszystko się zgadza, bo może to coś innego.
Witam
Od pewnego czasu siedzę czytam oglądam i coraz bardziej zapadam na chorobę liliowcową. Pozdrawiam wszystkich na tym forum, dziękuję im za zamieszczanie takich cudownych zdjęć, ja też pochwalę się moimi liliowcami. apron strings clothed in glory chicago rayal Destined to see Fire and fog Entrapment lady Neva Lady Neva Mount top experience Planet Maxx Red suprenders Ruby spider
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Witam miłośniczkę spiderów.
Jeśli ktoś po obejrzeniu tych fotek powie, że spidery nie robią na nim wrażenia, to nie uwierzę.
Wspaniałe fotki ......gdzie się dziewczyno ukrywałaś do tej pory.
Gratuluje takiego zbioru i dalej zapadam w miłość do spiderów.
Niewątpliwie spidery robią wrażenie szczególnie wielkością i nie tylko Chociaż przyznaję się,że wolabym aby miały jeszcze ząbeczki albo frędzelki czekam na rozsadną dostępność w przyszłośći
A czy miłośniczki pajączków próbowały krzyżować je może ze strzępiastymi formami?
Grażynko, wiem, ciągle siedzę w "Niebiańskich ogrodach", obserwuję aucje, ale te najciekawsze chyba nadal są oferowane w kolekcjach po więcej niz tysiąc dol. Poczekam.
Myślałam,że u nas w Polsce może..jedna z Grażyn robiła próby... :roll:a może będą z tym rekinkiem
Jaki piękny!! Ja dopiero półtora miesiąca temu znalazłam to forum i wpadłam, jak tylko mam czas to siedzę, czytam i podziwiam. jeszcze kilka moich liliowców.
planet maxx
chewron spider
mildred mitchel choć po obejrzeniu zdjęć na forum mam wątpliwości
nn
Grand Marshal
Red Rain
mighty highty tighty
Pink Super Spider
Royal Saracen
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!