Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ćmówki z PESTKĄ@

Post »

Witaj po długiej przerwie :wit

Doskonale Cię rozumiem z tym remontem ja miałam roczny notoryczny remont od jesieni 2008 do listopada 2009! - więc doskonale znam ten ból. My prawie wszystko robiliśmy za pomoca mojego M i dlatego to tak długo trwało, ale tym sposobem udało nam sie zaoszczędzić worek pieniędzy.
Dasz radę już widać koniec!
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Witaj PESTKO,fajnie,że jesteś.Będziemy mieli co oglądać,jak pokażesz swoich milusińskich.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Ja też czekam niecierpliwie na jakieś fotki- u Ciebie zawsze jest co oglądać ;:108
Inna rzecz, że potem wychodzę z dołem i stwierdzam, że nie znam się na uprawie storczyków... :( :D
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nienawidzę remontów :evil: Czekam na Twoje nowe zdjęcia.
Awatar użytkownika
Liza
50p
50p
Od: 12 maja 2009, o 10:20

Post »

Pestka piękne te Twoje storczyki.Ja w ubiegłym roku kupiłam też storczyka combra kwitł ślicznie i byłam nim zauroczona ,ale następnego kwitnienia do dzisiaj nie ujrzałam poza jedną wyrośnięta bulwą na którą liczyłam ,że ujrzę kwiat a tu nic .Storczyki chyba nie kochają wszystkich równo.Zaryzykuję jeszcze raz i kupię inną odmianę może mi się poszczęści ,a ten może się zastanowi i kiedyś jeszcze zakwitnie.Normalnie szaleństwo z tymi kwiatami hi,hi,hi, Obrazek
Żeby być kimś, zawsze trzeba być sobą...
Moje wątki zapraszam....
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Dziękuje za odwiedzenie mojego wątku,w którym tyle czasu nic sie nie działo.Jeśli chodzi o cambrie to miałam jedną i stała sobie długo ,nic się z nią nie działo aż w końcu padła.Nie wiem czy to moja wina czy tez było z nią coś nie tak,bo kupiłam ją na allegro i raczej ciekawostke .Jakoś cambrie nie przypadły mi do gustu jako kwiaty.Być może nie trafiłam jeszcze na taką ,która podbiła by moje serducho i mówiła w sklepie,,KUP MNIE,,
Awatar użytkownika
Liza
50p
50p
Od: 12 maja 2009, o 10:20

Post »

Witaj Pestko!!! Dziękuje za podniesienie mnie na duchu.Trochę się przestałam bać ,że mnie storczyki nie lubią. Cambrie też kupiłam z ciekawości bo mnie kwiaty jej zauroczyły i jest to mój pierwszy storczyk. Kupiłam go w Owińskach kolo Poznania zresztą jak co roku zaopatruję się, tam w kwiaty balkonowe .Mam do nich zaufanie to ich stronka http://www.primaflora.pl/o_centrum . Zauważyłam ,że jesteśmy ziomkami z wielkopolski.Twoje storczyki są tak piękne ,że na pewno kupię inną odmianę. Może na początek poleciłabyś mi jakąś łatwą w uprawie ;:113
Żeby być kimś, zawsze trzeba być sobą...
Moje wątki zapraszam....
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moim zdaniem najłatwiejszym storczykiem jest phalaenopsis(ten zwykły najbardziej dostępny,chociaż to rzecz względna.Ja sie uczyłam uprawy na dwóch ,ktore oczywiście mi padły.Nie miałam wtedy internetu i koszt kwiata wahał sie w granicach 100 zł po prostu to były kwiaty ,,nie z naszej planety,,(jak dla mnie)Nie zraziłam się i uczyłam się na błędach.Teraz jest internet i mamy to forum wiec jest łatwiej i ceny kwaitów bardzo spadły wiec nie jest żal jeśli coś nam nie wyjdzie.Ja Ci powiem tak;nie ma co sie cackać z kwiatami,znasz zasady podlewania i ogólnej opieki nad nimi, a jak cos nie wyjdzie to trudno,zyskasz wiedze i doświadczenie i kolejne miejsce na parapecie.Od kiedy zaczełam sama tak myśleć kwiaty zaczeły rosnąć,kwitnąc i skończyły sie problemy z przelaniem i przesuszeniem.Poza tym każdy ma inne warunki mieszkaniowe i trzeba je dopasować samemu.Niewiele Ci pewnie pomogłam,ale najważniejszy jest dystans,poczucie humoru i cierpliwość :tan
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To po tak pięknym wstępie, pokaż nam Pestko, co tam ukrywasz przed nami! ;) Czekamy od stycznia!! ;:96
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
karlin2
100p
100p
Od: 9 mar 2010, o 14:05

Post »

kurcze jak tak przeglądam te wasze roślinki, wszystkie tak mi się podobają, ja mam 3 z czego jeden musiałam uratować z przelania i przesuszenia i na razie tylko liście i korzenie rosną. Szkoda, że nie mam w domu dużo miejsca bo bym miała całą hodowlę, tak się w nich zakochałam :D
Pozdrawiam, Karina
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karlina jeszcze bedziesz upychać doniczki,,,,,zobaczysz :tan
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agitko jak na razie to mam nowe pedy ,troche korzonkow nowych i keiki.Poczekam az sie kwiaty rozwiną.Nie mam nowych okazów,bo stwierdziłam ,ze wszystkie kolory mam,a ząden mnie nie urzekł.Może po prostu stały sie dla mnie zbyt dostępne.Ostatnio byłam w LM było mnóstwo storczykow z przycietymi pedami nawet gatunkowe za 5zł i też nie kupiłam....Remont mieszkania trwa nadal wiec jakoś tak nie mysle o nowościach...
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pestko...gratuluję złotka ;:77 i czekam razem z tobą na kwiaty storczyków :D
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ach, keiki... ale masz fajnie, ajj, jak zazdroszczę, może masz jakiś sposób na "wywołanie" keiki? ;) Może chociaż to keiki pokaż? :)

A gatunkowe storczyki w LM to jakie?

Ja też już nic nie kupuję, czasem coś dołączy do kolekcji, bardziej przypadkiem niż w sposób zaplanowany, coraz częściej wchodzę do sklepu i nie ma na co patrzeć, bo albo dany kolor mam albo nic mi się więcej nie podoba, ale przyznaję, że coś bym tam jeszcze nabyła, miniaturkę, katlejkę może... ;)

W takim razie czekam z Tobą na kwiaty, na pewno będą robiły wrażenie zarówno urodą jak i ilością... ;)

PS. Uuu, złotko, równy tysiączek postów- to i ja gratuluję! ;:63
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

W LM nie ma gatunkowych storczyków, pewnie ci się coś pomyliło.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”