Krzysiu, nie śmiej się ze starszej pani

. Ja rzeczywiście "chorowałam" na duże zdjęcia. Oczywiście to złudzenie, że na dużym zdjęciu kwiaty wyglądają lepiej, bo naprawdę zależy to od umiejętności robienia zdjęć ale zawsze można się czyms łudzić

Z Fotosikiem to było tak. Z aparatu po kabelku zdjęcia zgrywam do kompa do programu Picasa3. Aparat robi zdjęcia w dużej rozdzielczości. Fotosik takich zdjęć nie przyjmował. Więc w programie Picasa syn mi ustawił zmniejszanie zdjęć, przy ich eksporcie na dysk D. I to zmniejszanie ustawił, jak teraz rozumiem z dużą przesadą, bo na 500 pikseli. Ja wklejałam zdjęcia do Fotosiku i cierpiałam w milczeniu porównując moje zdjęcia z innymi zdjęciami. W dodatku Fotosik w pewnym momencie bardzo przyspieszył wklejanie zdjęć ale za to nie mogłam już ich powiększać. (Poprzednio po dwukrotnym kliknieciu na zdjęcie, powiększało sie bardzo). Zaczęłam więc próby wklejania zdjęc przez inny hosting. Wstyd się przynać ile czasu mi zajęło zrozumienie, że przy próbie wklejania zdjęć przez ImageShack z obrazka pod wiadomością, zrywa się połączenie z Forum. Ja uważałam, że coś źle robię i dlatego tak się dzieje. Dopiero wczoraj Judyta mnie oświeciła. No i teraz chyba już wreszcie wiem z grubsza jak to robić. Nawet w tym olsnieniu, wczoraj zadysponowałamw Picasie, żeby zdjęcia eksportowała na dysk D w oryginalnym formacie. Myślę jednak, że te duże formaty sa przyczyną, że w Image Shack zdjęcia zmniejszane do formatu 800 strasznie długo się wgrywają, po około 5 minut zdjęcie. Zmieniłam więc dyspozycję w Picasie, zeby eksportowała na dysk zdjęcia zmniejszone do 800 pikseli. Może to przyspieszy ich wgrywanie w Image S. Jeżeli możesz mi coś podpowiedzieć będę Ci bardzo, bardzo wdzięczna. Przede wszystkim jak wkleic duże zdjęcie w Fotosiku?