Bogusiny Ogród (Bogusia2)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Och Judyto jaka Ci jestem wdzięczna :D . Bardzo dziękuje. Sutters' Gold ma jedną wadę - szybko przekwita. Całość od wybarwionego pączka do przekwitłego kwiatu trwa góra 8 dni. Pąk 3-4 dni, rozkwit 2-3 dni wtedy cudnie pachnie i rozwichrzony kwiat znów 2-3 dni. I następny proszę. A z następnymi krucho, bo to róża wielkokwiatowa. Na jednym pędzie jeden kwiat. Taraz , w drugim kwitnieniu wypuściła 4 pędy no i ma 4 kwiatki. 2 przekwitły i juz tylko dwa zostały. Oczywiście jest bardzo mloda, bo z jesiennego nasadzenia. Może w przyszłym roku będzie kwitła bardziej obficie. Nie blaknie bardzo. Może troszkę. Plamistość w normie, tzn oczywiście chruje ale ma liście i prezentuje się dobrze. Ja wkleiłam trochę dużych zdjęć w Waszym różanym wątku. Ostatnie zdjecie mi nie wyszło i nie wiem dlaczego :roll: .
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Osiem dni kwitnienia, to dość mało :shock: , ale trzeba wziąć pod uwagę specyfikę tego roku- upały do 40 stopni i dla odmiany tygodniowe deszcze :roll: U mnie wiele róż zachowuje się zdecydowanie inaczej niż w ubiegłych latach. Dlatego myślę, że nie należy jeszcze Suttersa oceniać, no chyba, że mimo wszystko inny posiadacz tej odmiany potwierdzi krótki czas jej kwitnienia :roll: Właśnie Andrzej wystawił ją do konkursu-i ona wygląda zupełnie inaczej jak Twoja :shock: jest bladzieńka...

Wszystkie fotki bardzo ładnie weszły-która źle wyszła ?-mówisz o tej z nasypem i kaskadami rolborderowymi ???
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu zdjęcie zwierzaczków rewelacyjne :roll: :lol: :lol: :lol:
Patrzę na Twoją dereniową rabatę i utwierdzam sie w przekonaniu,że wiosną powinnaś mocno,bardzo mocno ściąć swoje derenie.
One rosną silnie i jeśli nie będziesz ich mocno ciąć zleją się w jedną liściową masę ale to też ma swój urok. :wink: Wszystko zależy od tego co chcemy osiągnąć.
Potwierdzam nietrwałość 'Sutter's Gold" ale także wszystkie inne jej zalety.
Pąk i kwiat piękny i cudowny zapach.
Urzekła mnie Twoja 'Olimpic Poulsena' chyba mi przypomina właśnie sutttersa :roll: :D
O rany ja nie mogę zwiedzać Waszych ogrodów,moje chciejstwa nie maja granic w przeciwieństwie do mojego ogrodu :roll: :wink:
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :D . Judyto, ja wczoraj miałam natchnienie komputerowe i poprawiłam te krzywo wklejone zdjęcia ale zostały wcześniej napisane komentarze.
Bogusia
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Fotosik tez ma duże zdjęcia. Jak widać duży format nie tylko niedowartościowanym mężczyznom jest potrzebny :;230 , różom też dobrze robi...
Bogusia2 pisze:[...] Obrazek[...]
Ale to Twoje zdjęcie w fotosiku z natury jest małe, 500x375 :cry:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzysiu, nie śmiej się ze starszej pani :D . Ja rzeczywiście "chorowałam" na duże zdjęcia. Oczywiście to złudzenie, że na dużym zdjęciu kwiaty wyglądają lepiej, bo naprawdę zależy to od umiejętności robienia zdjęć ale zawsze można się czyms łudzić :wink: Z Fotosikiem to było tak. Z aparatu po kabelku zdjęcia zgrywam do kompa do programu Picasa3. Aparat robi zdjęcia w dużej rozdzielczości. Fotosik takich zdjęć nie przyjmował. Więc w programie Picasa syn mi ustawił zmniejszanie zdjęć, przy ich eksporcie na dysk D. I to zmniejszanie ustawił, jak teraz rozumiem z dużą przesadą, bo na 500 pikseli. Ja wklejałam zdjęcia do Fotosiku i cierpiałam w milczeniu porównując moje zdjęcia z innymi zdjęciami. W dodatku Fotosik w pewnym momencie bardzo przyspieszył wklejanie zdjęć ale za to nie mogłam już ich powiększać. (Poprzednio po dwukrotnym kliknieciu na zdjęcie, powiększało sie bardzo). Zaczęłam więc próby wklejania zdjęc przez inny hosting. Wstyd się przynać ile czasu mi zajęło zrozumienie, że przy próbie wklejania zdjęć przez ImageShack z obrazka pod wiadomością, zrywa się połączenie z Forum. Ja uważałam, że coś źle robię i dlatego tak się dzieje. Dopiero wczoraj Judyta mnie oświeciła. No i teraz chyba już wreszcie wiem z grubsza jak to robić. Nawet w tym olsnieniu, wczoraj zadysponowałamw Picasie, żeby zdjęcia eksportowała na dysk D w oryginalnym formacie. Myślę jednak, że te duże formaty sa przyczyną, że w Image Shack zdjęcia zmniejszane do formatu 800 strasznie długo się wgrywają, po około 5 minut zdjęcie. Zmieniłam więc dyspozycję w Picasie, zeby eksportowała na dysk zdjęcia zmniejszone do 800 pikseli. Może to przyspieszy ich wgrywanie w Image S. Jeżeli możesz mi coś podpowiedzieć będę Ci bardzo, bardzo wdzięczna. Przede wszystkim jak wkleic duże zdjęcie w Fotosiku?
Bogusia
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Bogusiu w programie Picasa 3 masz OPCJE ROZMIARU ZDJĘCIA od 320-1600 pikseli,taki suwak
kolejna pozycja:użyj rozmiaru oryginalnego lub ustaw rozmiar-jakość zdjęć automatyczna lub i tu podpunkty:maksymalny(b.duży rozmiar pliku,zachowuje drobne szczegóły),minimalny(najmniejszy rozmiar pliku, utrata jakości),normalny(kompromis między jakością a rozmiarem).Po tym jak wysłałam ogromne zdjęcie z nowego aparatu i komuś na 2 godziny zablokowałam telefon stacjonarny i ten ktoś baaaaaaaaaaaaaaardzo smutno na mnie popatrzył ustawiam starannie w programie opcje. :oops:
A to rabatka na dowód,że bardzo dużej kępy dwubarwnej wcisnąć już się nie da.

Obrazek
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo bardzo dziękuję za wskazówki :D . Skorzystałam. Zdjęcia wczytuja się teraz bardzo szybko. Poranne zdjecia.
Duftwolke
Obrazek
By bogusia2
Sesja Sutters' Gold
Obrazek
By bogusia2

Obrazek
By bogusia2

Obrazek
By bogusia2
Nostalgia
Obrazek
By bogusia2
Czerwona rabata po przejsciach
Obrazek
By bogusia2
Duftwolke i Nostalgia
Obrazek
By bogusia2
Hortensje i zawilce japońskie
Obrazek
By bogusia2
Nowe zalążki kwiatostanów na Limelight.
Obrazek
By bogusia2
Bogusia
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu,to nic takiego...Dzięki Tobie wiem,że przed jedną z pobliskich szkół rośliną zadarniającą są zawilce japońskie,świetnie tam sobie dają rady.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W fotosiku jest chyba limit rozmiaru zdjęcia w Mb, a nie w pixelach. 1,5 Mb to naprawdę dużo, Zdjęcia w rozdzielczości 1024x768 się zmieszczą. Skoro korzystasz z Picasy, to ustaw sobie zmniejszanie przy exporcie do takiego rozmiaru. I Fotosik przyjmie Ci te zdjęcia, i będziesz miała jak dawniej: po kliknięciu na zdjęcie na Forum otworzy się okno w fotosiku, a po ponownym kliknięciu na zdjęcie w fotosiku otworzy się w dużym rozmiarze.
Rozmiar wyświetlanych zdjęć z fotosika można regulować bezpośrednio na Forum. Na końcu nazwy pliku w linku jest literka m, ciąg med albo nie ma nic. Wystarczy pobawić się tymi literkami. m to miniatura, med to średni rozmiar (te 500 pix) a brak tych liter oznacza zdjęcie w pełnym rozmiarze.
Powodzenia :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

bishop pisze: Rozmiar wyświetlanych zdjęć z fotosika można regulować bezpośrednio na Forum. Na końcu nazwy pliku w linku jest literka m, ciąg med albo nie ma nic. Wystarczy pobawić się tymi literkami. m to miniatura, med to średni rozmiar (te 500 pix) a brak tych liter oznacza zdjęcie w pełnym rozmiarze.
Powodzenia :lol:
Czy podobnie można sobie regulować w Imageshack'u?
Wiesz coś o tym?
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

KaRo pisze:[...]
Czy podobnie można sobie regulować w Imageshack'u?
Wiesz coś o tym?
Nie korzystam z ImageShack'a, więc nie mam doświadczeń. Ale o takich manipulacjach w innych portalach pisze Rysiek
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Chciałam tylko powiedzieć, że spróbowałam wstawiać większe zdjecia przez fotosik zgodnie ze wskazówkami Bishopa i mi się udało :lol:
Dziękuję bardzo :D
Teraz mogę tylko rozmyślać, czemu ja wcześniej tego nie wiedziałam :oops:
Mam nadzieję Bogusiu, że się nie pogniewasz za tę prywatę :wink:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Bogusiu ;:138 .........nie wazny format, cieszy smoki Twój rózany raj :D ......a zapatrzyłam się na Nostalgię[ nie mam :? ] szalenie mi sie podoba! bardziej od Edenu :oops:

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu-jak zawsze pięknie u Ciebie, pachnąco, różano, hortensjowo i ciut ziołowo.Gratuluję serducha.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”