Witajcie!
Niedziela i po niedzieli, choć jak mawia mój osobisty M: "Przecież my mamy codziennie niedzielę".
I ma rację. Nie ma to jak na emeryturce!
Iwonko0042 - dziękuję za nazwanie mojej Ludisi.
Poczytałam sobie o niej i już wiem, co źle robiłam. Muszę sprawić jej więcej wilgoci w najbliższym otoczeniu. Aż dziwne, że przeżyła lato w tym moim piekarniku pokojowym.
Kasiu-kania - mój egzemplarz faktycznie zdrowy, tylko słabo przyrasta. Dogadzam mu jak żadnej innej roślince, a on stoi w miejscu. Uparty jak osioł.
Każda okazja jest dobra do wspólnego posiedzenia.
Alu - mój poprzedni (ojciec obecnego) też rósł jak szalony, całą ścianę zakrywał, ale zaczął gubić liście, prawdopodobnie ze starości, odcięłam z niego kilka najzdrowszych fragmentów, ukorzeniły się dwa i oba słabo przyrastają.
Pozdrawiam wzajemnie.
Zuziu - witaj, kochana.

Może i moja zielistka z czasem się wyprostuje. Jeszcze młodziutka, mam ją zaledwie drugi rok.
Kicia wygłaskana, wymruczała podziękowanie.
Niedziela leniwa i spokojna, dziękuję

Pozdrowienia odwzajemniam.
Danusiu - to Misiowe legowisko znajduje się na trzecim pięterku drapaka. Wysoko, toteż lubi tam sobie leżeć, bo wówczas ma ogląd na dwa pokoje, w których zwykle przebywamy.
Oczywiście pokażę
ludisię w fazie kwitnienia. Iwonka0042 znalazła imię tego storczyka.
U mnie pogoda też dzisiaj byle jaka. Ciemno za oknami przez cały dzień i zimno, wietrznie. Mimo to słodkie lenistwo pozwoliło odpocząć, dziękuję.
Marysiu - chorujesz?

Kuruj się kochana i odpoczywaj od ogrodowego wysiłku.
Życie ma się tylko jedno i ono w dużej mierze od zdrowia zależy.

Ogród nie zginie, dotrwa do wiosny, dotrwaj więc i Ty, by znowu móc się nim cieszyć.
Malutko mam parapetowców. Już dawno minął czas, gdy całe parapety miałam zastawione doniczkowcami. Trochę to wina gorących letnich dni, które tworzą w moim mieszkaniu niemalże najprawdziwszy piekarnik, a trochę pewnie zazdrość o kwiaty działkowe. Może doniczkowe obraziły się na mnie za poświęcanie większości czasu tamtym, rabatowym kwiatom.
Ślicznie dziękuję za wszystkie dobre życzenia, Tobie zdrówka życzę i równie gorąco całuję.
Dobrego tygodnia, Kochani.