Róże w moim ogrodzie
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
HALINKO jak zwykle piękne zdjęcia róż . A propo tej drugiej niebieskiej . Pisałam ,że nie pachnie ale jak deszcze przeszły i ziemia trochę przeschła to dopiero było czuć jej zapach . Ma taki sam zapach jak lilie czyli piękny . Wczoraj podlałam nawozem a za godzinę przyszła ulewa i znowu wszystko wypłynęło . Górne listki na 2 różach zrobiły się już takie żółtawo zielone ale to są młode listki . Tak myślę ,że brakuje im papu . Może się mylę .
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu Monica wszystkim daje po oczach
Jadziu ja też podlewam gnojówką co jakiś czas róże i inne kwiatki,robię większe stężenie w te deszczowe dni i jest okey
.Nawozów nie używam,chyba ,że do jednorocznych,co są w skrzynkach i donicach.
Moja niebieska pnąca ,bidota z Castoramy,chce zakwitnąć
,cieszy mnie to,czekam na jej kolor

Excelsa dalej cieszy oczy

Andersen wypuściła pędy niżej,jeden w miejscu szczepienia,nie będę musiała na palce się wspinać aby robić jej zdjęcie.Na wiosnę chcę obciąć jej pędy jak najniżej szczepienia,mam nadzieję,że nie wystrzeli znów w górę

Jadziu ja też podlewam gnojówką co jakiś czas róże i inne kwiatki,robię większe stężenie w te deszczowe dni i jest okey

Moja niebieska pnąca ,bidota z Castoramy,chce zakwitnąć

Excelsa dalej cieszy oczy

Andersen wypuściła pędy niżej,jeden w miejscu szczepienia,nie będę musiała na palce się wspinać aby robić jej zdjęcie.Na wiosnę chcę obciąć jej pędy jak najniżej szczepienia,mam nadzieję,że nie wystrzeli znów w górę

- hal1959
Jadziu nie koniecznie to musi oznaczać brak,niektóre mają taki odcień jasny ,zwłaszcza młode przyrosty,ta akurat cała ma taki jasny kolor,ale nie wygląda na chorą.Ma paki to głodna nie jest
.Druga Walztime też ma takie jasne liście i jakoś nie widzę w tym problemu,to młódki,zobaczę na drugi rok.Gnojówkę z pokrzywy daję dość często ,wiec nie mogą narzekać na braki
Mario zaraz do Ciebie biegnę
,dzięki,że zaszłaś do mnie
Moja NN zaczyna znów kwitnąć

Mario zaraz do Ciebie biegnę

Moja NN zaczyna znów kwitnąć

- hal1959
Hanuś masz racje co do kolejności moich miłości
Jadziu ja już nie przejmuję się tak roślinami,bo i tak nie mamy na niektóre sprawy wpływu ,pogoda daje im popalić i nic nie możemy zrobić,czasami robimy wszystko jak w książce napisane i kwiaty padają,więc nie zaprzątam sobie tym zbytnio głowy.Pewnie,że szkoda każdej roślinki,ale czasami robi się miejsce na druga roślinkę ,czy tego chcemy czy nie

Jadziu ja już nie przejmuję się tak roślinami,bo i tak nie mamy na niektóre sprawy wpływu ,pogoda daje im popalić i nic nie możemy zrobić,czasami robimy wszystko jak w książce napisane i kwiaty padają,więc nie zaprzątam sobie tym zbytnio głowy.Pewnie,że szkoda każdej roślinki,ale czasami robi się miejsce na druga roślinkę ,czy tego chcemy czy nie