Ogród Asi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-d-a

Post »

...za dużo słońca, albo za mało żelaza i woła jeść...
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Jutro spróbuję podsypać azofoską, dzięki dziewczyny za rady :)
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, co dziś ciekawego kupiłaś w ogrodnczym?
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Aśka68
500p
500p

Post »

Dzisiaj jechałam po gorczycę żeby posiać jako poplon na miejscu po wykopanych pomidorach.
Nic mi nie wpadło w oko, jutro będę jechała do Belmy do alergologa, to zajrzę na Lisim Ogonie do ogrodnictwa, chociaż jak byłam tam jakiś czas temu to nie mieli dużego wyboru poza jednorocznymi.
Jakieś mam wrażenie (jak czytam na forum u innych) , że u nas nie ma za wielu ogrodnictw z dużym asortymentem roślin.
Aśka
Zapraszam
atchame
100p
100p
Od: 31 sty 2008, o 14:38

Post »

Ja też odnoszę takie wrażenie, że na moim terenie tez rewelacji nie ma. I przyznam że ja wole kupować wysyłkowo. Jest ryzyko że przyjdzie nie to co zamawiałam, ale z drugiej strony zawsze jest jakas doza ciekawości :wink:
Pozdrawiam
Kasia S
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ASIU ja jako poplon stosuję łubin ale podobno lepsza jest gryka tak pisała ELŻBIETKA . Z gorczycy nie jestem zadowolona a łubin daje taką fajną pruchniczą ziemię . Na jesieni posiałam zboża jare kupilam taką mieszankę w ogrodniczym . Też ziemia po tym była fajna . Nawet fasola posiana i przekopana daje dużo witamin glebie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54

Post »

Asiu, Iga ma spore rozeznanie w szkółkach. Pewnie może ci podpowiedziec, gdzie warto zajrzeć. Na naszym terenie raczej nic wybitnego nie ma :)
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Cześć Asiu, dobrze że się u mnie odezwałaś bo zawieruszyłam gdzieś Twój wątek :oops: :oops: a byłam ciekawa i koleżanki studentki :wink: i ogrodu nieziemskiego wśród pięknych drzew :lol: . Pisałam u siebie ale tu też napiszę, przycięłam pęcherznicę - zobaczymy co będzie, jakoś specjalnie źle nie wygląda ale umówmy się, że do kuli jej daleko :roll: . Asiu czy Ty masz jakiś sposób na formowanie kul, czy masz jakiś wzornik czy coś takiego? Czytałam kiedyś w jakims poradniku, że można zrobić formę i przy jej pomocy przycinać krzewy. Niestety moja wyobraźnia przestrzenna mocno kuleje i nie bardzo mam wizję jak to zrobić. Zaraz dodam u siebie zdjęcia tych pęcherznic.
Miłego dnia życzę :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Aśka68
500p
500p

Post »

Kasiu tych szkółek u nas trochę jest, ale na przykład nie ma takich z dużym wyborem bylin.
Ja co wysyłkowej sprzedaży nie mam za dużego doświadczenia, w tym sezonie kupiłam tylko na allegro dyptamy.

Jadziu, ja z warzywnikiem dopiero debiutuję, zakup gorczycy podpowiedziała mi znajoma. Kupiłam już, to posieję, ale później na pozostały poplon kupię łubin tak jak radzisz. U mnie ziemia słaba nawet ta nawieziona pod warzywniak. Taka jałowa ze stawu kopią.

Gosiu ja też improwizuję ze strzyżeniem w kule, nawet dzisiaj się przyjrzałam moim 3 bukszpanom to każda kula jest inna :lol:

Dzisiaj rozsypywałam brakującą korę, efekt mnie rozczarował. Może będzie lepiej za rok, dwa jak rośliny się rozrosną, jak dokupię dwa brakujące rh(teraz nie ma wyboru).
Nawet mam wrażenie, że z tą mizerną trawą(pełną mchu i chwastów) efekt wizualny był lepszy.
Tak rozjaśniała tą mroczną stronę ogrodu, była mimo wszystko ładnym tłem dla drzew.
Nic, było minęło, są plusy mniej koszenia, marudzenia na lichą trawę, a i grabienie liści odpada( a wierzcie jest co grabić) :lol:
Zresztą dzisiaj alergolog zakazał mi koszenia trawy w okresie pylenia(szkoda, że na papierze tego nie dał, M by nie miał wymówek)

Zdjęcia pstryknę jak znajdę ładowarkę do aparatu

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Asia szukasz ładowarki? Czy zapomniałaś o nas :wink:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, kiedy pierwszy raz rozsypałam korę, też efekt mnie trochę rozczarował... :roll:
Ale teraz, kiedy roślinki się rozrastają, jest lepiej... rozjaśniłam to jeszcze jasnymi kamieniami i da się wytrzymać :wink:
Aśka68
500p
500p

Post »

Gosiu to normalnie złośliwość przedmiotów martwych :twisted:, szukam jej drugi dzień i nic.
A tak mi wczoraj pięknie kwitły dwie tygrysówki, chciałam uwiecznić dla siebie i potomnych :wink:

Małgosiu zaraz wpadnę do Ciebie może masz na zdjęciu, te kamienie(takie duże kamloty czy drobne)???

Dzisiaj u nas pogoda do kitu, do południa jak człowiek zajęty, to świeci słońce, popołudniu jak wolne pada.
A chwaściory rosną jak oszalałe :x
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kamulce - smocze jaja :wink: są trochę większe, a ostatnio trochę Białej Marianny i jasnego żwirku mieszanego... teraz jeszcze dorzucę nową korę, żeby warstwa była grubsza i dołożę wakacyjne trofea :wink:
Aśka68
500p
500p

Post »

Chryste Gośka daj zdjęcia bo z ciekawości nie zasnę co to smocze jaja i Biała Marianna ;:88
Aśka
Zapraszam
Aśka68
500p
500p

Post »

A może ktoś mi doradzi kiedy można wsadzić do gruntu ukorzenioną z miesiąc temu kalinę sztywnolistną(sprawdziłam ma już korzenie). Przesadziłam do większej doniczki, ale we wrześniu chciałabym już do gruntu, ale czy taka młoda roślinka (ma gdzieś z 10cm) przetrzyma zimę?
Aśka
Zapraszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”