Dala - mój piękny ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Post »

Geniu, dziękuję bardzo :!:
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu czytałam, że interesuje Cię tamaryszek fran. teraz kwitnący ja go też mam kwitnie aktualnie sama zrobiłam sadzonke z gałązki. mogę dać patyczki, A co do floksów to mam kilka kolorów czerwonego też. Jutro może lub w sobotę Ania porobi zdjęcia to pokaże bo ja jestem bardzo zajęta mam problllllem z 99 letnią matką W tej chwili po pprostu chwilowa odskocznia ' odpoczynek na moment, dlatego mało czasu mam na forum czasami tylko trochę poogladam :cry: :cry:
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Również ja mam kilka kolorów floksów, ciemny również, więc również we wrześniu mogę się podzielić.
A dziś widzę u Ciebie dzień pomarańczowy. Piękne te morelki i smakowicie wyglądają.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
x-d-a

Post »

Krysiu, dziękuję - mam nadzieję, że we wrześniu się spotkamy i będzie okazja, żeby się wymienić kwiatkami i patyczkami.

Stasiu, to bardzo miło, ze mi proponujesz swoje floksiki. Chętnie się wymienię przy okazji najbliższego spotkania.
A co do tamaryszka francuskiego, to -przyznam szczerze- nie znam tego krzaczka i najpierw muszę gdzieś poszperać i sprawdzić kto on zacz.
Dużo zdrowia dla Mamusi, a Tobie -dużo siły w opiece nad nią.

Dzisiaj u mnie dzień pomarańczowy, więc pomarańczowe begonie dla moich miłych Gości

Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny jest ten stół....
Ale już go kiedyś chwaliłem..... :shock:
Tylko nie mów że sama robiłaś..... :wink:
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Dalu dzisiaj kupiłam morele, dobre były ale mieć je we własnym ogrodzie i móc zrywać z własnego drzewa to marzenie.
Na pewno Twoja morela to stare drzewo, teraz te drzewka które sprzedają to takie wrażliwe, chorują...
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Dalu czy te floksy bardzo Ci się rozłażą po ogródku :?:
Ja je bardzo lubię ale bałam się posadzić bo na forum poczytałam ,że one są bardzo ekspansywne i opanowują całe rabaty :?
Trochę mi się nie chce w to wierzyć bo dziadek miał je w ogrodzie i rosły sobie spokojnie w jednym miejscu.
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
x-d-a

Post »

Grzesiu, taka zdolna to nie jestem. Ten stół sobie wymyśliłam, ale wykonanie to już specjaliści.

Asiu, to drzewko ma 4 lata i pierwszy raz owocuje. Dotąd zawsze w czasie, gdy kwitło przychodziły przymrozki i ...kicha :evil: Ale owoce są pyszne i mają świetny kształt, z jednej strony są wykończone takim dziubkiem...

Cynthio, nic podobnego, floksy co roku się rozrastają, ale tworzą zwartą kępę i nie zagrażają sąsiednim roślinom.

A na dobranoc hortensje - ogrodowa, Anabelka i w głębi bukietowe

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak jak obiecałam Daluś jestem z pomarańczowym kwiatuszkiem ;:168

Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

To jestem zaskoczona Dalu, ja miałam brzoskwinie wykopałam, bo ciągle chora, mój tato 2 lata temu kupił morelę i też ciągle chora, w tym roku wykopał, bo zupełnie uschła.
Może warto jeszcze raz spróbować, a nie pamiętasz przypadkiem gatunku moreli?
Aśka
Zapraszam
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Dalo :) Piękne hortensje :) U mnie ogrodowe rosną kiepsko.
Zwróciłam też uwagę na ketmię. Poszukuję białej z bordowym środkiem, ale na razie bezskutecznie.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Dalo :) Twój ogród znów tętni pięknem.. liliowce na prawdę cudne... A rączniki, kobea... ale Ci rosną... musze mieć dobrze bo moje są dużo mniejsze :wink:
A ciekawa jestem Twojej ketmii... ile z siewki potrzebowała czasu żeby tak urosnąć? i co lubi?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu hortensje bajeczne, uwielbiam je za to, że tak długo zdobią ogrody, te kule są zawsze piękne, aż do mrozów :D
x-d-a

Post »

Agnieszko, to prawda, że hortensje długo zdobią ogród swoimi kwiatami, ale ja też lubię ich liście, zwłaszcza dębolistnych - te jesienią pięknie się przebarwiają :D

Moniko, wczoraj u mnie na targu pani miała ketmię o białych kwiatach z bordowym środkiem. Nawet przez moment się zawahałam, czy jej nie kupić, ale w końcu odpuściłam...Kosztowała 30 zł i miała mnóstwo pąków :wink:

Asiu, też chciałabym wiedzieć jaka to odmiana moreli, ale sadził ją ogrodnik, z którym nie mam już kontaktu...
Spróbuję poszukać gdzieś w Internecie.

Alu, siewki dostałam ze 3 lata temu jako zupełne maleństwa od mojej koleżanki. Rosną błyskawicznie i co ciekawe nie powtarzają cech rośliny matecznej, każda jest inna...Może nie mają bardzo wielkich kwiatów, czy wyszukanych kolorów, ale są zdrowe, dorodne i niezawodnie kwitną.
Moje kobee i rączniki były wsadzone w domu do doniczek gdzieś w lutym; kobee już od 2,3 tygodni kwitną (mam białe i fioletowe), a rącznik osiągnął może z metr wysokości. Pięknie kwitnie mi też tunbergia - uwielbiam te pomarańczowe kwiatki z czarnymi oczkami. Postaram się dzisiaj te moje pnącza obfocić , niech no tylko upał trochę zelżeje.

Pozdrawiam wszystkich wakacyjnie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Daluś a mi się podoba BARDZOOOO ten garnuszek miedziany na Twoim pięknym stole z takimi fajniutkimi
rączkami. Ten w którym rosną begonie, zresztą begonie też śliczne i wszystko tak pasuje do stołu że ho, ho.
;:63 ;:63 ;:63
Milego wieczorka
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”