Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

gdzie ty to wszystko mieścisz ? :o
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

No no no ;:80 Ale Artur mierzy naszą cierpliwość:) Ale nic, my poczekamy spokojnie na te foteczki ;:108
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

orange30 pisze:No no no ;:80 Ale Artur mierzy naszą cierpliwość:) Ale nic, my poczekamy spokojnie na te foteczki ;:108
Też tu co chwilę zaglądam i czekam, czekam
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Beatrice - :D no wałśnie apetyt ciągle rośnie.. , ja kupiłem dzisiaj jednego fioletowego i białego a miałem już w ręce wcześniej bardzo jasno różowego.. z 3 pędami.. , ale miał krótkie pędy i mniej kwitów.. , a te są ogromne...

Mała_Mi - O to nie musze sie jeszcze martwić , miejsce jest , a storczyków przydało by sie jeszcze... :roll: :lol: .

Halinuś , juz , już , bo zapomniałem i zasiedziałem sie nad czytaniem innego forum.... :oops:

Poszedłem sobie dzisiaj rano o godzinie 9 na ryneczek.... , chodzę alrejkami , tłum ludzi.... :shock: , gdzie znaleść storczyki w tym tłumie ? :roll: . Spotkałem mamę mojej koleżanki , pytam czy nie widziała storczyków :shock: , " tam są , tam idż... " . Idze i widze 2 panów taszczących palety metrowych gigantycznych phalaenopsisów z długaśnymi kaskadami kwiatów :shock: :shock: :shock: po 25 zł... :shock: . Szybciej , szybciej.... :shock: :shock: :shock: , żeby nie stracić z widoku , przyciaganie jak magnesem , jakie piękne.... :shock: :shock: :shock: . Wchodzą pod pawilon , patrzę a tam 3 razy więcej :shock: . Nagle zebrał sie tłum ludzi , że latałem wokół wszystkich phalaenopsisów , szybko przebierając , żeby sobie ktoś za ładnego nie wybrał.... Maiałem w ręce jasnoróżowego , prawie białego niemal.. , ale nie miał dużo kwiatów i miał gnijące korzenie.. , był tez malinowy.. , ale miał liścia poparzonego... :cry: .
Wybrałem takie giganty :shock: .

5 dyszek dla Pana... :lol: , zapraszam za tydzień będzie więcej :shock: :shock: :shock: . Oj pokuso ! :shock: Nie ma mowy o spaniu cały tydzień , trza kombinować skąd lewą gotówkę zdobyć ;:183 :;230 . Tata zaraz przyjdzie z pracy i mnie zabije... :shock: . Muszę je schować.. , na okno mi sie nie zmieszcza... :shock: .

Dzisiaj juz nie che ich męczyć , bo musiałem je długo taszczyc z rynku bo nie mam daleko.. i potem sto razy przestawiałem w domu , żeby znalleść miejsce.. , nie che juz ich dzisiaj stresować ze zdjęciami... Dlaego bęą takie beznadziejne.. , fioletowy stoi mi na biurku a biały na komodzie w korytarzu , ale ma jasno :D :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pędy maja bardzo długie :) .
Biały ma kwiaty ogrooomne :D .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wowwwwwww, ale śliczne ;:63 ;:215 Szczególnie ten biały. Mam sentyment do białych, bo właśnie od takiego rozpoczęła się moja storczykowa "choroba" ;:109 ;:112
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

25 zł za takie ogromne kwiaty? łoł? :shock:
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ja też bardzo lubię białe :D . Byljeden obficie kwitnący z 2 pędami , ale mniał mniejsze kwiaty i też mnie kusił , ale wyszło na tego wielkoluda :lol: . Spróbuję coś wykąbinowąć , żeby na następną środę przynieść jeszcze jednego... teraz mam juz 30 szt. , ale jedna miniaturka , ta z upadłych z LM co siedziały po kilka w jednej doniczce , zakwitła ze stożka wzrostu.. i chyba nic z niej nie będzie :( .
Mala_MI pisze:25 zł za takie ogromne kwiaty? łoł? :shock:
;:183 ;:183 ;:183
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakwitła ze stożka, to pewnikiem wypuści keiki, tzn. basal keiki i będziesz się mógł tą roślinką cieszyć długi czas ;:112
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Warto było poczekać, przepiękne.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rodzice powinni się cieszyć, że zamiast na szkodliwe pier...ły wydajesz kasę na kwiaty. :D
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Mala_MI pisze:25 zł za takie ogromne kwiaty? łoł? :shock:
W Poznaniu takie na giełdzie kwiatów w detalu są po 16-17zł, a jak mają przekwitnięte to za złotówkę idą jak masło.
Wanda pisze:Rodzice powinni się cieszyć, że zamiast na szkodliwe pier...ły wydajesz kasę na kwiaty. :D
Rodzice powinni się cieszyć w jaki sposób sobie zasługuje na to by dostawać pieniądze, a nie na z tego na co je wydaje.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie ostatnio taki sam był z 1 pędem za 45,- więc różnie z tymi cenami bywa, ale nie kupiłam:)
Mój spis wątków
Moje robótki
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

orange30 pisze:U mnie ostatnio taki sam był z 1 pędem za 45,- więc różnie z tymi cenami bywa, ale nie kupiłam:)
Wszystko zależy przez ilu pośredników roslina przejdzie. W Poznaniu jest firma http://www.florahurt.pl/ i dużo firm bezpośrednio od nich ciągnie rośliny.
Grymasella
200p
200p
Od: 5 wrz 2008, o 23:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny i olbrzymi ten biały :)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ło maatuchno... , jak dobrze usiąść na krześle... :shock: . Dzisiaj to sobie charówkę sprawiłem , ale warto było , wszystko lśni :P . Skosiłem trawkę , wyregulowałem obrzeża rabatek , wypieliłem , przyciołem co nieco ., wysprzątałem w domu i nawet za okna się wziołem , ale na wszystkie czasu brakło.. :shock: . Jakoś tak natchnienie dostałem bo lubie jak jest czysto :lol: . Nawet babcia powiedziała , ze chyba ktoś mi jakiegoś kopa dła na rozpęd ;:191 ;:198 .

Halinko -
orange30 pisze:Zakwitła ze stożka, to pewnikiem wypuści keiki, tzn. basal keiki i będziesz się mógł tą roślinką cieszyć długi czas ;:112
On jest malutki.. , ma chyba ze 4 klapmnięte ciagle zwiędnięte listki... :( . Ale pożyjemy zobaczymy :lol: . Zaraz musze jakoś uświętować to moje sprzątąnie , nowe storczyki i okrągłą ich liczbę 30 ;:109 ;:11 .

Beatrice - dziękuję ;:168 ;:131

Wanda - Wyobraś Sobie , ze mój tata wrócił później dzisiaj z pracy i powiedział " Ooo.. kupiłeś sobie storczyki , ładne " :shock:

volcowitch -
volcowitch pisze:
Wanda pisze:Rodzice powinni się cieszyć, że zamiast na szkodliwe pier...ły wydajesz kasę na kwiaty. :D
Rodzice powinni się cieszyć w jaki sposób sobie zasługuje na to by dostawać pieniądze, a nie na z tego na co je wydaje.
Za często ich nie kupuje , ale zaczyna coraz bardziej podobać się moim rodzicom , moje storczykowe hobby :D . Zasługiwać to chyba na nie zasługuje , czesto muszę zajmować się domem , sprzątać , gdy mama wyjeżdża za granicę a tata jest długo w pracy i czasem zostaje "po godzinach" , oczywiście mam też obowiązki jak mama jest i szkoły też sobie nie olewam...

Jeśli chodzi o te phalaenopsisy , to cena i tak niska , a na takie giełdy , wyprzedaże to mam daleko i szkoda jeszcze tracić na autobus i mordować sie w upały..

W kwiaciarniach i tak po 45 zł najmniej i to byle jakie czasem.. , a z jednym kwiatkiem za 35.. i jak się pytam czy taka cena tych przekwitających to sprzedawca odpowiada " tak taka cena , bo one przekwitają i dlatego takie "tanie" " :evil: .

Grymasello - dziękuję ;:168
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”