Storczyki TULIPANA998
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Beatrice -
no wałśnie apetyt ciągle rośnie.. , ja kupiłem dzisiaj jednego fioletowego i białego a miałem już w ręce wcześniej bardzo jasno różowego.. z 3 pędami.. , ale miał krótkie pędy i mniej kwitów.. , a te są ogromne...
Mała_Mi - O to nie musze sie jeszcze martwić , miejsce jest , a storczyków przydało by sie jeszcze...
.
Halinuś , juz , już , bo zapomniałem i zasiedziałem sie nad czytaniem innego forum....
Poszedłem sobie dzisiaj rano o godzinie 9 na ryneczek.... , chodzę alrejkami , tłum ludzi....
, gdzie znaleść storczyki w tym tłumie ?
. Spotkałem mamę mojej koleżanki , pytam czy nie widziała storczyków
, " tam są , tam idż... " . Idze i widze 2 panów taszczących palety metrowych gigantycznych phalaenopsisów z długaśnymi kaskadami kwiatów
po 25 zł...
. Szybciej , szybciej....
, żeby nie stracić z widoku , przyciaganie jak magnesem , jakie piękne....
. Wchodzą pod pawilon , patrzę a tam 3 razy więcej
. Nagle zebrał sie tłum ludzi , że latałem wokół wszystkich phalaenopsisów , szybko przebierając , żeby sobie ktoś za ładnego nie wybrał.... Maiałem w ręce jasnoróżowego , prawie białego niemal.. , ale nie miał dużo kwiatów i miał gnijące korzenie.. , był tez malinowy.. , ale miał liścia poparzonego...
.
Wybrałem takie giganty
.
5 dyszek dla Pana...
, zapraszam za tydzień będzie więcej
. Oj pokuso !
Nie ma mowy o spaniu cały tydzień , trza kombinować skąd lewą gotówkę zdobyć
. Tata zaraz przyjdzie z pracy i mnie zabije...
. Muszę je schować.. , na okno mi sie nie zmieszcza...
.
Dzisiaj juz nie che ich męczyć , bo musiałem je długo taszczyc z rynku bo nie mam daleko.. i potem sto razy przestawiałem w domu , żeby znalleść miejsce.. , nie che juz ich dzisiaj stresować ze zdjęciami... Dlaego bęą takie beznadziejne.. , fioletowy stoi mi na biurku a biały na komodzie w korytarzu , ale ma jasno
:

Pędy maja bardzo długie
.
Biały ma kwiaty ogrooomne
.

Mała_Mi - O to nie musze sie jeszcze martwić , miejsce jest , a storczyków przydało by sie jeszcze...

Halinuś , juz , już , bo zapomniałem i zasiedziałem sie nad czytaniem innego forum....

Poszedłem sobie dzisiaj rano o godzinie 9 na ryneczek.... , chodzę alrejkami , tłum ludzi....

Wybrałem takie giganty

5 dyszek dla Pana...

Dzisiaj juz nie che ich męczyć , bo musiałem je długo taszczyc z rynku bo nie mam daleko.. i potem sto razy przestawiałem w domu , żeby znalleść miejsce.. , nie che juz ich dzisiaj stresować ze zdjęciami... Dlaego bęą takie beznadziejne.. , fioletowy stoi mi na biurku a biały na komodzie w korytarzu , ale ma jasno

Pędy maja bardzo długie

Biały ma kwiaty ogrooomne

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Ja też bardzo lubię białe
. Byljeden obficie kwitnący z 2 pędami , ale mniał mniejsze kwiaty i też mnie kusił , ale wyszło na tego wielkoluda
. Spróbuję coś wykąbinowąć , żeby na następną środę przynieść jeszcze jednego... teraz mam juz 30 szt. , ale jedna miniaturka , ta z upadłych z LM co siedziały po kilka w jednej doniczce , zakwitła ze stożka wzrostu.. i chyba nic z niej nie będzie
.

Mala_MI pisze:25 zł za takie ogromne kwiaty? łoł?

-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
W Poznaniu takie na giełdzie kwiatów w detalu są po 16-17zł, a jak mają przekwitnięte to za złotówkę idą jak masło.Mala_MI pisze:25 zł za takie ogromne kwiaty? łoł?
Rodzice powinni się cieszyć w jaki sposób sobie zasługuje na to by dostawać pieniądze, a nie na z tego na co je wydaje.Wanda pisze:Rodzice powinni się cieszyć, że zamiast na szkodliwe pier...ły wydajesz kasę na kwiaty.
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
Wszystko zależy przez ilu pośredników roslina przejdzie. W Poznaniu jest firma http://www.florahurt.pl/ i dużo firm bezpośrednio od nich ciągnie rośliny.orange30 pisze:U mnie ostatnio taki sam był z 1 pędem za 45,- więc różnie z tymi cenami bywa, ale nie kupiłam:)
-
- 200p
- Od: 5 wrz 2008, o 23:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Tulipan998
- Kontakt:
Ło maatuchno... , jak dobrze usiąść na krześle...
. Dzisiaj to sobie charówkę sprawiłem , ale warto było , wszystko lśni :P . Skosiłem trawkę , wyregulowałem obrzeża rabatek , wypieliłem , przyciołem co nieco ., wysprzątałem w domu i nawet za okna się wziołem , ale na wszystkie czasu brakło..
. Jakoś tak natchnienie dostałem bo lubie jak jest czysto
. Nawet babcia powiedziała , ze chyba ktoś mi jakiegoś kopa dła na rozpęd
.
Halinko -
. Ale pożyjemy zobaczymy
. Zaraz musze jakoś uświętować to moje sprzątąnie , nowe storczyki i okrągłą ich liczbę 30
.
Beatrice - dziękuję
Wanda - Wyobraś Sobie , ze mój tata wrócił później dzisiaj z pracy i powiedział " Ooo.. kupiłeś sobie storczyki , ładne "
volcowitch -
. Zasługiwać to chyba na nie zasługuje , czesto muszę zajmować się domem , sprzątać , gdy mama wyjeżdża za granicę a tata jest długo w pracy i czasem zostaje "po godzinach" , oczywiście mam też obowiązki jak mama jest i szkoły też sobie nie olewam...
Jeśli chodzi o te phalaenopsisy , to cena i tak niska , a na takie giełdy , wyprzedaże to mam daleko i szkoda jeszcze tracić na autobus i mordować sie w upały..
W kwiaciarniach i tak po 45 zł najmniej i to byle jakie czasem.. , a z jednym kwiatkiem za 35.. i jak się pytam czy taka cena tych przekwitających to sprzedawca odpowiada " tak taka cena , bo one przekwitają i dlatego takie "tanie" "
.
Grymasello - dziękuję

Halinko -
On jest malutki.. , ma chyba ze 4 klapmnięte ciagle zwiędnięte listki...orange30 pisze:Zakwitła ze stożka, to pewnikiem wypuści keiki, tzn. basal keiki i będziesz się mógł tą roślinką cieszyć długi czas

Beatrice - dziękuję

Wanda - Wyobraś Sobie , ze mój tata wrócił później dzisiaj z pracy i powiedział " Ooo.. kupiłeś sobie storczyki , ładne "

volcowitch -
Za często ich nie kupuje , ale zaczyna coraz bardziej podobać się moim rodzicom , moje storczykowe hobbyvolcowitch pisze:Rodzice powinni się cieszyć w jaki sposób sobie zasługuje na to by dostawać pieniądze, a nie na z tego na co je wydaje.Wanda pisze:Rodzice powinni się cieszyć, że zamiast na szkodliwe pier...ły wydajesz kasę na kwiaty.

Jeśli chodzi o te phalaenopsisy , to cena i tak niska , a na takie giełdy , wyprzedaże to mam daleko i szkoda jeszcze tracić na autobus i mordować sie w upały..
W kwiaciarniach i tak po 45 zł najmniej i to byle jakie czasem.. , a z jednym kwiatkiem za 35.. i jak się pytam czy taka cena tych przekwitających to sprzedawca odpowiada " tak taka cena , bo one przekwitają i dlatego takie "tanie" "

Grymasello - dziękuję