Moje początki - hanusia
MAM problem
W jednym z moich storczyków odpadł liść środkowy tgz.stożek wzrostu,w środku były jakieś male robaczki(wydaje mi sie że to te diabelski muszki-nie pamiętam ich nazwy a już czytałam na ich temat na forum) popryskałam środkiem na paskudztwa/ I co dalej????? Bo nie wiem
A wyglada to tak:

Ale liście nie są miekkie

Prosze o pomoc bardziej doświadczonych ode mnie.

W jednym z moich storczyków odpadł liść środkowy tgz.stożek wzrostu,w środku były jakieś male robaczki(wydaje mi sie że to te diabelski muszki-nie pamiętam ich nazwy a już czytałam na ich temat na forum) popryskałam środkiem na paskudztwa/ I co dalej????? Bo nie wiem

A wyglada to tak:

Ale liście nie są miekkie

Prosze o pomoc bardziej doświadczonych ode mnie.
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu cóż mogę ci doradzić ? Na zdjęciu rzeczywiście roślinka wygląda zdrowo. Nie wiem, jak wyglądają korzonki, ale jeżeli z nimi też jest wszystko w porządku, to zostaje pielęgnować storczyka jak zdrowego i czekać na wypuszczenie przez niego basal keiki. To nowa roślinka odrastająca przy starej. W ten sposób roślina stara się odratować przed całkowitym padnięciem.
Larwy ziemiórek raczej nie pasożytują na zewnątrz doniczki, one wolą podgryzać korzonki pod podłożem. Podejrzewam, żę stożek wzrostu wypadł, bo wcześniej został zalany i ta woda musiała tam się dosyć długo znajdować.
Larwy ziemiórek raczej nie pasożytują na zewnątrz doniczki, one wolą podgryzać korzonki pod podłożem. Podejrzewam, żę stożek wzrostu wypadł, bo wcześniej został zalany i ta woda musiała tam się dosyć długo znajdować.
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładny prezent dostałaś ma takie ciekawe ubarwienie kwiatów. Reszta pięknie ci kwietnie....! 

Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Hanusia Ty to masz fajnie, mąż Cię znowu obdarował storczykiem a jeszcze do tego wybrał pięknego pieguska, on już chyba też się lekko zaraził storczykomanią - pomaga przy rozcinaniu listków, kupuje nowe okazy... pozdrowienia dla niego serdeczne.
Nie mogę się napatrzeć na tą Twoją miniaturkę, kolorek ma tak intensywnie fioletowy, ciemną warżkę i do tego piękny kształt płatków z jaśniejszymi obrzeżami - śliczna!
Nie mogę się napatrzeć na tą Twoją miniaturkę, kolorek ma tak intensywnie fioletowy, ciemną warżkę i do tego piękny kształt płatków z jaśniejszymi obrzeżami - śliczna!
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu - Wszystkiego najlepszego w Dniu Twojego Święta- miłości, radości , zdrówka i spełnienia wszelkich marzeń.
;:12

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam