Moja familokowa oaza spokoju cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich odwiedzających .Pogoda dzisiaj była znośna świeciło słonko i spadło parę kropelek deszczu .
EWUNIU robię konserwowe i kiszone . Na 1 l. wody dają do kiszonych 1 łyżkę soli zalewam wrzątkiem i do piwnicy a konserwowe :na 1 l .wody łyżkę soli 90 ml. octu i 4 łyżki cukru a do wszystkiego papryczkę chili
DANUSIU na żółte róże już nie mam ochoty mam 3 i to wystarczy mnie interesuje oranż ten kolor muszę sobie kupić nawet już wiem jakie róże BELVEDERE ,WESTERLAND,NO I GRAHAM THOMAS może jeszcze coś mi się spodoba
BOGUSIU mnie ślimaki zeżarły połowę liatr nie mówię już o sałatach irysach fasole mi też obżerają . Makabra z tymi cholernikami dla nich jest wszystko jadalne oprócz trawy . Róże ,wino też są ich przysmakami . One teraz stały się takie nowobogackie kidyś były bez domków a teraz się ich już dorobiły więc noszą je ze sobą ,żeby im ich nikt nie ukradł
teraz parę dzisiejszych fotek .

EWUNIU robię konserwowe i kiszone . Na 1 l. wody dają do kiszonych 1 łyżkę soli zalewam wrzątkiem i do piwnicy a konserwowe :na 1 l .wody łyżkę soli 90 ml. octu i 4 łyżki cukru a do wszystkiego papryczkę chili
DANUSIU na żółte róże już nie mam ochoty mam 3 i to wystarczy mnie interesuje oranż ten kolor muszę sobie kupić nawet już wiem jakie róże BELVEDERE ,WESTERLAND,NO I GRAHAM THOMAS może jeszcze coś mi się spodoba
BOGUSIU mnie ślimaki zeżarły połowę liatr nie mówię już o sałatach irysach fasole mi też obżerają . Makabra z tymi cholernikami dla nich jest wszystko jadalne oprócz trawy . Róże ,wino też są ich przysmakami . One teraz stały się takie nowobogackie kidyś były bez domków a teraz się ich już dorobiły więc noszą je ze sobą ,żeby im ich nikt nie ukradł

teraz parę dzisiejszych fotek .

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu,ale zbiór fasolki
;:13 .
Lilie masz cudne i ładnie pokazane
.Byłam trochę po plewić swój warzywniak u znajomej,oglądałam ogórki,kwitną i mają maleńkie ogórki,siane w 3 terminach i prawie się wyrównują
.Kopru trochę przywiozłam do zamrożenia,koper mam cudny i chyba za dużo go posiałam,zielenina u nas idzie jak świeże bułeczki 

Lilie masz cudne i ładnie pokazane

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jadziu,
róże piekne, te nazwane i nie, ale nie nazwa najwazniejsza ;)
w tych setkach odmian nie jest łatwo odnaleźc wlasciwa,
najwazniejsze, że cieszą nasze oczy i zdobia nasze ogrody!
Lilie wspaniałe i tyle odmian! Mam tylko kilka i ciesze sie ,że moge u ciebie pooglądać
musi przepieknie pachniec w całym ogrodzie!
ślimaków chyba iwszędzie pełno! po takich deszczach maja raj!
sypałam raz granulki ale to nie wiele dało,
ktos radził posypywac igliwiem najbardziej zagrożone rosliny, wtedy ślimakom trudniej przejsc.
podsypałam hosty aby choc kilka listków uratowac.
pozdrawiam cieplutko!
róże piekne, te nazwane i nie, ale nie nazwa najwazniejsza ;)
w tych setkach odmian nie jest łatwo odnaleźc wlasciwa,
najwazniejsze, że cieszą nasze oczy i zdobia nasze ogrody!

Lilie wspaniałe i tyle odmian! Mam tylko kilka i ciesze sie ,że moge u ciebie pooglądać

musi przepieknie pachniec w całym ogrodzie!
ślimaków chyba iwszędzie pełno! po takich deszczach maja raj!

sypałam raz granulki ale to nie wiele dało,
ktos radził posypywac igliwiem najbardziej zagrożone rosliny, wtedy ślimakom trudniej przejsc.
podsypałam hosty aby choc kilka listków uratowac.
pozdrawiam cieplutko!
- JAKUCH
HALINKO moja żółta ma 25-27 nie wiem czy się nie pomyliłam Śmieszne liczyć płatki róż ,ale przyjemna rozrywka . Kopru nie mam za dużo ale dzisiaj robiłam fasolkę do sloika tak jak ogórki konserwowe . Z tego samego przepisu co konserwowe . Pamiętam smak tej fasolki ,gdyż moja babcia często ją robiła . Będę też robić ogórki w sosie musztardowym tylko bratanica musi mi przywieżć przepis . Ten który mam nie za bardzo mi smakuje a tamte PYCHOTA
EWUNIU masz rację jestem tego samego zdania .. Co komu po nazwie ważny jest kwiat i żeby się zdrowo chował Dzisiaj przyłapałam na gorącym uczynku tego obżeracza liści liliowców . . Myślałam ,że to ślimaki ale muszę zwrócić im honor . To takie szczypawice wieczorni niszczyciele
DANUSIU kupiłam GRAHAMA ,ale okazał się PILGRIMEM więc go nie mam . Złośliwośc losu ale jest w kolejce na piedestał . Miłego wieczoru życzę wszystkim
EWUNIU masz rację jestem tego samego zdania .. Co komu po nazwie ważny jest kwiat i żeby się zdrowo chował Dzisiaj przyłapałam na gorącym uczynku tego obżeracza liści liliowców . . Myślałam ,że to ślimaki ale muszę zwrócić im honor . To takie szczypawice wieczorni niszczyciele
DANUSIU kupiłam GRAHAMA ,ale okazał się PILGRIMEM więc go nie mam . Złośliwośc losu ale jest w kolejce na piedestał . Miłego wieczoru życzę wszystkim
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu przyjeżdzaj do Szczecina - kopru w tym roku jest bardzo dużo
Zrób sałatkę z ogórków z chilii . Przepis u Jadzi 1 i miłych gości . Robiłam ją w ubiegłym roku , bardzo dobra / jeśli ktoś lubi smak słodko-kwaśny /.

Zrób sałatkę z ogórków z chilii . Przepis u Jadzi 1 i miłych gości . Robiłam ją w ubiegłym roku , bardzo dobra / jeśli ktoś lubi smak słodko-kwaśny /.
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- JAKUCH
EWUNIU koper wysieję na jesienny zbiór . Synowa uwielbia koperek do sałatek . Ja też lubię mam w zamrażarce ubiegłoroczny . Pietruszka mi nie wyszła . Nie wiem czy te deszcze ją tak głęboko wbiły ale na razie jej nie widzę . Do ogórków daję też po 2 papryczki chili ale takie malutkie wysuszone . Kupiłam je jak byłam w Niemczech . Do tych musztardowych ogórków trochę kolendry pyszne są wtedy .
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Jadziu. Jak Twoje pomidorki. Pisałaś, że podlewałaś i pryskałaś środkiem grzybobójczym W jakim stężeniu stosowałaś podlewanie. Ile dawałaś środka na konewkę wody. U mnie jest podobnie i boję się, że już po pomidorach. Ogóreczków miałam wczoraj pierwszy zbiór. Zaczynają bardzo ładnie owocować. A fasolki to będzie chyba w tym roku dostatek. Ona lubi jak jest wilgotno, szczególnie gdy kwitnie. Dziś na obiad jedlismy właśnie własną szparagówkę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JAKUCH
ADUŚ kupiłam TOPSIN i robiłam według przepisu mam też RIDOMIL I BRAVO ,ale tego jeszcze nie używałam . Wczoraj zrobiłam im mleko z nadmanganianem i wszystko podlałam nawet ogórki i popryskałam mydłem potasowym róże też . Końskie dawki ale lepiej zapobiegać . na razie ustąpiła choroba i nawet już 2 pomidorki zaliczyłam . Wybrałam taki z chorobowo zmienioną skórką i byłam ciekawa bo takie pomidory to miałam zawsze do wyrzucenia . Ale o dziwo był dobry tylko miał brązową plamę na skórce . Też dzisiaj miałam zupę fasolkową pychotka .
- JAKUCH
DANUSIU kupiłam GRAHAMA THOMASA ale po rozkwitnięciu okazało się ,że to nie on tylko PILGRIM niestety nastąpiła pomyłka w etykietach . Oglądałam zdjęcie z wystawy róż w KOŃSKOWOLI tam były dopiero cuda . Nie wiem czy byłas na tej stronce . Normalnie głowa boli . Najpiękniejszą różą została NOSTALGIA