Moja familokowa oaza spokoju cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu-piękne ogórki i pomidory niczego sobie. A jak zaprawiasz?Kiszone? Półsłodkie?Konserwowe?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam wszystkich odwiedzających .Pogoda dzisiaj była znośna świeciło słonko i spadło parę kropelek deszczu .
EWUNIU robię konserwowe i kiszone . Na 1 l. wody dają do kiszonych 1 łyżkę soli zalewam wrzątkiem i do piwnicy a konserwowe :na 1 l .wody łyżkę soli 90 ml. octu i 4 łyżki cukru a do wszystkiego papryczkę chili

DANUSIU na żółte róże już nie mam ochoty mam 3 i to wystarczy mnie interesuje oranż ten kolor muszę sobie kupić nawet już wiem jakie róże BELVEDERE ,WESTERLAND,NO I GRAHAM THOMAS może jeszcze coś mi się spodoba

BOGUSIU mnie ślimaki zeżarły połowę liatr nie mówię już o sałatach irysach fasole mi też obżerają . Makabra z tymi cholernikami dla nich jest wszystko jadalne oprócz trawy . Róże ,wino też są ich przysmakami . One teraz stały się takie nowobogackie kidyś były bez domków a teraz się ich już dorobiły więc noszą je ze sobą ,żeby im ich nikt nie ukradł :) :wink:
teraz parę dzisiejszych fotek . Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu ty już masz Grahama bo ja zobaczyłam go u Ciebie
i też sobie kupiłam.Ma 2 pączki już nie mogę się doczekać kiedy
zakwitnie.Razem z nim Grahamem kupiłam Falstaffa ale nie wiem
czy będzie kwitł nie ma jeszcze pączków.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu,ale zbiór fasolki :shock: ;:13 .
Lilie masz cudne i ładnie pokazane :D .Byłam trochę po plewić swój warzywniak u znajomej,oglądałam ogórki,kwitną i mają maleńkie ogórki,siane w 3 terminach i prawie się wyrównują :wink: .Kopru trochę przywiozłam do zamrożenia,koper mam cudny i chyba za dużo go posiałam,zielenina u nas idzie jak świeże bułeczki :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Jadziu,
róże piekne, te nazwane i nie, ale nie nazwa najwazniejsza ;)
w tych setkach odmian nie jest łatwo odnaleźc wlasciwa,
najwazniejsze, że cieszą nasze oczy i zdobia nasze ogrody! :D
Lilie wspaniałe i tyle odmian! Mam tylko kilka i ciesze sie ,że moge u ciebie pooglądać :)
musi przepieknie pachniec w całym ogrodzie!

ślimaków chyba iwszędzie pełno! po takich deszczach maja raj! :evil:
sypałam raz granulki ale to nie wiele dało,
ktos radził posypywac igliwiem najbardziej zagrożone rosliny, wtedy ślimakom trudniej przejsc.
podsypałam hosty aby choc kilka listków uratowac.
pozdrawiam cieplutko!
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Jadziu policzyłam płatki Fresii,ma 20 ,jakoś mało mi się wydaje :wink: .Policzę jeszcze przy następnych kwiatkach,które przekwitną.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HALINKO moja żółta ma 25-27 nie wiem czy się nie pomyliłam Śmieszne liczyć płatki róż ,ale przyjemna rozrywka . Kopru nie mam za dużo ale dzisiaj robiłam fasolkę do sloika tak jak ogórki konserwowe . Z tego samego przepisu co konserwowe . Pamiętam smak tej fasolki ,gdyż moja babcia często ją robiła . Będę też robić ogórki w sosie musztardowym tylko bratanica musi mi przywieżć przepis . Ten który mam nie za bardzo mi smakuje a tamte PYCHOTA

EWUNIU masz rację jestem tego samego zdania .. Co komu po nazwie ważny jest kwiat i żeby się zdrowo chował Dzisiaj przyłapałam na gorącym uczynku tego obżeracza liści liliowców . . Myślałam ,że to ślimaki ale muszę zwrócić im honor . To takie szczypawice wieczorni niszczyciele

DANUSIU kupiłam GRAHAMA ,ale okazał się PILGRIMEM więc go nie mam . Złośliwośc losu ale jest w kolejce na piedestał . Miłego wieczoru życzę wszystkim
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu przyjeżdzaj do Szczecina - kopru w tym roku jest bardzo dużo :!: :!: :!:
Zrób sałatkę z ogórków z chilii . Przepis u Jadzi 1 i miłych gości . Robiłam ją w ubiegłym roku , bardzo dobra / jeśli ktoś lubi smak słodko-kwaśny /.
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWUNIU koper wysieję na jesienny zbiór . Synowa uwielbia koperek do sałatek . Ja też lubię mam w zamrażarce ubiegłoroczny . Pietruszka mi nie wyszła . Nie wiem czy te deszcze ją tak głęboko wbiły ale na razie jej nie widzę . Do ogórków daję też po 2 papryczki chili ale takie malutkie wysuszone . Kupiłam je jak byłam w Niemczech . Do tych musztardowych ogórków trochę kolendry pyszne są wtedy .
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Jadziu. Jak Twoje pomidorki. Pisałaś, że podlewałaś i pryskałaś środkiem grzybobójczym W jakim stężeniu stosowałaś podlewanie. Ile dawałaś środka na konewkę wody. U mnie jest podobnie i boję się, że już po pomidorach. Ogóreczków miałam wczoraj pierwszy zbiór. Zaczynają bardzo ładnie owocować. A fasolki to będzie chyba w tym roku dostatek. Ona lubi jak jest wilgotno, szczególnie gdy kwitnie. Dziś na obiad jedlismy właśnie własną szparagówkę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ADUŚ kupiłam TOPSIN i robiłam według przepisu mam też RIDOMIL I BRAVO ,ale tego jeszcze nie używałam . Wczoraj zrobiłam im mleko z nadmanganianem i wszystko podlałam nawet ogórki i popryskałam mydłem potasowym róże też . Końskie dawki ale lepiej zapobiegać . na razie ustąpiła choroba i nawet już 2 pomidorki zaliczyłam . Wybrałam taki z chorobowo zmienioną skórką i byłam ciekawa bo takie pomidory to miałam zawsze do wyrzucenia . Ale o dziwo był dobry tylko miał brązową plamę na skórce . Też dzisiaj miałam zupę fasolkową pychotka .
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu nie rozumiem co to znaczy :shock:
kupiłam GRAHAMA ,ale okazał się PILGRIMEM więc go nie mam
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DANUSIU kupiłam GRAHAMA THOMASA ale po rozkwitnięciu okazało się ,że to nie on tylko PILGRIM niestety nastąpiła pomyłka w etykietach . Oglądałam zdjęcie z wystawy róż w KOŃSKOWOLI tam były dopiero cuda . Nie wiem czy byłas na tej stronce . Normalnie głowa boli . Najpiękniejszą różą została NOSTALGIA
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Jadziu kochana podaj adres tej stronki, piękne zdjęcia i róże operujecie nazwami a ja taka ZIELONA NIE WIEM O CO w ogóle CHODZI czy o róże czy o lilie gubię się ,o ślimakach pięknie napisałaś uśmiałam się serdecznie dobrej nocki buziaczki :lol: :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ROMCIU nie wiem jaka to stronka . Szukałam nazw róż na googlach i tak wpadłam na tę stronkę . Może wpiszesz KOŃSKOWOLA i też na nią wejdziesz . Niestety ze ślimakami MAKABRA musiałam ściąć irysom liście ,gdyż były całe pożarte .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”