Kolorowy ogród Geni -Cz.7
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dawidzie witaj ta hortensja tak naprawdę jest różowa ,ale zabarwiana na niebiesko ,w tym roku jakoś słabo mi to wyszło .
A u Ciebie kiedyś będzie ładnie niż u mnie .
Asiu tylko jeden flox mam z cebul ,reszta zbierana przez lata z różnych źródeł ,tam na zdjęciach to jeszcze nie wszystkie niektóre jeszcze nie kwitną inne zniszczone bo pod drzewami jak zrywano czereśnie połamano .
Genia
A u Ciebie kiedyś będzie ładnie niż u mnie .
Asiu tylko jeden flox mam z cebul ,reszta zbierana przez lata z różnych źródeł ,tam na zdjęciach to jeszcze nie wszystkie niektóre jeszcze nie kwitną inne zniszczone bo pod drzewami jak zrywano czereśnie połamano .
Genia
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Co tam u Ciebie Geniu,miałaś zniszczenia w ogrodzie? To smutne.Współczuję!
Żal dusze ściska jak w jednej chwili owoce wysiłku i pracy są niweczone!Ale trudno ,takie przeciwności losowe nas czasem nawiedzają.Ogród ożyje i będzie prawie jak dawniej.Trzeba
mieć świadomość,że to tylko rośliny!Są bardziej bolesne straty bezpowrotne w naszym życiu i musimy się z nimi godzić! Czas leczy rany,czego CI ŻYCZĘ!!!
Maryna.
Żal dusze ściska jak w jednej chwili owoce wysiłku i pracy są niweczone!Ale trudno ,takie przeciwności losowe nas czasem nawiedzają.Ogród ożyje i będzie prawie jak dawniej.Trzeba
mieć świadomość,że to tylko rośliny!Są bardziej bolesne straty bezpowrotne w naszym życiu i musimy się z nimi godzić! Czas leczy rany,czego CI ŻYCZĘ!!!

Maryna.
- mateola
- 200p
- Od: 20 kwie 2008, o 12:47
"Floks z cebul" - to chyba znaczy, że ze strony www.cebule.pl a nie, że roślina posiada organ pt. cebula 

Pozdrawiam - Małgosia
- e-genia
Maryno wszystko prawie doprowadziłam do porządku ,będzie więcej kompostu .marpa pisze:Co tam u Ciebie Geniu,miałaś zniszczenia w ogrodzie? To smutne.Współczuję!
Maryna.
Po uporządkowaniu całkiem nie źle ogród wygląda . Masz rację niektóre rośliny popodwiązywałam inne jednoroczne po prostu usunęłam . Kwiaty z róż poobcinałam nawet większość pąków bo były chore poobijane ,jeszcze troszkę pracy i będzie dobrze .
Dziś miałam wyjść od rana ,ale kropił deszczyk.
Genia
- e-genia
Tak to o tych cebulach p.l mówiłammateola pisze:"Floks z cebul" - to chyba znaczy, że ze strony www.cebule.pl a nie, że roślina posiada organ pt. cebula
Boże jaka ja jestem zielona, ja pomyślałam że z cebul, jak tulipanymateola pisze:"Floks z cebul" - to chyba znaczy, że ze strony www.cebule.pl a nie, że roślina posiada organ pt. cebula

Dobrze, że jest to forum
Aśka
Zapraszam
Zapraszam