Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie :D

Dzisiaj pół dnia robiłem porządki w komputerze :wink: , bo miałem taki bałagan.... :shock: , zdjęcia to przesyłałem z aparatu do komputera byle gdzie :shock: . Te 5 tyś. prawie zdjęć msiałem orobić odpowiednie foldery i do muzyki i filmów.... :oops: :lol: . Teraz sie juz we wszystkim połapie :lol: .

Nardabiałem też zaległości czytając forum 8) .

Byłem też sprzątac Kościół , zanieść 2 donice kwitów pod kapliczkę bo wydawało mi sie za smutno i pusto :D , teraz musze codziennie chodzic i podlewać :lol: .

Pieliłem rabatki i siedzialem w altance , w cieniu , mocząc moje obolałe nogi w chłodnej wodzie , siedząc przed wentylatorem z butlą mineralnej :lol: .

Nie pisałem wam , a miałem nogę przebitą gwoździem :cry: , strasznie bolało.. , przebiłem na działce.. , ale juz ok :wink: , fundamenty zrobione , musze zrobic fotki :D .

Tak , że wybaczcie , jutro już naprawdę będe miał czas na wstawianie fotek :D , jak wygrzebie zdjęcie Mini - Marka to wstawie jeszcze dzisiaj :wink: .

Jeśli chodzi o zapach Mini Marka to nie wiem jak to wyrazić , jak opisać... :roll: , słodki , cudny :P . Podobnie pahnie ten różowy , ale rekord pobija bordowy :shock: , cudo :lol: :P .

Mam nadzieje , że z komputerem będzie wszytko w porządku , duzo części wymienione.. , ja sie tam nie znam.. , wentylator , nowy , większy, nie słychać prawie wcale że chodzi . Temperatura utrzymuje sie po dłuższym korzystaniu największa 41 stopni :wink: .
Za rok lub 2.... , mama obiecała mi laptopa :) .

Musze wam jutro pokazać tort z moich urodzin :lol: .

´*•.¸(*•.¸♥¸.•* Pozdrawiam :) ´*•.¸(*•.¸♥¸.•*
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Super, że MM zakwitł. Już się nie mogę na foty doczekać :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Kurczę , zawiodę was :( :oops: . Miałem niespodziewanych gości.. , cały dzien był pochmurny i burzowy :roll: , noc niespokojna.. , wietrzna , zbierałem wszystklie donice gdzie sie da chowałem , nawet go garażu... Bo tak tłukło ostrym deszczem.....
O godzinie 18.00 się przejaśniło... Jutro ma byc słoneczko to wyciagne materiał , bo dzisaj to fotki mi strasznie niewyszły...

Kwitną mi tylko 4 storczyki :( :roll: . Podczas mojego wczasowania przez tydzień ucierpiały 2 szt. :roll: , chyba podgniwają , ale zaczynaja się pojawiać jeden nowy listek na jednym:D .

Kupiłem nowy nawóz do storczyków , można też rozcieńczać i zraszac liście , ja tak robie , ciśnieniowym opryskiwaczem :D .

Vandy wypuszczają nowe korzonki :D , 3 storczyki ma nowe pędy , keiki niedługobęda do oddzielenia :) .

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artur niespodziewani goście i zła pogoda jest Ci darowana. Cierpliwość do cecha storczykomaniaków więc poczekam na fotki a gdy pokażesz nam te cuda będzie co oglądać oj będzie. ;:112 ;:113
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wczoraj znowu nie miałem czasu... :oops: , byłem tylko na chwilkę na forum..
Obiecane fotki..;

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Słoneczka dalej nie ma.. , zdjęcia nie wychodza.. , zresztą ja ich nie umiem robić... :? . Zreszta mam zwykły aparat...

Później wkleję jeszcze te co wypuszczają pędy , 3 szt. i jednego bidulka po mojej nieobecności... :( .

Napisałem , że kwitną mi 4 storczyki a kwitnie 7 ;:124
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Arturku, sliczne Twoje kwiatuchy i fajnie sie wdziecza do obiektywu :wink:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Niezła sesja wyszła
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Sesja zdjęciowa super, wszystkie pięknie pozowały ale mi najbardziej spodobał się Mini Mark-taki malutki cukiereczek. ;:8
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Oj tak, zgadzam się z Anią ;:112 Mini Mark ma w sobie coś tajemniczego ;:113 ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Właśnie miałem wkleić te co wypuściły u mnie pędy i coś mi sie zchrzaniło i usuneło :shock: :evil: , jutro muszę wkleić jeszcze raz.. :roll: .

Dzięki za odwiedzinki , jutro muszę troche sie wziąść za pisanie :oops: i was poodwiedzać.. :wink: .

Teraz musze sie wyspać bo jutro jest ryneczek i byc może spotkam jakieś ciekawe storczyki ;:183 .

Zamierzam jak spotkam jutro coś kupić ze storczyków :lol: , naoglądałem sie przedchwilą u Grymaseli :shock: :shock: :shock: :lol: .

Nie wiem co Wy robicie , że Wasze phalaenopsisy ciągle przedłużają tak pedy , są takie długie i tak kwitną.. U mnie jak wypóści pęd to czasem przedłuży troche a potem usycha cały i dopiero wypuszcza następny...
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

niezła sesyjka. piękne kwiaty,

maluszek MM cudny !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Artur mi najbardziej podoba się ten podobny do Liodoro ;:2 Nawet kształt płatków ma podobny :lol:
Mój MM nie pachnie i mnie to dziwi dlaczego jeden pachnie a drugi nie? To nie sprawiedliwe hehe ;:112
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

No masz artystyczne zapędy :lol: Bardzo ładnie przygotowane miejsce na zdjęcia :lol: Sesja niezła i powtórzę się, któryś raz z kolei - dobre zdjęcie nie zależy od aparatu (no może trochę ale to tylko jakieś 10% :wink: ). Artur cykaj cykaj cykaj aż do znudzenia a każde zdjęcie lepsze będzie. :wink:
Storczyki cudne.... ja już tęsknie za kwitnieniem MM i dobrze, że u Ciebie mogę się przynajmniej napatrzeć :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję wam kochane ;:168 . Za chwile postaram sie zrobić fotki tego co kupiłem :shock: :shock: :shock: , sam nie moge uwierzyć... :lol: :D . Takie są skutki siedzenia na forum :evil: :twisted: :;230 .
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Chwal się Arturku, też tak uważam- apetyt coraz bardziej rośnie
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”