Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Stasiu zdjęcia ogrodu w nocy super :roll:
Czyli Twój wyjazd przełożony...za to Irlandzka pogoda wyjechała do Polski :lol:
Grażka ma racje,każda żabka musi mieć paszport na wyjazd :lol: Najlepiej za zdjęciem :lol: :lol:

Dowcip:

Małżeństwo góralskie miało dwudziestoparoletnią córkę no i koniecznie chcieli ja wydać za mąż. Wzięła matka córkę na rozmowę i mówi do niej :
- Córuś, ty córuś trza Ci za mąż iść
- Oj trza mamuś, trza
- Tylko pamiętoj córuś, że twój narzeczony mo być: łoszczędny, głupi i nieruszany
- Dobrze mamuś, będę pamintać
Minął jakiś czas i córka przyjeżdża do domu rodziców z narzeczonym z miasta. Zasiedzieli siedługo no i wichura za śnieżycą na dworze sie rozszalała. Więc matka mówi:
- Nikaj nie pojedziecie, prześpita sie tutej. Pościele wam w izbie dwa łóżka
Młodzi zgodzili sie na to więc tak też się stało. Rankiem córka wychodzi z pokoju cała uśmiechnięta. Widząc to matka sie pyta:
- I jak córuś ten twój narzeczony, łoszczędny jest ?
- Oj mamuś jaki łon łoszczędny. Tylko co żeśmy weszli do izby to on mówi "Po co mamy brudzić dwa łóżka, prześpijmy sie w jednym"
- Oj łoszczędny jest córuś, łoszczędny. A głupi jest?
- Oj mamuś jaki on głupi !!! Poduszkę zamiast pod głowę to on mi pod pupę wsuwa
- Oj głupi, córuś głupi. A nie ruszany jest ??
- Oj mamuś, siusiaka to on miał w celofanie jeszcze.

;:1
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ojojoj ale narobiłam :oops: zaraz może jakoś sprostuje sprawę ...
Stasiu myślę że wybaczysz mi pomyłkę :roll:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

111agnieszka, co mam wybaczyć. Mam piękne zdjęcia, cudowne i .... już. Baaardzo dziękuję i proszę o jeszcze. ;:84
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania.1, dzięki za odwiedziny, może kiedyś Ty odwiedzisz Polską Wieś Szczedrzyk. Ładnie u nas jest i jest co zwiedzać, choc to tylko wieś. Jest też najstarsze znalezisko dinozaurów w Europie.
Fajny kawał, już sprzedany dalej. Skąd ludziska biorą dowcipy.... ;:28

Frida, , czy Frida to imię kota? Ja lubię/kocham wszystkie zwierzęta, choć największy sentyment mam do psów. Od małego dziecka, zawsze w domu był pies. Koty mają w sobie coś czarodziejskiego, chodzą własnymi drogami. Kot wybiera sam - właściciela. Ja marzę o 2-ch kotkach, rudzielcach. I aby to były panie. Moja Mama zawsze w domu miała psy. Na starsze lata ma koty. Ale ponieważ nie ma już sił, koty są półdzikie. I robią straszny bałagan: załatwiaja się gdzie chcą. Mama mieszka w kamienicy.........
A to dla Ciebie:
Obrazek
..... przepraszam, niechcący nastąpiłam kotu na ogon.....

Danuśka, ja sama nie wiedziałam, że nocą wychodzą fajne zdjęcia. I nie widać tak chwastów. Ale ostatnio..ciagle pada..... i zdjęć robić się nie da. Śniegowiec, to piękny krzew lub drzewko (zależy jak się je prowadzi) można poczytać na alleg.... lub w google. Na ogrodzie mam ponad trzy letni krzewik (rośnie pomalutku, ale warto czekać.

3-letni sniegowiec zabezpieczony na zimę (w pudle): Obrazek
tak wyglada teraz: Obrazek
śniegowiec żłobek/przedszkole: Obrazek
Nara, pa Dziewczyny, stasia ;:33 ;:11 ;:23
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Stasiu, dziękuję, kot super, te cudne błękitne oczy!
Ja do rudzielców mam szczególny sentyment, na fotkach ogrodowych co i rusz Rysio przemyka.
Cmokasy, Danuta
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Frida, moje sentymenty:

Piękna i bestia (moja córcia ze swym psiurem) Obrazek

rozpuszczona DiunkaObrazek

ja z moimi pieszczochami Obrazek

mój synuś, dziś o 6rano jedzie do Holandi za chlebem Obrazek

Na razie kończę, bo muszę wstac o 5. Dobrej nocy, pa ;:19 ;:19
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Stasiu jesteś kochaniutka , to wyszło pomyłkowo bo czytałam Twój nowy dowcip a za chwile wrzuciłam te fotki :roll: Ciesze się że Ci się podobają postaram się by je przenieść do mnie :lol:
A do Ciebie to już obowiązkowo codziennie zaglądam :wink:
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Stasiu masz wspaniałą rodzinę i sądząc po Twoim nastawieniu do życia, pełnym pogody ducha i optymizmu - szczęśliwą :) To skarb, cenniejszy od niż wszystko inne.
Życzę powodzenia Synowi!

buziaki ;:79
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, broń Cię Boże abyś kwiatki mi zabrała i przenosiła, czy u mnie nie może być taka piękna różana rabata. Sobie wstaw, trudno, nich stracę, ale u mnie proszę zostawić. Plissssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;:79

Danuśka, nasza rodzina, jak każda ma dobre i złe strony. Ale na ogół żyjemy (bo musimy) w zgodzie. Szkoda tylko, że dzieci nie chcą się uczyć na naszych błędach, ale....... myśmy byli tacy sami. Synuś wyjechał. Teraz troche spokoju w domu. Potem będzie go brakować. Ale 6 tyg. szybko minie. Da Bóg, to wróci zdrowy i chajciasty(?). ;:87

Miłego dnia życzę wszystkim, a Aguś i Danusi szczególnie, stasia ze wsi Szczedrzyk k/Opola ;:114

kiwi z gęsiąObrazek
lilie i róże Obrazek
Adresy do moich wątków
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Stasiu Ty chwaliłaś się u mnie swoją piękną pysznogłówką , teraz dopiero zakwitła u mnie więc w te pędy przybiegłam do Ciebie pokazać co mi zakwitło :lol:
Obrazek Obrazek

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

stasia109 pisze:Ania.1, dzięki za odwiedziny, może kiedyś Ty odwiedzisz Polską Wieś Szczedrzyk. Ładnie u nas jest i jest co zwiedzać, choc to tylko wieś. Jest też najstarsze znalezisko dinozaurów w Europie.
Fajny kawał, już sprzedany dalej. Skąd ludziska biorą dowcipy.... ;:28
Stasiu na pewno kiedyś odwiedzę,nie byłam jeszcze w tych okolicach :roll:
Zdjęcia jak zwykle super ;:215

Miłego dnia życzę ;:2
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Elu, zakochałam sie w pysznogłówkach w zeszłym roku. Kupiłam dwa opakowania nasion, zasiałam i wzeszła mi 1 szt (słownie: jedna sztuka). Dlatego staram się teraz kupować sadzonki. Sa droższe, ale prawie pewne. Pysznogłówki zasadziłam na jesień zeszłego roku, w tym roku mam bardzo ładne kępki roślin. Do tego mnóstwo trzmieli i os. Uwielbiam im robić zdjęcia. Co do twoich pysznogłówek to są piękne. Też masz dwa kolory. Ciekawa jestem czy występują jeszcze w innych kolorach. Muszę poszukać.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
oto moje piękności z owadami. Pozdrawiam. ;:3

Aniu, trzymam za słowo, do zobaczenia, pa stasia ;:108 ;:108 ;:108
Adresy do moich wątków
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Stasiu Twoje to już piękne kępiska , moje jeszcze bidule ale ważne że już jakiś zaczątek jest . Co do kolorków czytałam że są jeszcze białe -ciekawe .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, to musimy poszukać. pa
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Pewnie Stasiu bardzo tęsknisz za synem. Mój jedynak przez 4 lata był za chlebem w Irlandii. Za kazdym razem gdy go odwoziłam na lotnisko płakałam jak bóbr. Wiec wyobrażam sobie co ty dziś możesz czuć ;:168
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”