Bogusiny Ogród (Bogusia2)
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu-poszukam tego nawozu pod nazwą Niebieska Hortensja, może będzie w małych opakowaniach?Z różnych powodów (ew.rusztowania i możliwe wytłuczenie przez robotników wszystkiego naokoło,ew.garaż blaszak na znacznej części ogrodu,nie najlepsze rokowania zdrowia pana kamienicznika)długofalowych planów co po podwórkowego na razie mieć nie mogę.
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Byłam wieczorem w ogrodzie i padłam ofiarą komarów.Muszę skorygować wielkość kwiatów Extravaganzy. Przez dzisiejszy dzień największy z nich osiągnął średnicę 15 cm. Co tam będę mówić. Jest boska (w moich oczach)
.

Fellowship już pewnie nie będzie tak piękna. Ta grupa składa się z 4 krzewów. Fellowship rośnie wąsko i zdecydowanie w górę.

Olimpic Palace też prezentuje bujność kwitnienia. To zasługa tego okropnego deszczu.

Tak dziś kwitnie Bonita. Nie tak pieknie jak jesienia ub, roku ale nie najgorzej

Maria Antonia
Dziś rozbłysła w ogrodzie nowa gwiazda. To Casa Blanca. Jestem nią zachwycona.

Fellowship już pewnie nie będzie tak piękna. Ta grupa składa się z 4 krzewów. Fellowship rośnie wąsko i zdecydowanie w górę.

Olimpic Palace też prezentuje bujność kwitnienia. To zasługa tego okropnego deszczu.

Tak dziś kwitnie Bonita. Nie tak pieknie jak jesienia ub, roku ale nie najgorzej

Maria Antonia

Dziś rozbłysła w ogrodzie nowa gwiazda. To Casa Blanca. Jestem nią zachwycona.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
Ewo mówisz, masz. Strasznie niewygodnie mierzyć różę centymetrem i robić zdjęcie
Niestety Joasiu, moje cudo nie pachnie. Ale jest piękne
.
Taki widok przywitał mnie na dzień dobry. I teraz nie wiem, która to Casa Blanca, ale i tak jestem zachwycona obydwiema.

Niestety Joasiu, moje cudo nie pachnie. Ale jest piękne

Taki widok przywitał mnie na dzień dobry. I teraz nie wiem, która to Casa Blanca, ale i tak jestem zachwycona obydwiema.

Bogusia
Bogusia
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Bogusiu
Extra!vaganza!
........a lilie przecudnej urody i okazałe........takie kwiecie smoki lubia ogladac
widać ze trud nawozenia się wspaniale u Ciebie sprawdził! gratulacje
cmokasy z gór

Extra!vaganza!

widać ze trud nawozenia się wspaniale u Ciebie sprawdził! gratulacje

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Bogusiu, śliczne lilie. A 'Casablanca' to będzie raczej ta biała.
Uściski

Uściski

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
Ojej, ile miłych wizyt
. Miło, że do mnie zajrzałyście, bardzo się cieszę
. Po wczorajszym niemiłosiernym upale, dziś zupełnie inna pogoda. Siąpi bez przerwy, az trudno wyjść do ogródka. Bogusiu, u mnie większość róż już ma do jednej piatej wysokości porażone liście czarną plamistością. Zbieram i obrywam liście z plamami ale gdybym oberwała wszystkie liście z plamami, to np. Ingrid Bergman zostałaby bezlistna
Chyba trzeba się przyzwyczaić do tego. Pocieszam się, że moja jedyna brzoskwinia w zeszłym roku tak była zniszczona kędzirzawką, że myslałm o jej wycięciu. A w tym roku mogę zapytać "co to jest kędzierzawka?" Może doczekamy się też roku bez plam na różach.
A to wspomniana brzoskwinia. Zwróćcie uwagę na liście. A owoce małe, bo nic przy niej nie robimy, bo nie wiemy co, jak i kiedy należy zrobić

A to nowe zdjęcia lilii, białej Casablanki - dziękuję Haniu i Wiesiu - i żólto-zielonej NN. W tle Extravaganza

Błękitny Anioł, który zastąpił Flamentanz na pergoli

Hortensje bukietowe
Le Vasterival, pojawiły sie charakterystyczne dla niej kwiaty płonne. Za tło ma floksy sąsiadki.

Vanilla Renhy

Limelight
Anabelle
Hortensje ogrodowe Blue Bird i duża NN
Kwitnąca macierzanka
Moja najnowsza fascynacja - Extravaganza - w deszczu

A to wspomniana brzoskwinia. Zwróćcie uwagę na liście. A owoce małe, bo nic przy niej nie robimy, bo nie wiemy co, jak i kiedy należy zrobić

A to nowe zdjęcia lilii, białej Casablanki - dziękuję Haniu i Wiesiu - i żólto-zielonej NN. W tle Extravaganza

Błękitny Anioł, który zastąpił Flamentanz na pergoli

Hortensje bukietowe
Le Vasterival, pojawiły sie charakterystyczne dla niej kwiaty płonne. Za tło ma floksy sąsiadki.

Vanilla Renhy

Limelight

Anabelle

Hortensje ogrodowe Blue Bird i duża NN

Kwitnąca macierzanka

Moja najnowsza fascynacja - Extravaganza - w deszczu

Bogusia
Bogusia