Proszę o radę...

Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz dwa wyjścia - zrobić różom zdjęcia i zareklamować je u sprzedawcy albo dać im czas, róże ruszą, niestety za jakiś czas. Połamane przyrosty są spowodowane przez kiepskie pakowanie, porozmawiać o tym ze sprzedawcą z allegro zawsze można.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

ja bym je reklamowała...jakoś dziwnie wyglądają, one są zielone aż do dołu? czy dobrze widzę, najpierw czarne pózniej zielone?
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ze sprzedawcą (kto to taki?) pogadać nie zaszkodzi. A róże niech sobie rosną.
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

one były "woskowane", tam gdzie został wosk są raczej czarne, przy korzeniach zielone. Mimo że miały dużo przyrostów kiedy do mnie dotarły, wszystkie były połamane. Część z nich obcięłam, kilka zostawiłam. Miałam nadzieję, że jeszcze odbiją, ale teraz jak te obcięte zwiędły bądź pousychały to mam wątpliwości... Nie wiem czy mogę jeszcze coś zrobić czy tylko czekać co przyniesie czas :cry: Strasznie ubolewam nad tymi różami...
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Ja na Twoim miejscu te róże bym reklamowała u sprzedawcy, miałam róże z woskiem ale u mnie ładnie ruszyły i nie było problemów. Tu wygląda jakby ktoś poparzył te pędy, nadają się tylko do wycięcia - oglądałam Twój wątek ogrodowy - zapłaciłaś za nie i masz prawo do zdrowych krzewów.
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

socurek pisze:one były "woskowane", tam gdzie został wosk są raczej czarne, przy korzeniach zielone. Mimo że miały dużo przyrostów kiedy do mnie dotarły, wszystkie były połamane.
Reklamować bezwarunkowo :!:

Mozna wiedzieć co to za sprzedawca? Może być na PW.
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jasne, napiszę późnym wieczorem, sprawdzę to po pracy. Czyli mam po różach? Mogę wykopać i wyrzucić? Bo jak ktoś tak wrzuca róże do paczki to chyba raczej ma w nosie w jakim stanie one dotrą, więc na reklamację raczej nie liczę :cry: Szkoda, wiązałam z nimi wielkie nadzieje.
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem bardzo ciekaw odpowiedzi sprzedawcy. Jak się odezwie to napisz co odpisał.
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ze sprzedawcą się skontaktuję, ale róże jeszcze spróbuję okopczykować. Może choć wypuszczą nowe pędy. Wyglądają jakby żyły, a strasznie mi na nich zależy.
Awatar użytkownika
Nysza
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 26 sty 2009, o 18:55

Post »

w podziękowaniu za Wasze cenne rady wklejam mój rózany podjazd ... moje pierwsze róże zasadzone wg. Waszych wskazówek mają się dobrze - DZIĘKUJĘ :)
Obrazek
Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda zajmują mi trochę czasu :))
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeeeeeeeeeeeeeeeeejjjj... ale pięknie... aż chce się do domu wracać :D
A ja z przykrością donoszę że moje róże kaput :? Co nie powstrzyma mnie przed kupnem następnych :lol:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nysza pisze:w podziękowaniu za Wasze cenne rady wklejam mój rózany podjazd ... moje pierwsze róże zasadzone wg. Waszych wskazówek mają się dobrze - DZIĘKUJĘ :)
Obrazek
O la, la...piękny widok Nyszo! :P
Oby Ci kwitło, aż do mrozów!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Nysza
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 26 sty 2009, o 18:55

Post »

dziękuję ;:114 one mają się świetnie dzięki Waszym cennym radom i to,że macie tyle cierpliwości i wyrozumiałości dla początkujących ... wiele cennych informacji tutaj znajuduję -istna kopalnia wiedzy :D

a powiedzcie kochane czy ja mam je teraz jakoś obcinać bardziej - bo uginają sie pod kwiatami i gałązki musiałam podwiązać sznurkiem do kijka -tak bardzo opadały i bałam się że wiatr połamie pędy ... strasznie się rozrosły ... ( WYDAJE MI SIĘ ŻE OBCIĘCIE CHYBA NIE BO ZETNĘ MALUTKIE PĄCZKI, KTÓRE CZEKAJĄ W KOLEJCE :) ) jak to jest z tymi różami ???

Ps. zdaje się że założe swoją galerię i tam będę Was molestować i chwalić się swoimi postępami - bo właśnie od tygodnia z drugiej strony domu zrobiliśmy z mężem rózany mini-ogródeczek przy tarasie 8) więc pytania będą się sypać hahah
Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda zajmują mi trochę czasu :))
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
ania1590
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2009, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Proszę o radę...

Post »

Witam,proszę Hankę55 o odpowiedź, czy cięłaś kiedyś róże jesienią?. Ostatniej zimy moje róże mimo okrycia korą zmarzły aż do nasady , wiosną od korzeni odbiły, ale to nie są już te same róże, ich wigor osłabł, zmarniały, nie wiem czy ta zima będzie dla nich ostatnia, czy następnej wiosny zasilić je obornikiem, czy może przykryć na zimę obornikiem? Poradź Hanko.Pozdrawiam Cię cieplutko, ania1590
ania1590
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Re:

Post »

Nyszo ! - O rany ale cudne.... :shock: :shock: :shock: :shock:
Musze się zgodzić z Socurkiem , że aż chce się do domu wracać... ;:224 . Są przepiękne :D .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
ODPOWIEDZ

Wróć do „Róże”