Proszę o radę...
- socurek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
one były "woskowane", tam gdzie został wosk są raczej czarne, przy korzeniach zielone. Mimo że miały dużo przyrostów kiedy do mnie dotarły, wszystkie były połamane. Część z nich obcięłam, kilka zostawiłam. Miałam nadzieję, że jeszcze odbiją, ale teraz jak te obcięte zwiędły bądź pousychały to mam wątpliwości... Nie wiem czy mogę jeszcze coś zrobić czy tylko czekać co przyniesie czas
Strasznie ubolewam nad tymi różami...

dziękuję
one mają się świetnie dzięki Waszym cennym radom i to,że macie tyle cierpliwości i wyrozumiałości dla początkujących ... wiele cennych informacji tutaj znajuduję -istna kopalnia wiedzy 
a powiedzcie kochane czy ja mam je teraz jakoś obcinać bardziej - bo uginają sie pod kwiatami i gałązki musiałam podwiązać sznurkiem do kijka -tak bardzo opadały i bałam się że wiatr połamie pędy ... strasznie się rozrosły ... ( WYDAJE MI SIĘ ŻE OBCIĘCIE CHYBA NIE BO ZETNĘ MALUTKIE PĄCZKI, KTÓRE CZEKAJĄ W KOLEJCE
) jak to jest z tymi różami ???
Ps. zdaje się że założe swoją galerię i tam będę Was molestować i chwalić się swoimi postępami - bo właśnie od tygodnia z drugiej strony domu zrobiliśmy z mężem rózany mini-ogródeczek przy tarasie 8) więc pytania będą się sypać hahah

a powiedzcie kochane czy ja mam je teraz jakoś obcinać bardziej - bo uginają sie pod kwiatami i gałązki musiałam podwiązać sznurkiem do kijka -tak bardzo opadały i bałam się że wiatr połamie pędy ... strasznie się rozrosły ... ( WYDAJE MI SIĘ ŻE OBCIĘCIE CHYBA NIE BO ZETNĘ MALUTKIE PĄCZKI, KTÓRE CZEKAJĄ W KOLEJCE

Ps. zdaje się że założe swoją galerię i tam będę Was molestować i chwalić się swoimi postępami - bo właśnie od tygodnia z drugiej strony domu zrobiliśmy z mężem rózany mini-ogródeczek przy tarasie 8) więc pytania będą się sypać hahah
Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda zajmują mi trochę czasu
)
ZAPRASZAM

ZAPRASZAM
- ania1590
- Od: 3 kwie 2009, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Proszę o radę...
Witam,proszę Hankę55 o odpowiedź, czy cięłaś kiedyś róże jesienią?. Ostatniej zimy moje róże mimo okrycia korą zmarzły aż do nasady , wiosną od korzeni odbiły, ale to nie są już te same róże, ich wigor osłabł, zmarniały, nie wiem czy ta zima będzie dla nich ostatnia, czy następnej wiosny zasilić je obornikiem, czy może przykryć na zimę obornikiem? Poradź Hanko.Pozdrawiam Cię cieplutko, ania1590
ania1590
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Re:
Nyszo ! - O rany ale cudne....
Musze się zgodzić z Socurkiem , że aż chce się do domu wracać...
. Są przepiękne
.

Musze się zgodzić z Socurkiem , że aż chce się do domu wracać...

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||