Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak to dobrze, że zaglądnęłam do Ciebie Ewelinko. :D
Nie chciało mi się szukać nazw tawuł i tawułek, a u Ciebie mam gotowe. Leniuch ze mnie. :oops:

Z tego co piszesz, to u Ciebie też zrobiło się przewiewnie, ja już mam dość tego wiania.
Dzisiaj gdy poszłam fotografować lilie, o mało nie zwiało mnie ze ścieżki.

Ewelinko popraw się, i podaj bliższy termin na poprawę pogody, może Cię wysłucha. ;:89
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Lilu - bliższego terminu...nie znam, ale chciałabym już słoneczka i ciepełka. Ja cieplolubna jestem.
Tymczasem zamiast słońca - Słoneczniczek szorstki(Heliopsis helianthoides), który otwiera pierwsze kwiatki- jak małe słoneczka ;:3

Obrazek Obrazek
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
paco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 gru 2006, o 20:20
Kontakt:

Post »

Ewelina pisze:
Obrazek
Tawuły, Tawułki i ten widok (chcesz nas chyba zdołować do końca). :wink:
Kiedy ty znajdujesz czas na to wszystko i na przebywanie w sieci? :shock: Czy czasami sypiasz? ;:41
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tawułki też śliczne,zastanawiam się nad twoim hibiskusem,który posadziłaś razem z rózanecznikami/w miejscu po ściętych iglakach/czy nie będzie miał za ciemno-chociaż jestem przekonana ,że będzie kwitł jak nigdzie
beata693
100p
100p
Od: 29 maja 2006, o 12:12

Post »

Już któryś raz z kolei oglądam Twój ogród i za każdym razem nie mogę wyjść z podziwu. Przepięknie, cudownie itd..... Jestem na etapie odnawiania swojego ogrodu i pozwolę sobie kilka rozwiązań i roślin przenieść do siebie. Czy mam przyzwolenie?
Po ślubie kobieta i mężczyzna stają się jednym.
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

BeatkoCieszę się ,że mnie odwiedzasz :D Oczywiście ,że masz przyzwolenie :D

Lawendo- Poczekamy-zobaczymy. To jest miejsce nasłonecznione, ale nie " patelnia".Wszędzie dookoła rosną wysokie sosny i brzozy. Ketmia nieco ocienia Różaneczniki, a poza tym to są odmiany tolerujące słońce( pod warunkiem odpowiednio wilgotnego podłoża). Traktuję to nasadzenie jako eksperyment...

Paco No, czasami sypiam...chociaż mam naturę sowy i siedzieć po nocach bardzo lubię .A zdjęciami i widoczkami nikogo nie chcę zdołować , a wręcz przeciwnie ! Chcę ,żebyście nasycili oczka kolorami kwiecia i zielenią. Tak, dla relaksu!
Sama bardzo lubię odwiedzać wasze ogródki i rozkoszować się widokami. :roll:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Spacer po Twoim ogrodzie poprawi nastrój nawet największemu smutasowi :D PIĘKNIE :!: CUDNIE :!: i te moje ulubione tawułki ;:84 i hortensje ...ech ... sama rozkosz dla oczu i duszy ;:8 Będę podglądać i próbować tworzyć coś u siebie. Na moim biegunie zimno wszystko rośnie później niż wszędzie :( Hortensja jeszcze nie kwitnie a tawuły dopiero zaczęły :?
Grzegorz B

Post »

Tawuła japońska, piękna, ma bardzo intensywny róż, który sprawia, że taki skromny krzaczek bije blaskiem i nadaje uroku zakątkowi w którym się znajduje. Naprawdę cudne masz roślinki.

Pozdrawiam bardzo serdecznie :D :P :D
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Witaj Ewelinko! Ciesze się, że znalazłaś czas aby "wpaść" do mojego ogrodu i dziekuje za poradę odnosnie rozwaru. Będę go obserwować, bo coś mi sie wydaje ze w końcu zakwitnie :) . Piekne masz hortensje i tawułki. Moja hortensja niestety nie kwitnie, bo przemarzła w czasie wiosenneych przymrozków. Tawułki tez mi przymarzły, ale chyba będa kwitły. Dobrze, ze mozna "pospacerować " po innych ogrodach i nacieszyć wzrok ich kwiatami.
Pozdrawiam
Ania

PS. Twoj piesek super komponuje sie z ogrodem :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

anu-la pisze:
Ania
PS. Twoj piesek super komponuje sie z ogrodem :D
--------------------------------------------------------------------------------
Sunia komponuje się wszędzie i z wszystkim! I ma tak "od małego".Załączniki to zdjęcia zdjęć sprzed 8 lat, gdy była malutka , więc jakość nie najlepsza.

Obrazek Obrazek Obrazek
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaka słodziutka psiunia , ślicznie wygląda w tej kwiatowej rameczce :)
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Piękne te Twoje tawuły i tawułki.Bardzo lubię te kwiaty i muszę Ci powiedzieć ,że ładnie pachną!! Piesek uroczy i taki słodziutki ;:26 Ja mam kota.Schody tez mi się podobają i świetny pomysł na wykończenie ich kafelkami.Chyba zgapię od Ciebie bo szykuję się do remontu. :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Nie no, roślinki wiadomo piękne, u Ciebie zwłaszcza, ale ten piesek!!! ;:79 Ja wymiękam po prostu w jednej chwili... Ewelinko, zamieszczanie takich zdjęć może spowodować serię zawałów serca na forum, albo przypadki wypadnięcia zębów od uśmiechania się.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Jeszcze na " Dobranoc" moja beczka-kwietnik.Rosły w miej kiedyś pelargonie, potem surfinie, potem bratki, potem...już nie pamiętam ,co a teraz rośnie pastelowa mieszanka łososiowej, fioletowej i liliowej werbeny oraz...komarzycy.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Na dobranoc obejrzałam sobie werbeny - bardzo je lubię, niestety nie mam. Szkoda, że nie są u nas bylinami. A które to komarzyca, to z biało obrzeżonymi liśćmi? Czy nazwa sugeruje jakieś specjalne właściwości? :D
No na dzisiaj już koniec wędrówek, czas do łóżeczka ;:41
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”