Pogadam ze swoim M . O wyjeżdzie do Geni wie i o naszym spotkaniu też , ciekawa jestem jak zareaguje na kolejną propozycję .iga23 pisze:A może znajdziesz chwilkę, Jacek jechał od Gieni 0.5 godziny, to nie jest daleko.
Ogród Igi - cz.4
- fela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zacieniony dachem taras , nawet nie wiesz ile razy o tym marzę. Mogłabym u siebie wiele interesujących roślin hodować, ale żadnego daszku, ani drzewa nie mam. A jeśli chodzi o Paryż to mam podobne zdanie. Mieszkałam tam ok. 1,5 roku, tuż przy parku Bois de Vincennes, a więc miejsce zupełnie niezłe. Z wielu jednak powodów nie chciałam tam mieszkać, no i udało się. Iga, jak ja lubię grzybki i w Polsce lasy są takie piękne! Ile osób pracuje w tym cudownym ogrodzie? Jak długo go tworzysz? 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Igo z przyjemnością przypomniałem sobie Twój ogród na zdjęciach.
Zapomniałem dodać, że masz cudowny, gęsty trawnik. Obserwuję mój jak szybko rośnie, ale czy będzie taki gęsty
Ma teraz miesiąc.
Żurawka, którą mi dałaś, ma identyczny kształt liści i wzór na nich jak moja ale inny kolor (Twoja bardziej buraczkowa, moja - barszcz ukraiński) i teraz będę obserwował, czy to kwestia miejsca posadzenia czy inna odmiana
Zapomniałem dodać, że masz cudowny, gęsty trawnik. Obserwuję mój jak szybko rośnie, ale czy będzie taki gęsty

Żurawka, którą mi dałaś, ma identyczny kształt liści i wzór na nich jak moja ale inny kolor (Twoja bardziej buraczkowa, moja - barszcz ukraiński) i teraz będę obserwował, czy to kwestia miejsca posadzenia czy inna odmiana

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Może pozytywnie , bo już nas zna, chłopaki niechętnie jeżdżą do nieznajomych.tija pisze:Pogadam ze swoim M . O wyjeżdzie do Geni wie i o naszym spotkaniu też , ciekawa jestem jak zareaguje na kolejną propozycję .iga23 pisze:A może znajdziesz chwilkę, Jacek jechał od Gieni 0.5 godziny, to nie jest daleko.
Już się cieszę.

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ale będziesz miała swój dom , to będzie inaczej.fela pisze:Zacieniony dachem taras , nawet nie wiesz ile razy o tym marzę. Mogłabym u siebie wiele interesujących roślin hodować, ale żadnego daszku, ani drzewa nie mam. A jeśli chodzi o Paryż to mam podobne zdanie. Mieszkałam tam ok. 1,5 roku, tuż przy parku Bois de Vincennes, a więc miejsce zupełnie niezłe. Z wielu jednak powodów nie chciałam tam mieszkać, no i udało się. Iga, jak ja lubię grzybki i w Polsce lasy są takie piękne! Ile osób pracuje w tym cudownym ogrodzie? Jak długo go tworzysz?
W ogrodzie pracuję sama i to z doskoku, bo wracam do domu o 18 wieczorem.prze cięższych pracach pomaga mi mąż, choć teraz jak kształt ogrody już jest, a tylko czasem jakieś nasadzenie się zmienia radzę sobie sama.Ponieważ mam mało czasu, staram się mieć jak najwięcej kory, to wtedy nie trzeba pielić.
Działkę kupiliśmy w 2000 roku, i wtedy zostały posadzone pierwsze krzaki, ale ostatnie rabaty skończyłam w tym roku. Robimy jeszcze elewację, tak,że już będzie można sadzić pod domem.

- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.