Nowy Rok-nowa pasja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wow! :shock: Piękne kwitnienia! Ten pierwszy ma bardzo ciekawe ubarwienie :P
Drugi też niczego sobie - fajnie sobie ten pęd skręcił, najpierw szedł skośnie, a potem zwrócił w dół :wink:
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Ten różowy w kropy jest powalający :shock:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Darlo, przepiękne kwitnienia :P Różowy jest niesamowity :shock:
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

kaisog1 pisze:Ten różowy w kropy jest powalający :shock:
Skąd wytrzasnęłaś Swój avaterek :shock: :?:
Normalnie to już miałam trzasnąć czymś w ekran laptopa :oops: :lol:
Jestem przewrażliwona bo moje dzieciaki stały się ostatnimi wieczorami pożywką dla komarów :cry:

Jest koszmarnie gorąco,żaluzji to już nawet nie odsłaniam...na termometrze w domu 30 stopni :shock: Rozwieszam dodatkowo mokre ręczniki na kaloryferach ;:213
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kurcze Darla daj chociaz troszke tego ciepelka, bo u mnie desczowo i zimno :?
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

moni;) pisze:Kurcze Darla daj chociaz troszke tego ciepelka, bo u mnie desczowo i zimno :?
Najgorzej było gdy w dodatku gotowałam-przymusowa sauna w kuchni(dodam,że jest od południa :cry: ) :evil:
Wierz mi,że nie chciałabyś tu być...tym bardziej w Twoim stanie-obrzęki murowane nawet na początku a mogłabyś Mi jeszcze zemdleć ;:78
Zaraz ruszamy do ogrodu pompować zabawki do skakania i basenik :wink:
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

darla80 pisze:
Jestem przewrażliwona bo moje dzieciaki stały się ostatnimi wieczorami pożywką dla komarów :cry:

Jest koszmarnie gorąco,żaluzji to już nawet nie odsłaniam...na termometrze w domu 30 stopni :shock: Rozwieszam dodatkowo mokre ręczniki na kaloryferach ;:213
Avatar, tzn gifka, kiedyś przesłał mi jeden gość, z gry "plemiona". Tak mi się spodobała, że i tu postanowiłam ją mieć. Widzę jednak, że moja pracowicie wędrująca mrówka jest zagrożeniem dla forumowych monitorów.... :;230

Ja mam w domu miski porozstawiane ale to nic nie daje.....
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

kaisog1 pisze:
darla80 pisze:

Avatar, tzn gifka, kiedyś przesłał mi jeden gość, z gry "plemiona". Tak mi się spodobała, że i tu postanowiłam ją mieć. Widzę jednak, że moja pracowicie wędrująca mrówka jest zagrożeniem dla forumowych monitorów.... :;230

Ja mam w domu miski porozstawiane ale to nic nie daje.....
AvatArek-oczywiście ;:160 Przez ten upał to już chyba na oczy nie widzę :oops:

Z najnowszych doniesień z parapetu:
Mamusia keikusia właśnie puszcza nowy pędzik :tan
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj :D

Cóż za piękności :D . 2 tygodnie ponad na forum mie niebyło i teraz to chyba do rana posiedze :lol: . A ja mam takie nędzizny :oops: ;:219 .

Sporo pięknych rarytasików Masz kochana :roll: :P , żebym to ja zobaczył gdzieś takiego :
darla80 pisze: Obrazek
czy tego pomarańczowego :roll: :lol: .

Właśnie dołączyły do mojej niekończacej się listy chciejstw ;:152 .

Tez mam promeneusię od Monisi :P i wypuszcza mi jakis odrost takie jak u Ciebie te 3 :shock: i to do kwitnienia :shock: :shock: :shock: ;:214 .

Pozdrawiam :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

:shock: Liczę,że jednak o tej porze roku jakoś szybciej pójdzie mojej Promenei :roll:
...może daj swojej jakiegoś dopalacza :roll: :lol:
...a tak na poważnie-widzę jakieś postępy i nie jest tak blada jak kiedyś-więc mam nadzieję,że za jakiś czas obdarzy mnie swoimi wyjątkowymi kwiatuszkami bo pierwsze pączusie(z jakimi Moni mi wysłała) niestety opadły :wink:
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Z racji pogody dziś zrobiłam przedwczesne przymusowe moczenie :roll: a wtedy łatwiej mi robić pojedyńcze fotki:
Keikuś z nowym listeczkiem i jego mamusia z nowym pedzikiem :shock:
Obrazek Obrazek
Tu prawie w całej krasie cytrynowy.Starsze kwiaty bledną trochę za słońcu.
W sumie interesuje mnie jak to robicie,że jeśli w tym samym czasie są odbicia od pędów to ładnie rozchodzą się na boki :roll: U mnie dodatkowe trzy poszły w stronę słonka(okna) :roll:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

keiki słodziuśkie, gratuluję nowego pędu kwiatowego. U mnie też łodyżki idą w stronę słońca.... :D
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Od jakiegoś czasu wszystko było pięknie,ładnie...no i stało się-mam ogromniasty problem :cry:
Podczas moczenia za palikiem u kropka dostrzegłam zczerniałe miejsce.Po obejrzeniu postanowiłam go obejrzeć od środka i na co się natknęłam?Sphagnum :shock: Korzenie nawet niczego sobie,mimo,że niewiele.Te czarne trochę wydrapałam :oops: ale od środka jest sama nie wiem :roll: pleśń...grzyb...biały nalot :x Teraz stoi sobie na pusto w doniczce i czeka na ratunek :(
Pomóżcie proszę-nie mam pojęcia co robić :? Nigdy w realu z takim przypadkiem się nie spotkałam.Gdybym oberwała liście to nie wiem czy by coś z niego zostało :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Darlo podejrzewam, że nie zaglądałaś do doniczki jak dotarł do Ciebie do domu-ja zawsze to robię, bo często jest gąbka florystyczna lub tak jak u Ciebie kłąb spagnum. Ale już się stało i trzeba ratować. Korzonki wyglądają na dobre, tylko te czarne bym usunęła. Te czarne miejsca posmarowałabym patyczkiem do uszu nasączonym Bioseptem lub innym środkiem z wyciągiem z grejfruta. Ja swojego storczyka , który miał takie czarne plamy przy stożku wzrostu wykąpałam w Miedzianie(kupiłam w sklepie ogrodniczym).
Może ktoś inny ma jeszcze jakiś sposób, by Ci pomóc :?: Ja u swojego zrobiłam tak jak napisałam wyżej i uratowałam. :D
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Aniu :D
Chciałam go przesadzić po kwitnieniu i nie zaglądałam teraz :oops: w sumie to nigdy wcześniej nie zdarzyło mi się sphagnum czy gąbka(najwyżej drobne jej kawałeczki pomiędzy korą).
Najgorsze,że jestem uziemiona bo wylewają u nas posadzki na dole :? Mam w domu jedynie Topsin i Kaptan(po zaprawianiu cebul).Biosept spróbuję jutro kupić w ogrodniczym :roll: Spróbować z Topsinem czy zaczekać do jutra?
Optymistyczna wiadomość to taka,że Tobie(Wam) się udało,jednak gdzie mi do Twojego doświadczenia :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”