Początki - ogródek roslynn

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale portretowo u Ciebie Sabinko się zrobiło...no...może być!!! :roll:
Maryna. :D
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

To było cichaczem podciąć ten sznureczek i zwierzak wolny :;230
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko, fajne imprezy macie w okolicy i widzę, dobrze się bawiłaś :lol:
Ogródek Ci poweselał odkąd jesteś na forum, nauczyłaś sie wielu rzeczy.
Przedtem kupowałaś rośliny żółte lub niebieskie, wysokie lub niskie.
Teraz kupujesz różę i lawendę i .......... w głowie Ci się poprzewracało.. :?: .. chcesz znać odmianę :;230
Zauważasz różnicę :?:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale świetne fotki w ramkach muszę też się podszkolić ale chyba dopiero zimą może mi coś podpowiesz :?: Masz już naprawdę ładnie w ogródku, a tego zwierzaczka też bym odcięła ,buziaki :lol: :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Sabinko piękne ogrodowe obrazy :D Pomarańczowa róża bajeczna, a i żółta cudna, czy znasz ich nazwy :?:
Lawenda niesamowity krzaczor- piękna jest :D
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Obiecałam sobie, ze będę podchodzić do internetu co kilka dni, za ładna pogoda żeby tak garb sobie hodować przed monitorem. Tymczasem jest pięknie, pogoda wymarzona :D

Edytko, ja też mam sporo zajęć i wszystko rozumiem. Doba jakby za krótka, no i dnia szkoda , trzeba korzystać z pogody póki się da. Aktualnie robię nalewki , zrywam owoce i takie tam. Dzisiaj kolej na czereśnie. Tak więc lato jak zwykle pracowite :D Zimą będę nadganiać zaległości na kompie i w innych sprawach.

Maryno, portretowo bo wgrałam sobie nowy program i nie mogłam się powstrzymać :D

Agnieszko heh! Nie wiadomo gdzie by uciekł, le był naprawdę biedny, dobrze, że chociaż w cieniu stał :D

Elżbietko proszę się tu nie nabijać z koleżanki :D Wiem , że mi sie w głowie poprzewracało i normalnie mi odbija. Dzięki szanownemu forum oczywiście, a co, nareszcie mam swojego bzika. ;:80
Tak poważnie to różnicę widzę. Przedtem miało być coś kolorowego w ogrodzie i tyle. Teraz zaczynam się zastanawiać co jak i dlaczego. :D

Romko wgrałam sobie program CodecdColor PhotoStudio. Nie wiem czy mogę takie rzeczy pisać ale najwyżej usuną mi post :D Program jest bezpłatny znaleziony na google :D

Agnieszko, nazw niestety nie znam. Pomarańczowa nazywa się rabatowa pomarańczowa a żółta, żółta pnąca. Tak mi powiedziała pani w sklepie. Dosłownie maks informacji :D

Pozazdrościłam Pelagii i zaczęłam malować obraz . pierwszy raz i zupełnie sama:D Nie wiedziałam, że to takie trudne. nie umiem mieszac kolorów, to znaczy potrafię ale wychodzi nie ten co ma :D
Ale jest ok. I drzewo jest podobne do drzewa a łąka do łąki. Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. W każdym razie czuję się zrelaksowana i wyciszona. Nawet nie wiem jak minie parę godzin.
Tak więc jak nie ma mnie na forum to jestem albo przy malowaniu albo w ogrodzie albo wekuję, albo jeszcze w pracy, no i czasami na imprezie. Dojdą jeeszcze wypady nad wodę i różne inne niespodziewane rzeczy. Czasami jeszcze siadam do koralików i robię naprędce biżuterię do nowej bluzki czy spódnicy :D
Deczko zabiegana jestem ale jest super. Kocham lato i nowe wyzwania :tan
Sabina

Moje linki
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57

Post »

To tylko pozazdrościć twórczości i zdolnych rączek!Mam nadzieję że pokażesz twoje dzieła.Życzę miłego wypoczynku w twojej pięknej okolicy.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Sabinko, Twoja doba chyba trwa 48 godzin :!: :shock:
Skąd Ty bierzesz na to wszystko czas i siły :?: :roll: .....zazdroszczę Ci tego entuzjazmu jaki masz w sobie :D

Sabinko , koniecznie pochwal się swoim obrazem, jak już będzie skończony ;:49 ....nie mogę się doczekać ,żeby go zobaczyć :!: :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
x-d-a

Post »

Sabinko, śliczne to zdjęcie malwy przy płocie. Takie swojskie, wiejskie, anielskie...
U mnie też malwy sieją się same i nawet byłyby ładne, gdyby nie ta paskudna rdza na liściach.
Miłego dnia :!:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oooo, próbujesz sił jako artystka. A co ma być na obrazie, jeśli wolno zapytać? Kwiaty?
Zazdroszczę Ci zapału, powodzenia. I pochwal się, jak już coś popełnisz :lol:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Sabinko aleś Ty zdolna kobieta. Widziałam już tort który wyszedł spod Twej ręki, a teraz co słyszę ...malowanie?Uzdolniona jesteś .Koniecznie musisz się pochwalić.

Piękna lawenda, takie ogromniaste kępy.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Ewo ja nie wiem czy mam zdolności, to się dopiero okaże. Ale tato maluje, ciotka maluje , może coś tam w genach kapnęło i mnie. Zobaczymy :D

Basiu, normalnie schudłam, zresztą jak zwykle latem bo więcej bieganiny a i na jedzenie w upałach mniejsza chęć.
A z entuzjazmem u mnie różnie, doły też mam. Jak sobie pomyślę, że coraz starsza jestem to zaraz mam chęć wykorzystać dany mi czas na jak najwięcej rzeczy. Obrazek pokażę, nawet jak nie za bardzo wyjdzie, nie ma sprawy. Ale podejrzewam, że potrwa to jeszcze jakieś 3 tygodnie. Co kilka dni daję mu wyschnąć bo na mokrym nie zawsze wszystko idzie malować :D

Dala, malwy zawsze lubiłam, właśnie dlatego, że robią taki swojsko wiejski polski klimat. Udaję, że rdzy nie widzę ale nie wiem dlaczego u niektórych w ogrodzie są piękne liście. dlaczego nie u mnie. . :D

Elżbietko, wybrałam na początek jakiś najłatwiejszy temat. Kilka drzewek, jakaś łąka i kawał drogi, no i niebo z chmurkami. Łatwe okazało się wcale nie takie łatwe :D No ale nic, coś tam wyjdzie a na drugi raz będę mądrzejsza i nie popełnię błędów, których zrobiłam mnóstwo już na samym początku :D

Mirko, wcale nie taka zdolna tylko ciekawa :D Nie chcę przeżyć życia nie spróbowawszy rzeczy, które mogłabym zrobić , potem żal, że nie zrobiłam. No i coś po mnie zostanie :D
Lawenda ładna bo ma sporo lat, to był chyba mój pierwszy zakup po wprowadzeniu się do nowego domu :D

Tymczasem zjechał mężuś i zapewne trochę mniej czasu będę poświęcać różnym sprawom :D
Nie było go 18 dni i normalnie tęskniłam..
Straconego czasu i tak się nie nadgoni ale miło jak można razem usiąść na tarasie i pogadać przy piwku.
Przedwczoraj założyłam dwa wielkie słoje na nalewki, jedna z czarnych porzeczek druga z wiśni i wszystko z mojego ogródka a to tak cieszy :D
Nie przepadam za robieniem przetworów ale nalewkę lubię robić, przyda się na chłodne zimowe wieczory. Muszę wykombinować jeszcze inne, może znajdzie się coś na forum w innych działach. Przypominam sobie, że coś gdzieś czytałam tylko nie pamiętam gdzie.
No i cały czas wekuję czereśnie. Moi rodzice mają tak wielkie drzewo, że zajmuje i m połowę całego ogródka, tak więc mam skąd brać. W sumie fajnie móc coś zrobić ze swoich własnych owoców, czas poświęcony ziemi i roślinkom opłaca się. Fajna sprawa i jaka duma, z mojego własnego kawałka ziemi. :D
Zastanawiam się jeszcze co można zrobić z żółtych porzeczek, nie ma ich wiele ale może i z tego uda się coś wykombinować.
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:D
Witaj Sabinko! Szczerze podziwiam Twój zapał do wszystkiego. Czasami i mnie takie coś napada! Tylko jakoś ostatnimi czasy mniej... nie wiem, może to dlatego, ze chciałabym już tak bardzo mieszkać przy swoim ogrodzie, a niestety finanse są jakie są.

Czekam z niecierpliwością na Twój obrazek...no i życzę smacznego piwka z M. - też robię nalewki, a na krzakach jeszcze wiszą u mnie porzeczki i nie wiem czy z nich też?

:D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Sabinko - M nie było 18 dni i nocek :roll: a Ty tak raniutko już na forum zamiast cieszyć się chłopem :lol: no chyba że już nie wyjeżdza :lol:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, no, ranny ptaszek z Ciebie.
Czy wiśnie do nalewki pestkujesz? :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”