Ogródek Marty cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lilie jak malowane, kolor rzeczywiście piękny ale i tak najbardziej zachwyciła mnie róza, ni to biała ni kremowa i kształt kwiatka piękny :D
Sabina

Moje linki
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marto pięknie- :shock: :)
A to ufo, to niby ta chmurka ;: 109
Pomysłowo :wink:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Foty - genialne, a zestawienia barw - wręcz malarkie.
Natomiast czarno-czerwona lilia... Martuś, trzymaj bo włażę w monitor! :lol:

NIE SA MO WI TA !

Obrazek

Jeśli jest choć w połowie w tak nasyconej barwie, jak na zdjęciu,
to faktycznie należna jest Pięknej Helenie. :wink:
Albo, może być Pięknej Marcie. :lol:

P.S.
Tylko z grzeczności nie napiszę, "co to za hobby żyć z ......."
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Piękna jest i muszę ją mieć :P
Martus, chylę czoła, boś ty znawiec jest tylko taki ukryty...
A możesz na tym forum w szeregu z najlepszymi stawać!
i wcale Ci nie komplementuję :D
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pup Art jest faktyczne przepiękna :D Cudo po prostu.Lubię takie przebarwiena....są takie tajemnicze...wszystko można do nich dopisać,wyobrazić...
Biedermeier zapowiada się slicznie.Mój zdecydował się wreszcie ukazać w całej swojej krasie...cudo po prostu
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Witam Was Ciepło :D Ba! Gorąco wręcz ;) Dziś taki upał, że hortensje wieczorem zwiesiły smętnie ręce i głowy do ziemi. Znowu zacznie się zasuwanie ze szlauchem..
rivendel pisze:ŁAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: jak nazywa się ta czerwona???
Zakochałam się.
Martus, ja przy Tobie to mogę sobie w skrzynce na parapecie pogrzebać...
Ta czerwona to lelija Pup Art - nie pachnie, ale JAK nadrabia wyglądem! Na pewno chcę jeszcze dokupić ze dwie - niech się czerwienią do nieprzytomności w przyszłym roku.
Aga - czerwienię się jak szczyl po tym co napisałaś, ale ja nie mam w ogródku nic niezwykłego :oops: Robię mnóstwo zdjęć i pokazuję je wszem i wobec (bo co to za radocha cieszyć się w samotności), dlatego takie wrażenie...
Nie jestem znawiec :( Kupiłam sporo cebul wiosną, żeby poobsadzać rabatki, ale z takich niemal zawsze wyrastają piękne kwiaty. Wszystko okaże się za rok - na ile potrafiłam o nie zadbać, żeby nadal chciały cieszyć oko wielkimi, kolorowymi kwiatami. To nie certolenie się i krygowanie - wiem że niewiele wiem. Nawet nie zdaję sobie sprawy ile nauk jeszcze przede mną. Mam zrobioną rozpiskę, kiedy co i jak nawozić, kiedy i co ciąć, ciągle sprawdzam czy nie pomyliłam magnezu z fosforem.. Kiedyś może mi to wszystko wejdzie w krew, ale póki co laik ze mnie kompletny...

Sylweste pisze:Pixels Yellow po prostu niesamowita :!: u mnie trójsklepka dopiero zbiera się do kwiatów :) pozdrawiam.
Cieszę się że do mnie zajrzałeś :D Pixels Yellow już niestety definitywnie wyzionęła ducha :( Ale idą kolejne, w pąkach, czekają na swoje wielkie wejście :D

gloriadei pisze:pieknie rozwija sie Biedermeier!!! po waszych zdjeciach, musiałam go kupic :oops:
a wiesz, że moja wisienke dokładnie tak samo podsadziłam liliowcami? ;) one pod drzewami dobrze sobie radzą !
Ewa - Biedermeierowi zrobiłam sesję foto przez ostatnich kilka dni i wiesz? Jest niesamowity. To chyba jedna z najładniejszych róż jakie widziała. Zaraz pokażę zdjęcia :D
Liliowce - :D Ja takie zestawienie chyba gdzieś odgapiłam - bardzo mi się podobają pod drzewami. U mnie jeszcze małe i chude - zarówno sliwa jak i liliowce, ale kiedyś mam nadzieję, że będzie hoho!

damapi pisze:Martuś - Elodie i śliwa obłędne! nie widziałam jeszcze takich :P
Śliwa pięknie kwitnie liliowcami, prawda :D ;) Nawet kolory mi się zgrały :) Niestety poza tym jednym liliowcem, wszystkie inne są zupełnie inne niż miały być :? Ale co tam, kwitną ładnie, niech im będzie.

Ewa Janina Sadowska pisze:Kocinko-ależ liliowo się u Ciebie zrobiło!
Ewa - a od dziś jeszcze pachnąco, bo zakwitła pierwsza orientalna :D Ach! Jak ona pachnie!

tija pisze:Marta Twoja Pop Art jest naprawdę cudna :roll: .
Tija - dziękuję :D Zaraz jeszcze ją pokażę, bo kolejne pąki zamieniły się w kwiaty. W ogródku przyciąga wzrok niesamowicie :)

AGNESS pisze:Martuś lilie....ja wiem, że już piałam z zachwytu na ich widok- ale cóż........CUDO :shock: :D Moja Pop Art dziś zakwitła jednym kwiatuszkiem, czekam na następne :lol
AGNESS - dziękuję :) Widziałam pup art u Ciebie - ile pąków! :D

Aska pisze:Wzdychałaś, że u mnie już floksy, ja natomiast wzdycham do Twojej 'Elodie'. Moja dopiero w pąkach...
Asia - ale jak u mnie zostanie po niej ino wspomnienie, to Ty ciągle będziesz się cieszyć.
Floksy.. hm.. zakwitł jeden zdechlak, zaraz pokażę

roslynn pisze:Lilie jak malowane, kolor rzeczywiście piękny ale i tak najbardziej zachwyciła mnie róza, ni to biała ni kremowa i kształt kwiatka piękny :D
Sabinko - biedermeier jeszcze z zieloności coś w sobie ma jak śpi w pąku. W każdym świetle inaczej wygląda :)

evluk pisze:Marto pięknie- :shock: :)
A to ufo, to niby ta chmurka Pomysłowo :wink:
Ewa - dziękuję :) Wyjeżdżałam już z pracy, ale wyskoczyłam z auta, żeby "ufo" sfotografować ;) A jak wyglądałoby nad łąką! Bez tych wszystkich miejskich lamp, płotów, drutów i innych "przeszkadzaczy"

hanka55 pisze:Foty - genialne, a zestawienia barw - wręcz malarkie.
Natomiast czarno-czerwona lilia... Martuś, trzymaj bo włażę w monitor! :lol:
Jeśli jest choć w połowie w tak nasyconej barwie, jak na zdjęciu,
to faktycznie należna jest Pięknej Helenie. :wink:
Albo, może być Pięknej Marcie. :lol:
Hania - dziękuję :) Ta czerwono czarna naprawdę ma TAKIE kolory. Mojemu apratowi merda się czasem fiolet z niebieskością, ale czerwień oddaje pięknie. A ta lelija jest przewściekle czerwona z niemal czarnym środkiem. No - niesamowita :D Ja oniemiałam jak ją pierwszy raz zobaczyłam, a teraz każdorazowo szczerzę się od ucha do ucha. Co do urody, to oddaję jej pola w przedbiegach ;)
Widziałam po swojej stronie monitora czubek Twojego nosa :;230
Z hobby Hanuś wiesz jak czasem bywa - dopadnie Cię i po ptokach ;)

eury pisze:Biedermeier zapowiada się slicznie.Mój zdecydował się wreszcie ukazać w całej swojej krasie...cudo po prostu
Zaraz skoczę do Ciebie popodziwiać :) A teraz znowu pokażę swojego Biedermeiera - nie umiem wybrać zdjęć :( Przez kilka ostatnich dni trochę świeciło słońce, trochę padał deszcz, było południe i wieczór. A ta róża niezależnie od warunków ciągle piękna, przebierała tylko odcienie sukienki w zależności od oświetlenia. Dostałam biedermeierowego fioła.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Róża w pięknym stylu. Tutaj - u stóp hakuro. Kwiatów ma dużo, tylko wszystkie nisko zwieszają główki i środek krzaka łysawy.
Obrazek

Rozwinęła się Mona Lisa -jak ona intensywnie pachnie! Wreszcie pachnąca lilia :D
Obrazek

Liliowiec Storm Of The Century - bladzioch.. Nie widziałam go nigdy na żywo, ale chyba powinien być bardziej bordowy?
Obrazek

Maczek wcisnął się w towarzystwo szlachcianek i najwyraźniej mu tam dobrze ;)
Obrazek

Floksik... Miałam mieć floksowisko, a mam zielone łany nieskażone kwieciem. Jeden wypuścił się przed szereg.
Obrazek

Obrazek

Goście :) Filon - sąsiad zza płotu i chwilowa mieszkanka skalniaka.
Obrazek

Obrazek

Wzięło mnie dziś na wspominki. Jak było kiedyś, a jak teraz. Takie porównania motywują mnie jak mało co i nawet najgorszy leń siedzący za pazuchą zmyka daleko :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

To teraz idę do Was :D
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Kontakt:

Post »

Jaki śliczny jest ten dwukolorowy floks :D
Moje muszę obfotografować,a kwitnie dopiero jeden - czerwony.
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witaj Kocinko, kupiłam trzy floksy różne, na razie kwitnie biały,nabyty jako biały z różowym środkiem.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu czasami fajnie tak powspominać :roll: zobaczyć jak było kiedyś a jak jest teraz ;:109

Chociaż widzisz jakie są piękne efekty :wink:

Martuś ale ten Filon śliczny a jak patrzy :lol: kochana mordka ;:79
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Martus piękne lelije i róże.Pop Art bardzo ciekawa.Biedermeier cudna.Oj chyba sie skusze.
Kaska
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś-pies mi ułatwił wykopał sporą dziurę pod ścianą sąsiedniej kamienicy i tam wsadziłam to co od Ciebie.
Z Filona brunet-przystojniak, co na to Twoja kicia?
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Martuś!
dopiero do ciebie weszłam :oops: po kilku dniach przetwrzania wisni :?

Biedermeier!
dziekuje, że pokazałas te zdjęcia! :shock: :shock: :shock:
jak to dobrze, że go kupiłam! jest boski!!!
pieknie sie prezentuje na tej rabacie!
a czy Hakuro nie osusza zbytnio ziemi, jak to wierzby?
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Fajny kot :D . Do mnie teraz zaglądają do jednej kicimiętki :lol: . Zastanawiam się, czy trupki ryjówek to ich robota, czy przyczyna jest hmmm... bardziej naturalna?
Mona Lisa śliczna. Zimuje?
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Witajcie Moi Mili :)
Pojechałam dziś podlewać, bo upały były niemiłosierne od kilku dni. Podlałam. Porządnie. Nagle zerwał się wiatr. I lunęło z nieba. Ech... Cała moja robota po nic. Ale hortensje się cieszą :)
eury pisze:Jaki śliczny jest ten dwukolorowy floks :D Moje muszę obfotografować,a kwitnie dopiero jeden - czerwony.
Fotografuj koniecznie :) Ja nie mam co, bo zołzy nawet o kwiatach nie myślą :?

Ewa Janina Sadowska pisze:Witaj Kocinko, kupiłam trzy floksy różne, na razie kwitnie biały,nabyty jako biały z różowym środkiem.
Ewa - to i tak zbliżony do tego co miało być ;) Przynajmniej kolor TROCHĘ się zgadza :)

jollla500 pisze:Martusiu czasami fajnie tak powspominać :roll: zobaczyć jak było kiedyś a jak jest teraz
To prawda :) Dodaje energii i widzę że wysiłek nie idzie na marne. Dopiero kiedy przejrzałam wszystkie zdjęcia zobaczyłam jak wiele się zmieniło, jak wszystko podrosło. Z dnia na dzień nie zauważam różnicy..

babi52 pisze:Martus piękne lelije i róże.Pop Art bardzo ciekawa.Biedermeier cudna.Oj chyba sie skusze.
Dziękuję Kasiu :) Skuś się koniecznie ;)

Ewa Janina Sadowska pisze:Martuś-pies mi ułatwił wykopał sporą dziurę pod ścianą sąsiedniej kamienicy i tam wsadziłam to co od Ciebie.
Z Filona brunet-przystojniak, co na to Twoja kicia?
Ewa - daj znać czy jechać na wykopki żywokostowe. Jak padł, to pakuję szpadel i jadę.
Kicia chora bardzo i ma w nosie wszystko :( Nawet termometr w tyłku, celem mierzenia temperatury. Normalnie w takiej upokarzającej sytuacji morduje bez ostrzeżenia. Teraz jest bardzo słaba...
W dawnych czasach tłukła się z Filonem niemiłosiernie. Gonił ją po płotach i krzakach.

gloriadei pisze:Biedermeier!
dziekuje, że pokazałas te zdjęcia! :shock: :shock: :shock:
jak to dobrze, że go kupiłam! jest boski!!! pieknie sie prezentuje na tej rabacie!
a czy Hakuro nie osusza zbytnio ziemi, jak to wierzby?
Ewa - to ja dziękuję za entuzjazm :D Biedermeier to chyba jedna z moich najbardziej udanych róż. Chorób brak, kwiatów mnóstwo, kolor piękny. Czegóż chcieć więcej!
Hakuro są dość młode - często je tnę i nie mają okazji zbytnio wybujać, choć gałązki robią się grubsze i grubsze. Wokół nich wszystko ładnie rośnie, więc albo są mniej zachłanne na wodę niż reszta wierzb, albo z dobroci serca dzielą się z sąsiadami ;)

Aska pisze:Fajny kot :D . Do mnie teraz zaglądają do jednej kicimiętki :lol: . Zastanawiam się, czy trupki ryjówek to ich robota, czy przyczyna jest hmmm... bardziej naturalna?
Mona Lisa śliczna. Zimuje?
Asia - czy ta "bardziej naturalna przyczyna" nazywa się Normix? ;) I ma postać wydłużonych różowych granulek?
Mona Lisa powinna zimować. Zobaczymy w przyszłym roku. Podobno należy okryć ziemię, ale tam są też niskie młode rododendrony, więc na pewno przytargam stroisz jesienią.

Doczekałam się wreszcie kwitnienia mojej imienniczki - Martha, pnąca, tylko jeden kwiat, ale od czegoś trzeba zacząć
Obrazek

Pomarańczowa wielokwiatowa NN w tym roku jakaś taka.. łososiowa. I niespecjalnie wielo..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Caribia - bardzo szybko przekwita, ale zwraca na siebie uwagę
Obrazek

Biedermeier. Wybaczcie, jeszcze tylko jedna fotka ;)
Obrazek

Pomyłka - miała być lelija biała z czerwoną gardzielą, a jest chyba Casablanca
Obrazek

Liliowiec Kwanso za to jest ładniejszy niż myślałam że będzie :)
Obrazek

Pierwsze mieczyki :heja
Obrazek

I pierwsza Ismena ;:26
Obrazek

Obrazek

Jeden kwiatek wypuściła sasanka czerwona - w pocie i bojach zdobyta wiosną :D
Obrazek

A teraz czas spać - dobranoc :D
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto-biały żywokost padł przed posadzeniem,ale wystarczą mi te dwa niebieskie które mam,bardzo się ostatnio rozrosły, choć sukcesywnie tracą liście przez psa(obsikuje).Czekam czy Administracja naprawdę przystąpi do zabezpieczania gzymsów od podwórza i od ogrodu(tam nie leci prawie wcale,ale Karolina wykombinowała,że może by rozebrali murek od strony ulicy by wnieść łatwiej niż po schodach przez bramę i podwórko rusztowania, dla niej nie ma to znaczenia,że mur zabytkowy zaprojektowany i zbudowany z kamienicą w 1897 i ma plany by postawić w ogrodzie garaż tak na dziko.Jedyny właściciel ogrodu czyli pan kamienicznik w szpitalu, zdecydowanie się przeciwstawiał na co ma kilku świadków)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”