Drugi rok w ogrodzie Marioli cz.3
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Liliowcami się cieszę jak małpa broszką 
Nie brałam ostatnio aparatu więc nie mam zdjęć. Większość to młodziki więc zdążyły zakwitnąć i przekwitnąć i tylko ja miałam okazję je zobaczyć.
Agnieszko - nie dobijaj mnie. Boczniaki rosną ale nie wiem czy tak jak trzeba czy nie. Trochę za gorąco ostatnio i może im być za sucho.
Marcin - byłam ale dostawa clematisów będzie w piątek.
No to w ogrodniczym koło działki kupiłam sobie ładną sadzonkę Etoile Violette za 9 zł.
Przy okazji 1,5 metrowego hibiskusa za 25 zł
Danusiu - u mnie też zaczynają kwitnąć te kupowane w OB. Jak wiesz, kupowałam wszystko razy dwa więc będziemy miały takie same liliowce
Czytałam że przygotowują swoją stronkę internetową i będą sprzedawali wysyłkowo
Jadziu - dziękuję i zazdraszam niezmiennie. Jak długo utrzymuje się kwiat ?
Dalu - no właśnie też mnie to dziwi ale widocznie czekają na lepszy moment.
Iza - z tego co wiem to niektóre w ogóle nie odbiły bo lakowanie je uśmierciło.
Moja Virgo teraz zaczyna i wypuszcza sporo nowych pędów z masą pąków. Szkoda jedynie że łodygi ma proste jak drut więc sterczą do góry.
Mam róże w wazonie ale teraz najwięcej lilii ścinam bo mam ich duuuuużżżoooo
Popracowałam wczoraj do wieczora na działce. Wywaliłam 2 duże wory chwastów ale to dopiero początek.
Na koszenie trawnika się nie zdobyłam, było tak gorąco że spływałam potem i usiłowałam znaleźć sobie coś do roboty w cieniu.
Komary usiłowały zjeść mnie żywcem, cała jestem pogryziona ale jakoś nie swędzi. Może jak się ma 20-30 ukąszeń na jednaj ręce to już przestaje swędzieć ?
A tak na serio to w zeszłym roku komarów u mnie prawie nie było a teraz zatrzęsienie.
We Wrocławiu mają pryskać bo jest straszna plaga, ale muszą być 2 dni ciepłe i bezdeszczowe.
A tu ciągle burze zapowiadają...

Nie brałam ostatnio aparatu więc nie mam zdjęć. Większość to młodziki więc zdążyły zakwitnąć i przekwitnąć i tylko ja miałam okazję je zobaczyć.
Agnieszko - nie dobijaj mnie. Boczniaki rosną ale nie wiem czy tak jak trzeba czy nie. Trochę za gorąco ostatnio i może im być za sucho.
Marcin - byłam ale dostawa clematisów będzie w piątek.
No to w ogrodniczym koło działki kupiłam sobie ładną sadzonkę Etoile Violette za 9 zł.
Przy okazji 1,5 metrowego hibiskusa za 25 zł

Danusiu - u mnie też zaczynają kwitnąć te kupowane w OB. Jak wiesz, kupowałam wszystko razy dwa więc będziemy miały takie same liliowce

Czytałam że przygotowują swoją stronkę internetową i będą sprzedawali wysyłkowo

Jadziu - dziękuję i zazdraszam niezmiennie. Jak długo utrzymuje się kwiat ?
Dalu - no właśnie też mnie to dziwi ale widocznie czekają na lepszy moment.
Iza - z tego co wiem to niektóre w ogóle nie odbiły bo lakowanie je uśmierciło.
Moja Virgo teraz zaczyna i wypuszcza sporo nowych pędów z masą pąków. Szkoda jedynie że łodygi ma proste jak drut więc sterczą do góry.
Mam róże w wazonie ale teraz najwięcej lilii ścinam bo mam ich duuuuużżżoooo

Popracowałam wczoraj do wieczora na działce. Wywaliłam 2 duże wory chwastów ale to dopiero początek.
Na koszenie trawnika się nie zdobyłam, było tak gorąco że spływałam potem i usiłowałam znaleźć sobie coś do roboty w cieniu.
Komary usiłowały zjeść mnie żywcem, cała jestem pogryziona ale jakoś nie swędzi. Może jak się ma 20-30 ukąszeń na jednaj ręce to już przestaje swędzieć ?

A tak na serio to w zeszłym roku komarów u mnie prawie nie było a teraz zatrzęsienie.
We Wrocławiu mają pryskać bo jest straszna plaga, ale muszą być 2 dni ciepłe i bezdeszczowe.
A tu ciągle burze zapowiadają...
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt: