Mój jednoroczny ogród - zuzia55
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuziu
To się cieszę
jakby coś się nie przyjęło to pisz wyślę nasionka
Ale powinno być ok.Wykopałam je w niedziele i przez noc postały sobie w wiadrze z wodą żeby korzonki się napiły i lepiej podróż zniosły
Teraz trzeba pilnować ,żeby się nie przesuszyły
Mam nadzieję ,że się przyjmą i w przyszłym roku zakwitną 
To się cieszę

-
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ASIU-z moich lilii najbardziej zapachowe,to św.Antoniego,reszta ,to raczej nie pachnie.
BOŻENKO-nie ciełam jeszcze żylistka,ale podobają mi się jego przewieszające się pędy i chyba tak go zostawię.Kupiłam teraz jeszcze rózowego,czy taki będzie dopiero się okaże.W moim białym w ubiegłym roku było dużo przyrostów,teraz też ma już długie nowe pędy.
BOŻENKO-nie ciełam jeszcze żylistka,ale podobają mi się jego przewieszające się pędy i chyba tak go zostawię.Kupiłam teraz jeszcze rózowego,czy taki będzie dopiero się okaże.W moim białym w ubiegłym roku było dużo przyrostów,teraz też ma już długie nowe pędy.
-
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
BOŻENKO-to mój żylistek zaprzecza wszystkiemu,jest nie przycinany,kwitł pięknie i ma maaaaaaasę nowych pędów.U mojego wyrastają one z ziemi a nie z gałązek,czyli nic chyba nie dało by przycięcie.
JACKU-w tym roku też będę próbowała z ukorzenianiem niektórych krzewów.Mam bardzo dużą biała tawułę nie wiem jaka odmiana,ale w ciągu 2 lat ma już z 1,5 m szerokości i 1m wysokości i też masę nowych pędów,warto taki krzew ukorzenic i chciałabym tez spróbowac z rózowym żylistkiem.Niezupełnie dziko widziałam trojeśc,ale na zaniedbanym obejściu u takiego pana co gustuje w pifffku i swoją też mam od niego.
Teraz trochę słonecznych zdjęc.

JACKU-w tym roku też będę próbowała z ukorzenianiem niektórych krzewów.Mam bardzo dużą biała tawułę nie wiem jaka odmiana,ale w ciągu 2 lat ma już z 1,5 m szerokości i 1m wysokości i też masę nowych pędów,warto taki krzew ukorzenic i chciałabym tez spróbowac z rózowym żylistkiem.Niezupełnie dziko widziałam trojeśc,ale na zaniedbanym obejściu u takiego pana co gustuje w pifffku i swoją też mam od niego.
Teraz trochę słonecznych zdjęc.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
O rany, napisałam do Ciebie zanim pokazałaś nowe fotki, a tu takie kolejne piękności
mieczyki obłędne, strasznie je lubię, ale niestety ze względu na konieczniośc wykopywania musiałam się ich pozbyc, wiosną wszystkie swoje cebule oddałam bratu na jego działeczkę- chroniczny brak czasu
Ale będę podziwiac w Waszych Forumowych ogródkach 

-