Ogródeczek An-ki
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zbliżenie powojników pokazuje,jak piękne potrafią być kwiaty ,pełne cudacznych i wykwintnych kształtów,nieważne jaka nazwa,wiadomo,późno kwitnący,czyli ciąć na wiosnę na wysokości 30-50 cm.Ale szukać można dalej,przy okazji poznaje się wiele gatunków,o których pojęcia się nie miało.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Gosiu kolejne zakupy to teraz właśnie.Przytaszczyłam znowu hortensję niebieską talerzową.Były w różnych kolorach i gatunkach i chyba jeszcze jakąś dokupięOczywiście sama horcia czułaby się samotna więc jeszcze 2 krzaczki różyczek Lovely Fairy.( pod nóżki panny Feligonde lub New Dawn)

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
Powiększa Ci się liczba kwiatów do wkopania,nie masz wyjścia ,musisz zaprzyjaźnić się ze szpadlem
Na dobranockę słodka dalijka

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Nelu ,dalia prześliczna.Kapitalnie mieć takie różowiutkie sny,a muszę się przyznać,że odkąd jestem na forum ,to c
zęsto śnią mi sie kwiaty.
Gabrysiu róże są w pobliskiej szkółce Kapias,ale wyboru jeszcze nie ma.Akurat trafilam na okrywową taką jaką zaplanowałam.
Ach Gaga!
Może w sobotę?
zęsto śnią mi sie kwiaty.
Gabrysiu róże są w pobliskiej szkółce Kapias,ale wyboru jeszcze nie ma.Akurat trafilam na okrywową taką jaką zaplanowałam.
Ach Gaga!

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
Najlepiej pourywać wysuszone makówki,i porozsiewać od razu ,gdzie odpowiada.
Byle nie tworzyć wielkich plantacji,mogłoby się to skończyć nieciekawie..
Byle nie tworzyć wielkich plantacji,mogłoby się to skończyć nieciekawie..

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalijka powiedziała dobranoc, ale ja zagłuszę ciszę nocną no tak troszeczkę
piekna ta fioletowa hortensja nie wiem jak u mnie ale na pewno takiej nie mam wszystko jednak w sferze marzeń.
Floksy w tym roku posadziłam może nareszcie w ich stałe miejsce, latalam po ogródku bo jakoś nie miałam do nich "serca" były bo były ale to forum uczy szacunku dla roślin dlatego jak mówisz floksy niosą wspomnienia dzieciństwa, ich zapach, kolory i ogromne krzaki bo takie będziemy kiedyś mieć, prawda?pozdrawiam

Floksy w tym roku posadziłam może nareszcie w ich stałe miejsce, latalam po ogródku bo jakoś nie miałam do nich "serca" były bo były ale to forum uczy szacunku dla roślin dlatego jak mówisz floksy niosą wspomnienia dzieciństwa, ich zapach, kolory i ogromne krzaki bo takie będziemy kiedyś mieć, prawda?pozdrawiam
Mój jedyny mak:

Było na czerwono potem będzie na niebiesko(komputer powolny niczym ślimak).No to skrętnik ogrodowy:

Chyba znalazłam imię mojego NN klematisa to prawdopodobnie Xerxses

Było na czerwono potem będzie na niebiesko(komputer powolny niczym ślimak).No to skrętnik ogrodowy:

Chyba znalazłam imię mojego NN klematisa to prawdopodobnie Xerxses

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
Clematis przybrał ładną tonację różnych odcieni fioletu,niech zdrowo rośnie i omija go uwiąd,a maczek jak pomponik sterczy,szkoda ,że tak szybko przekwita.Dzisiaj przyuważyłam swojego maczka ,samosiejkę,a jak wygląda?Zapraszam do mojego ogródka. 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Aniu zrobiłam zdjęcie mojemu clematisowi President i zastanawiam się,czy właśnie to nie jest ten Twój niezidentyfikowany fioletowy.Oto zdjęcia

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości