Pozdrawiam wszystkich odwiedzających
Jolu - mój powojnik jest w niebezpieczeństwie,dostrzegam usychające pędy i liście
Dalo - czasem lubię pokazać perspektywę :P widać wówczas jak bardzo mam upchane te rabaty :P
Majko moje oczko ma 4m x 3 m,tak mniej więcej bo to się zawsze coś zaokrągli.
Nawet jeśli nie planujesz ryb,uważam,że powinno byc głębokie na 120 cm.
Nigdy nie wiadomo,czy nie zmienisz zdania a wtedy będzie to bezpieczna głębokość dla ryb na zimę.
Bardzo zachęcam do wprowadzenia wody do ogrodu... bardzo.... daje to inny wymiar relaxu :P
Isiu - podaj adres oczywiście...
Edyto - wiążówki to byliny,tę pstrą uprawiam również na mini skalniaku,
tylko nie pozwalam jej zakwitnąć,jest wtedy bardzo niska i ładnie kontrastuje z innymi roślinami
Krzysiu - faktycznie w tym roku komary nie dają pożyć.
Jadzia proponuje OFF ale on i tak się nie sprawdza tego mokrego lata.

Jest ich mnóstwo, a jeden żab nie nadąża ich konsumować więc wieczorem krótko można wytrzymać w ogrodzie.
Krysiu - miło mi,że figa odżyła.
Jest mniejsza

bo to dziecko tej mojej czyli młodsza nieco,ale dobrze,że żyje.
Ale to,że przemarzła, oznacza,że u Ciebie również rosła w ogrodzie,ciekawa jestem czy ja okrywałaś ... bo ja mojej nie...

nawet nie okopałam

,nic jej nie zrobiłam przed zimą.
Anulko - bardzo jestem ciekawa Twojej czarnej róży,lecę zaraz sprawdzić czy może wstawiłaś do swojego wątku zdjęcie pąka... a jeśli nie ... to będę podglądać tak samo niecierpliwie jak doglądam paka mojej Barccarole .Jest czarny ale co się wykluje

,kto to wie ? Może być tak jak u Hani.
Jadziu - zapach jest intensywny i z daleka go czuć.
Natychmiast po wyjściu z domu już się go czuje... to zasługa dużej ilości jednocześnie kwitnących kwiatów.
Cieszę się,że się wykaraskała z bidy ale jeszcze trzy walczą i walczą i chyba nie zakwitną w tym roku ,
są za małe...
Asiorku- żeby tylko te ... komarzyska dały posiedzieć nieco dłużej... Jest jednak z
strasznie wilgotno a one legną się niesamowicie... i są wszędzie,na ulicy przed domem również...
Dobrej nocy życzę Wszystkim