Początki - ogródek roslynn

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monia68 pisze: Dawno nie zaglądałam, a przez ten czas zrobiło się bardzo kolorowo u Ciebie :)
To samo pomyślałam :) Z braku czasu nieczęsto buszuję po Waszych ogródkach i teraz właśnie nadrabiam, ale dzięki temu widzę jak bardzo sie zmianiają.

Też czekam na fotki całości :)

W upale faktycznie trudno cokolwiek zrobić - u mnie po południu cień przesuwa się na większą część działki, a ja z wiadrem na zielsko pełznę pomału za tym cieniem..
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D Sabinko - bierz aparat i pstrykaj całość!! :D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Sabinko !
Dawno się nie odzywałam, przez wyjazd do Wrocławia mam straszne zaległości w domu i zagrodzie.
Czy łapka po kocie już zagojona ?
U mnie roślinki tez cierpią od nadmiaru wody, róże szybko przekwitają, płatki gniją.
Mam nadzieję, że synek szybko naprawi kompa i będziesz Sabino częściej z nami na forum.
Pięknie kwitną Twoje różyczki i lawenda.
Pozdrawiam serdecznie.

:D :P 8)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Komp zrobiony ale coś wolno chodzi. Nie wiem czy uda mi się coś zdziałać ale spróbuję :D
Jednak nie, fotek nie uda mi się wstawić, muli jak jasny gwint.

Zobaczę czy co u Was
:D Może chociaż to się uda
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Wsadzę tutaj coś innego, żeby nie było 2 razy to samo.
Wycieczka na leśnych imprezach z moją siostrą:)
Obrazek Obrazek
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Obrazek

Coś się dzieje i fotosik zaczyna mi ładować :D
Wklejam zatem fotki, może się uda.
Nie za wiele się zmieniło w kształcie, może jedynie rożlinki wyrosły i zakwitły a tak raczej nic nowego

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ruszyły nareszcie różyczki okrywowe ale po deszczach coś pokładają się na ziemi. Nie zdążyłam też wypielić pod płotem, tam zawsze zostawiam na koniec a potem nie mam kiedy wrócić do tego, ale to sie jeszcze da :D

Aktualnie kwitną mi pomarańczowe różyczki na rabacie , zakwitł też pierwszy kwiatek żółtej róży pnącej. Sliczny kolor, teraz jeszcze potrzebuję białą. Mam taką okrywową ale przesadziłam na środek bo w rogu było jej za ciasno, jak zakwitnie pstryknę fotkę bo kwiaty są inne niż reszty róż okrywowych i nie wiem dlaczego, pewnie taki gatunek.
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Weszło 2 razy, jeszcze coś tutaj nie tak hmmm...

Obrazek
Muszę pojedynczo..
Nie wiem dlaczego zdjęcia wchodzę takie małe a dodaję rozmiar oryginalny. Widziałam, że u innych zdjęcia są większe a u mnie zatem dlaczego nie chcą?
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
I ostatnie fotki, nie będę więcej męczyć komputera...
Wyrosła mi malwa, której nie sadziłam i to w kąciku, który nie jest jeszcze zagospodarowany. Ale fajnie. Tam chyba będę działać dopiero za rok albo może jak się uda to już na jesień.
Pod schodami oczywiście jeszcze miszmasz ale nic na to w tej chwili nie poradzę
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

że Wy się nie bałyście tego byka - no chyba że sztuczny?! :lol:
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57

Post »

Piękne fotki!Zaległości nadrobione,kwiatki wspaniale kwitną.Ta pomarańczowa myślę żę to nie będzie Whiski,twoja ma dużo ostrzejszą pomarańcz.Wolny czas spędzałaś wyśmienicie :D ,ciekawe w jakim lesie takie byki biegają :wink: .
No i wspaniale wyszły ci ramki!
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

SABINKO nareszcie komp naprawiony . Zdjęcia w ramkach dają całkiem inny efekt dużo ładniej wszystko wygląda . Piękne róże i malwy ,ale chyba chwyta je już rdza . Tego właśnie nie lubię w malwach więc z nich zrezygnowałam . Miłego wieczoru . Masz fajną siostrę i obie jesteście bardzo odważne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
eryba
200p
200p
Od: 4 sty 2009, o 19:23

Post »

Piękna malwa ci wyrosła w przyszłym roku na pewno się jeszcze wysieje jej więcej i bardzo ładnie pasuję do tego płotku :lol:
Twoja lawenda też mi się bardzo podoba masz pewno piękny zapach w ogrodzie.
Miłego wieczoru :P
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Sabinko ale zmiany, rabatki świetnie wyglądają. Jaką masz odmianę lawendy? Moja wygląda na zabiedzoną według twojej. Powiedz czym ją pod żywiłaś że jest taka okazała? To z tyłu z rogami to atrapa czy żywe? :;230
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Agnieszko, to był jakiś tur, żubr czy jeszcze coś innego, nie iem dokładnie bo nie było w pobliżu właściciela. W każdym razie zwierzę było przywiązane na długiej linie do drzewa i było nam go strasznie żal. To nie był dorosły zwierz tylko bardzo młody i strasznie się wszystkich bał. Nie podobało mi się, że psy chodziły tam luzem i denerwowały biedaka a on nie mógł uciekać. Był przerażony.

Obrazek

Dookoła odbywały się walki średniowieczne, hałas i muzyka.

Obrazek Obrazek Obrazek

Nie mam więcej fotek ale na drugi rok postaram się pstryknąć dziewczęta, niewiasty w długich sukniach i obręczach na głowie, tańce celtyckie. Fajne widowisko tylko, że trwa 2 dni i nie zawsze mam czas siedzieć tam aż tak długo. Chociaż blisko od nas, parę kilometrów :D

Ewo, no i szkoda, dalej nie wiem jak się zwie moja różyczka. w sumie nie szkodzi, ważne że ładnie sobie rosną w ogródku :D Zaległości faktycznie jako tako narobione :D

Jadziu dlatego malw nie sadzę, one mi jeszcze gdzieś zostały z kilku lat do tyłu. Widocznie ładnie się rozsiewają. Z taką rdzą nie potrafię sobie poradzić. Liście normalnie szpecą.
Z siostrą jesteśmy bardzo odważne bo po pierwsze po jednym już piwku a po drugie byk na lince :D :lol:

Rybko, ta malwa ma taki fajny kolorek, nawet nie umiem powiedzieć jaki to jest ale podoba mi sie chociaż jej nie zasiałam. Jak już będę umiała sobie poradzić z rdzą liści to wysieję w ogrodzie, . Teraz rośnie mi gdzie nie gdzie z jakiś nasionek zgubionych z ubiegłych lat. A lawenda faktycznie ładna. W zeszłym roku po przesadzeniu nie była taka. Muszę postarać się jej nie ruszać bo widocznie wtedy choruje. :D

Aniu jak zakwitną słoneczniki z tyłu rabaty będzie jeszcze ładniej mam nadzieję :D Lawenda chyba jakaś zwykła, nie mam pojęcia. Kilka lat temu poszłam do ogrodniczego, naszego wiejskiego i jedynego, powiedziałam, że chcę to coś co stoi na dworze, nawet nie wiedziałam, ze to lawenda. Pani mi zapakowała i powiedziała ze lawendę kupuję potem poszłam do domu. Nawet nie wiedziałam, ze są odmiany, o tym wiem z tego forum. Wątpię, że dostane w okolicy coś innego niż już mam. Myślę, że to ten najzwyklejszy gatunek. Nie zasilam, wiosną podsypałam trawnik saletrą i sypnęłam też na rabatki. Może to pomogło, a może fakt, że jest na słońcu i ma dużo przestrzeni. Nie wiem :D
Byczek żywy i bardzo młody. Bidulka stał tam cały dzień i się męczył. Nie podobało mi się to. Pewnie miała być atrakcja dla turystów.
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Cześc Sabinko - pozdrawiam pourlopowo - wpadłam pooglądać , na czytanie nie mam czasu bo w pracy zaległości sporo i muszę do tych papierzsk usiąść.
P.S - Lawenda super :!: :!: :!:
Ogródek EdytyB

zapraszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”