Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:cry: :cry: U mnie się nie otwierają fotki .. szkoda wielka!

Sorki, już są ;:18 Wszystko u Ciebie Jarku wymuskane, jak zawsze ... Najbardziej podoba mi się
czerwona róża ( a może znasz odmianę, bo bardzo podobna do mojej :wink: ), no i narobiłeś mi
apetytu na ten szczawik - śliczny. Muszę sobie koniecznie zafundować :D

Serdeczne pozdrowienia dla całej Waszej Trójki :D :D :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ciąg dalszy fajnie zagospodarowanej działki,a plony jakie apetyczne :shock: :D
Czy masz świadomość za za rok o tej porze Igorek będzie samodzielnie na niej "buszował"?
Wszystkie owoce będą musiały być pod kontrolą ... :D
Grzegorz B

Post »

Kolejne zdjęcia, to tylko potwierdzenie, że masz dobrą rękę do warzyw jak i do roślin ozdobnych. Naprawdę jest ;:215 ;:215 ;:215

Pozdrawiam serdecznie :D :P :D
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu niestety nie znam nazwy tej czerwonej róży. Kupiłem w ogrodniczym i nie było na niej nazwy. Miała być czerwona i tym się sugerowałem dokonując zakupu. Szczawik to też ostatni wiosenny zakup. Początkowo słabo wschodził ale jednak coś wyrosło. :wink:
Krysiu mam taką świadomość i dlatego muszę coś zrobić aby maluch będąc na działce nie nudził się. Szkoda, że mało miejsca to zrobił bym jemu kącik do zabaw. Mimo tego jednak na pewno coś wymyślę. W sumie już nie mogę się doczekać baraszkującego Igorka wśród roślinek. :D
Grzesiu dziękuję za kolejne miłe słowa.

W sobotę dokonałem kilku zakupów. Mianowicie moja działeczka wzbogaciła się o: żurawkę o ciemnoczerwonych liściach, pierwiosnek storczykowy, lawendę, tawułki ardensa (białą i różową), wciąż nigdzie nie mogę kupić czerwonej odmiany oraz lobelię ogrodową, dzwonek karpacki, zawilec ogrodowy. . Poza tym kupiłem wierzbę hakuri - nishiko oraz w środę otrzymam winobluszcz pięcioklapkowy, który będzie rosnąć na kratkach altanki. na razie rośnie tylko jedna sadzoneczka /jak na fotce/. Docelowo posadzę jedną na każdy róg. Myślę, ze będzie przyjemnie.

Obrazek

PS. Chcę zakupić liściaste krzewy ozdobne, które rosłyby kolumnowo do wysokości około 2 metrów i miały zarówno ozdobne liście jak i kwiaty. Stanowisko półcień i słoneczne. Może coś polecicie. Poza tym czy są jakieś rośliny, które dobrze rosną w sąsiedztwie róż. Chciałbym wypełnić lukę po jednej róży, aby było ładnie i nie kolidowało z różami.

Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Kompozycja "patriotyczna" wygląda pieknie. Zresztą co Ci będę słodzić.... jest ślicznie i tyle.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Diago. Miło mi, ze mogłem Cię gościć w moim skromnym ogródku. Cieszę się, że podobają się Tobie efekty mojej pracy.

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam Wszystkich serdecznie po przerwie. Ostatnio mało dzieje się na działeczce. Poza wzrostem warzyw żadne nowe interesujące roślinki nie rozpoczęły kwitnienia. Dlatego też nie mam się czym dla Was niestety "pochwalić". :wink: Chociaż nie - jeśli nie ogródkiem to pochwalę się moim kwiatuszkiem - Igorkiem, który za kilka dni kończy 4 miesiące. Wczoraj byliśmy razem urodzinach Bartoszka, który skończył roczek. Dzieci bawiły się wspaniale. Może dlatego mój synuś poczuł się troszkę starszy. :D :D :D Zresztą sami zobaczcie jaki już z niego poważny chłopczyk. :D :D :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A jaki zdolny umie już czytać i pisać :lol:
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Anetko sam się zdziwiłem z jakim zainteresowaniem oglądał książeczkę i jak zdecydowanie trzymał ołówek w ręku. Co ciekawsze kiedy już skończyliśmy zabawę i książeczka poszła na bok Igorkowi nie spodobało się to i wyraził to grymasami.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziś zaprezentuje nowe kwiatki, które zaczęły kwitnąć na działce. Cieszy fakt, że pomimo ostatnich ulewnych deszczy i porywistych wiatrów roślinki przetrwały. Mam nadzieję, że będą się podobać.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
anekoc
50p
50p
Od: 16 cze 2007, o 22:27

Post »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 8173e.html
możesz mi podać nazwę tego drzewka z białymi kwiatami, planuje zakup takiego, a chce się czegoś dowiedzieć o nim :)
z góry dziękuje :) :oops:
Trzeba się bawić życiem, a nie ludźmi!
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Bardzo ładne kwiatki i takie kolorowe.Widzę ,że wszystko ładnie rośnie i pomimo wiosennych kłopotów doskonale się rozwija.Gratuluję Jarku samozaparcia i tak pięknych efektów.
Całuski dla Igorka ;:12
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

anekoc pisze:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 8173e.html
możesz mi podać nazwę tego drzewka z białymi kwiatami, planuje zakup takiego, a chce się czegoś dowiedzieć o nim :)
z góry dziękuje :) :oops:

To jest wierzba japońska hakuro - nishiki. Aniu cieszę się, że ponownie zajrzałaś do mojego ogródka. Dziękuję za całuski dla Igorka.

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Jarku "ładne kwiatki", a tak serio, to naprawdę coraz piękniej u Ciebie.
Zgęszcza się busz kwiatów, i widać, że dobrze o nie dbasz, są dorodne i wyglądają na zadowolone. :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Nie zawsze piszę , ale zaglądam ...nawet pewnie nie wiesz , jak często buszuję po Twoim ogródku.Pewnie teraz - latem , spędzacie tam każdą wolną chwilę , co służy także synkowi... Podoba mi się altanka, która pokazałeś na wcześniejszych zdjęciach , a także barwne kwiaty. To taki klimat sielskich- wiejskich ogródków, mieniących się barwami i kształtami kwiatów. Ładnie...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”