Aniu niestety nie znam nazwy tej czerwonej róży. Kupiłem w ogrodniczym i nie było na niej nazwy. Miała być czerwona i tym się sugerowałem dokonując zakupu. Szczawik to też ostatni wiosenny zakup. Początkowo słabo wschodził ale jednak coś wyrosło.
Krysiu mam taką świadomość i dlatego muszę coś zrobić aby maluch będąc na działce nie nudził się. Szkoda, że mało miejsca to zrobił bym jemu kącik do zabaw. Mimo tego jednak na pewno coś wymyślę. W sumie już nie mogę się doczekać baraszkującego Igorka wśród roślinek.
Grzesiu dziękuję za kolejne miłe słowa.
W sobotę dokonałem kilku zakupów. Mianowicie moja działeczka wzbogaciła się o:
żurawkę o ciemnoczerwonych liściach, pierwiosnek storczykowy, lawendę, tawułki ardensa (białą i różową), wciąż nigdzie nie mogę kupić czerwonej odmiany oraz lobelię ogrodową, dzwonek karpacki, zawilec ogrodowy. . Poza tym kupiłem wierzbę hakuri - nishiko oraz w środę otrzymam winobluszcz pięcioklapkowy, który będzie rosnąć na kratkach altanki. na razie rośnie tylko jedna sadzoneczka /jak na fotce/. Docelowo posadzę jedną na każdy róg. Myślę, ze będzie przyjemnie.
PS. Chcę zakupić liściaste krzewy ozdobne, które rosłyby kolumnowo do wysokości około 2 metrów i miały zarówno ozdobne liście jak i kwiaty. Stanowisko półcień i słoneczne. Może coś polecicie. Poza tym czy są jakieś rośliny, które dobrze rosną w sąsiedztwie róż. Chciałbym wypełnić lukę po jednej róży, aby było ładnie i nie kolidowało z różami.
Pozdrawiam - Jarek