Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu same piękności pokazujesz. Te różyczki, lilie, liliowce...kolorowy zawrót głowy.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu ... ta niebieska szałwia to omączona?
Też kupiłam podobną i okazało się, że jest jednoroczna ... :wink:

Zaskoczona jestem lobelią :roll: Zawsze traktowałam ją jak roslinkę jednoroczną ... nie wiedziałam, że lobelia przetrzymuje zimę w gruncie :shock: Czy to jakaś specjalna odmiana ??
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kogra pisze:Jolu ten widoczek na lasek jest cudowny.
Wyobrażam sobie te poranki o świeżym powietrzu i zapachu żywicy. :roll:
Pięknie jest się budzić ,gdy za oknem widać drzewa ,czuć zapach lasu lub kwitnącej akacji . :wink:
dala pisze:Jolu, piękny widoczek pokazujesz.
Wspaniale jest jak ogród wtapia się i łączy z otoczeniem i to jeszcze takim pięknym otoczeniem. Każdy chciałby mieć lasek z trzech stron...

Pozdrawiam serdecznie :lol:
Fajnie jest mieszkać w takim otoczeniu ,ale jest to właśnie ,,ale,,Boję się burz i wichur ,a gdy wokół drzewa ,mój strach jest jeszcze większy .
Irena37 pisze:Joluś co ja widzę wśród zakupów, lobelię niebieską, tak lupię te kwiaty, są piękne i długo kwitną. Ja kupiłam dwie szałwie omszone różową i czerwoną, niebieską już mam. Ładnych zakupów dokonałaś.
Też jestem zadowolona z zakupu lobelii .Od zeszłego roku mam czerwoną i byłam z niej bardzo zadowolona,więc tym przyjemniej mi jest ,że zdobyłam jeszcze niebieską .
Nie wiem jak się nazywają te moje szałwie ,ale mam o zielonych ,szarych,biało zielonych i żółto zielonych listkach .Na jakie kolory zakwitną te pozostałe to nie wiem .Mam je wszystkie od wiosny .
mariasen pisze:Jolu, śliczna ta niebieska szałwia. Wypróbuję Twój sposób na rozmnażanie krzewów. :lol: :lol:
Próbój ,na pewno się uda .
stasia109 pisze:Droga Jolu! , a grzyby tez masz? Oto mego m tegoroczne zbiory ze spaceru z psami nad jeziorami:, pa, pa idę ;:19
Grzyby też mam ,ale chyba jest za mokro ,bo większość strasznie nasiąknięta deszczem .
tu.ja pisze:Jolu same piękności pokazujesz. Te różyczki, lilie, liliowce...kolorowy zawrót głowy.
Dziękuje .
aanula pisze:Jolu ... ta niebieska szałwia to omączona?
Też kupiłam podobną i okazało się, że jest jednoroczna ... :wink:
Zaskoczona jestem lobelią :roll: Zawsze traktowałam ją jak roślinkę jednoroczną ... nie wiedziałam, że lobelia przetrzymuje zimę w gruncie :shock: Czy to jakaś specjalna odmiana ??
Nie wiem jak się nazywają te moje szałwie ,ale wiem ,że to wieloletnie roślinki .
Jeśli chodzi o lobelie ,to są i jednoroczne i wieloletnie.Po prostu trzeba pytać o lobelię -bylinę.Wymaga okrycia na zimę ,ale warto jąmieć .Przepięknie kwitnie .
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj czwartek ,więc u mnie to dzień zakupowy .Niestety nic nie upolowałam ,prawie nic ........ :wink:
Kupiłam tylko żółtego perukowca [COTINUS CAGGYGRIA ,,ANCOT,,]Golden spirit .
Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
\ Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Bardzo ładna hortensja. odętka różowa też mi się podoba.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Witaj Jolu :P Widzę, że u Ciebie hortensja rośnie blisko drzewa - jak sobie radzisz z podlewaniem? drzewo nie wysusza za nadto ziemi wokół hortensji? -im tak szybko więdną liście.
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p
Od: 8 gru 2007, o 15:22

Post »

Cześć Jolu, ten różowy powojnik u mnie to jeśli wierzyć etykiecie to Clematis Madame Baron Veillard
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Super ten perukowiec, drogi był? :D
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

Jolu, liliowiec, o którego pytałaś nazywa się Spider Man.
Powiedz mi jak nazywa się Twój czerwony liliowiec? żebym wiedziała czego szukać :wink:
Pozdrawiam :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jolu zakupy robisz piękne, ten perukowiec ładnie się prezentuje. Bardzo kolorowo w twoim ogrodzie, ślicznie wygląda oczko w tym kwiatowym buszu.
Zerknij na P.W.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kalendarz biodynamiczny na następne dni .
Obrazek
http://ww6.tvp.pl/4915,20090630916683.strona
Wiolu ,dziękuje.
Danusiu ,jak na razie hortensja sobie świetnie radzi.Nie przeszkadza jej sąsiedztwo śliwy .Wody ma pod dostatkiem ,bo i deszczu mnóstwo ,a na dodatek rośnie w pobliżu stawu ,gdzie poziom wód gruntowych jest bardzo wysoki .
Gosiu ,dziękuje za nazwę powojnika.Już zanotowałam i wiem,czego szukać . :wink:
Grzesiu ,o ile się nie mylę ,to ty mnie zaraziłeś tym perukowcem ,bo ty pierwszy go kupiłeś .Byłam wczoraj w ogrodniczym ,gdzie roślinki mają dość drogie ,ale gdy zobaczyłam to żółte cudeńko ,to musiałam go kupić [28zł.]Wcześniej nie zwróciła bym na niego nawet uwagi ,ale gdy zobaczyłam go u ciebie ,to strasznie mi się spodobał ,więc mając go w zasięgu ręki i kieszeni :wink: ,cóż innego mogłam uczynić :?:
Moniko ,dziękuje za nazwę liliowca .Mój czerwony nie wiem jak się nazywa ,bo to gratisik z ,,cebul ,,.Na etykiecie była nazwa,ale na pewno nie tego liliowca .
Irenko ,dziękuje za tyle miłych słów .Perukowiec prezentuje się nieźle ,ale efekt będzie dopiero w przyszłym roku ,jak zakwitnie i zawiąże peruczki . :wink:
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Witaj Jolu, u Ciebie same śliczności....

Ogód masz chyba z gumy, wszelkie nowości to zawsze najpierw u Ciebie sprawdzam. :-)

Gdzie kupowałaś kolorowe krwawniki, ja mam tylko białego,a Twoje bardzo mi sie spodobały :-)
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania Kropelka pisze:Witaj Jolu, u Ciebie same śliczności....

Ogód masz chyba z gumy, wszelkie nowości to zawsze najpierw u Ciebie sprawdzam. :-)

Gdzie kupowałaś kolorowe krwawniki, ja mam tylko białego,a Twoje bardzo mi sie spodobały :-)
Różowy i żółty krwawnik dostałam od koleżanek z NK .Chętnie się z tobą podzielę .Może kiedyś ,jak będę się wybierała do WROCKA,to ci przywiozę . :wink:
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

JolantaGraj pisze:
Ania Kropelka pisze:Witaj Jolu, u Ciebie same śliczności....

Różowy i żółty krwawnik dostałam od koleżanek z NK .Chętnie się z tobą podzielę .Może kiedyś ,jak będę się wybierała do WROCKA,to ci przywiozę . :wink:
o chętnie :-)

Zapraszam do Wrocławia więc :-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”