Ewa ile to lat muszą rosnąć lilijki w jednym miejscu , żeby utworzyć taką piękną kwitnącą kępę . Czy to tak z jednej cebuli czy wsadzałaś kilka obok siebie?
Pozdrawiam Jola.
Piękny jest Twój ogród , przespacerowałam się z wielką przyjemnością. Zachwyciły mnie kolorowe rabaty z liliami i szałwią.
Gratulacje dla M za piękne zdjęcia ptaków
Wpadły mi też w oko trzy glinaiki stojące na tarasie
Cynthio! na liliach nic nie sadzę.Lilie przycinam poniżej kwiatostanu i pozwalam rosnąć ich cebulom ewentualnie jak pożółkną ,to przesadzam
Jolu ! Nie kupuję pojedynczych lilii,przeważnie u mne norma to 5 sztuk.po2-3 latach jak się zagęszczą to rozsadam poprzez oddzielenie cebul i posadzenie ich 30 cm dalej.nie rozsadzając lilie się rozdrobnią i wcale nie stworzą dorodnej kępy.przy rozsadzaniu oddzielam małe lilie ,które wędruja na rozsadnik
Gagawi! Miło,że zajrzałaś.Teraz u wszystkich jest piękny ,zielony busz.Zielonego nie mylić z zielem
Madziu! Przez to ,ze dużo padało to kwiaty hortensji dorastają do wielkości talerza. Mam ich kilkanaście ,bo sama rozmnażam i chcA tu rosnąćU mnie nie jest za dużo deszczu
Witaj Ewo.Czy możesz mi powiedzieć, jak nazywa się ten śliczny żółty liliowiec, który rośnie u Ciebie? Chcę wzdłuż wjazdu( ok. 100m) wysadzić różnego rodzaju liliowce.Już troszkę dokupiłam, ale szukam jakiś niebanalnych a Twój bardzo mi się podoba:)