Mój mały ogródek - Isia cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nigelluś dzięki ale taż tak myślę czekam na swoją bladoróżową piekność i chyba sie nie doczekam, jesienne szaleństwo w szkółce okazało się szaleństwem błędów wyszło z tego że nie mam Heartige za to 3 The Pilgrimy i jakąś NN (to ta na zdjęciu z ciemnym rózem i jasnym środkiem) w tym roku będę bardziej rozważna niż romantyczna :wink: 8)

Wiolu przyznam że mam co do niej mieszane uczucia, jak tak padało i w pełni rozkwitu wygladała nie ładnie teraz ma klasyczna urodę chociaż nie mój kolor zyskała w moich oczach :D

Agniesiu masz rację tyle jest piekności a ogród nie z gumy ale miejsca jeszcze mam :D więc zakupy jesienne będą na pewno :D :D

a teraz popatrzcie na moja wpadkę różaną róża NN miała być troika o pomarańczowych kwiatach dlatego posadzona na biało pomarańczowej rabacie a jest wściekle różowa ale pachnie przepięknie dlatego jesienią będzie przesadzona (bo już miała iść do ludzi 8) )

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Iska ! :D

Piekna kolekcja roz.
Zdecydowanie najladniejszy kwiat przyslania zolta roza na str.22 :D :wink:

ps bylem zapracowany,rece mam juz nie do ziemi,lecz ciagne pol metra pod ziemia :D :( :D
.....Dzięki za wyrozumialosc ,będę czesciej zagladal ....

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dzięki Markusie :D miło, że zajrzałeś jak ręce pod ziemią to na krety uważaj i inne robale :wink: :D i odpocznij trochę w końcu jeszcze tylko ta durna pogoda niech się wyklaruje i będzie dobrze :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kwitną złocienie i tawułki :D ...

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Isia u ciebie też królują róże - taka pora - masz je śliczne.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Jak migotliwie wyszła Ci na zdjęciu tawułka :lol: Ma parę zalet, choćby długość kwitnienia o ile zapewni się jej dostateczną ilość wilgoci. O co w tym roku zresztą nietrudno :lol:
Narzekasz na zakupy wysyłkowe? Dlatego ja tak chętnie kupuję z kwiatem albo u kogoś, kto nie popełni pomyłki.
Nie kupię też piwonii która nie kwitnie :lol: Ale jest jeszcze szansa na kwiaty Heritage?
Pozdrawiam, nigella
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Isia pisze: Obrazek Obrazek
Isiu czy ta pomarańczowa róża przy kratce, to jakaś pnąca :shock: :?:, poproszę o nazwę i nazwę tego różowego cuda :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu ładnie powiedziałas taka pora na róże :D kiedy właśnie na róże pora jest od czerwca do października i to jest też w nich wielką zaletą :D :D :D

Nigelluś :D tak tawułka to wdzieczny temat do fotografowania :D jeśli chodzi o rózyczki to własnie niestety to nie była sprzdaż wysyłkowa :( kupiłam w Kutnie na Święcie Róży od hodowców) a ponieważ kwiaty mieli w wiadrze pokazałm paluchem że chcę taką Heartige i pani mi dała patyki z gołymi korzeniami, ponieważ to było moje pierwsze spotkanie z angielkami itp różyczkami zgupiałam zaku[iłam wtedy 15 szt. i jak się teraz okazało nie zawsze dostałam te które chciałam. Heartige nie będzie :? mam za to taka której z pewnością nie chciałam NN
Obrazek

miałam nadzieję oglądając inną różyczkę w pąku jeszcze że to będzie Heatige okazała się Abraham Dearby

Agniesiu różyczkę o która pytasz pokazywałm już wcześniej to przepiękna Westerland pachnie intensywnie rośnie do 1,5 -1,8 sprzedawana jak parkowa
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Isiu, Twoje róże są bardzo piękne, dorodne okazy, ciekawie wkomponowane w barwne rabaty ... teraz widzę, ile jeszcze przede mną :roll: ... rozważam wkopanie róż do ziemi, tylko brak mi doświadczenia co do ich rozmieszczenia itp.
Do dzisiaj wspominamy nasze galeryjne spotkanie, musimy to kiedyś powtórzyć :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Isiu u ciebie też róże królują, są piękne, jest teraz okres różano - liliowy więc można te piękności oglądać w ogrodach. Pokazujesz fotkę z margaretkami i floksami, ślicznie to zestawienie wygląda.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu jeżeli mogę coś zasugerować to wsadź je do ziemii, poza mianiaturowymi będzie im zdecydowanie lepiej na aranżacji to świetnie sie znasz i kolorki na pewno dobierzesz super jeśli chodzi o porady w jakich odległościach to pytaj będziemy szukac w mądrych książkach :D :D Spotkanie było bardzo sympatyczne jestem jedna z niewielu osób z forum które mogły obejrzeć na żywo Twoja Galerię - i bardzo Ci jestem za to wdzięczna :D jak potrzebujesz pomocy do wsadzania róż służę pomocą :D

Irenko dziękuję za miłe słowa dla Ciebie specjalnie

Obrazek Obrazek

specjalne podziekowanie dla Gosi- Deirde że wybrała dla mnie rózyczkę Duftwolke idelnie mi podpasowała spójrzcie zresztą jak śliczna i do tego pieknie pachnie

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Isiu, ależ piękne te Twoje róże... a ta pomarańczowa... cudna.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Isiu, piękny kolor ma Twoja Duftwolke ... a na rozmieszczanie i sadzenie róż zapraszam, potrzebuję wsparcia duchowego i nie tylko ;) Chyba już zbyt długo, siedzą biedactwa, w doniczkowych okowach :roll:
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam dwie Ewy :D :D
Ave rózyczka w rzeczywistości bardziej czerwona niż pomarańczowa ale pachnie cudnie :D :D

Ewuniu
proponuję sadzenie do 22.07 do nowiu a jeżeli chcesz moją pomoc dosłowną to wracam z nad morza 01.08. i jescze będę miała urlop moge przyjechać po 6.08 po pełni możemy sadzić :D :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”