Mnie bakopa też nie chce rosnąć zawsze miałam taką marniutka i w tym roku nie sadziłam. A teraz kilka zdjęć z kwiatów balkonowych. kwiaty na balustradzie balkonu nie chcą rosną bo ciągle pada deszcz, zaczynają im gnić łodygi i kwiaty, a te wewnątrz balkonu przestają kwitnąć bo nie ma słoneczka.Jakby nie klematisy które kwitną cały czas to nie byłoby co pokazać.
Halinko, uwierz, że Twoj balkon wygląda naprawdę super po tych deszczach, burzach i wichurach... U mnie jedna porządna burza wystarczyła, żeby poszatkować surfinie i połamać begonie... Niech ta pogoda się już poprawi...
eukomis pisze: A teraz kilka zdjęć z kwiatów balkonowych. kwiaty na balustradzie balkonu nie chcą rosną bo ciągle pada deszcz, zaczynają im gnić łodygi i kwiaty, a te wewnątrz balkonu przestają kwitnąć bo nie ma słoneczka.Jakby nie klematisy które kwitną cały czas to nie byłoby co pokazać.
Halinko,na tym zdjęciu wyżej jest lotus i powojnik.Jaka to odmiana clematisa?
I jeszcze jedno pytanie: posadziłaś go w skrzynce balkonowej czy w donicy?-pytam bo fotka tego nie oddaje.Szukam najprzeróżniejszych roślinek do posadzenia na balkonie południowym,nieosłoniętym.Gratuluję wspaniałej ekspozycji balkonowej. Pozdrawiam.
W zamyśle początkowym na moim balkonie miała być tylko ta skrzynka z kwiatami a przy ścianie groszek pachnący:
Później, z powodu nadprodukcji własnej lobelii ciasno zrobiło się na parapetach. Także ten sezon mogę nazwać lobeliowym
Petunie i osteospermum dokupione żeby dodać kontrastów.
Witam cię Krysiu Ten powojnik to "The Presidemt",rośnie do 3m ja go mam wsadzony do gruntu pod balkonem z innymi powojnikami. Przedstawiam ci kilka powojników polecanych na balkon. może coś wybierzesz.pozdrawiam.
I minął już nastepny rok. Ponieważ wrzosy nie przeżyły. Teraz kupiłam nowe i rosną już na działce.
W tym roku postawiłam na bratki. Są tanie, ale jakie ladne. A Dalia z nasion.
Moje surfinie już dogorywają... Nie wyglądają zbyt efektownie... Zastanawiam się czy jeszcze zmieniać "wystrój" balkonu, czy po prostu zrobić już na nim gruntowne porządki...