Dala - mój piękny ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu,doskonale Cię rozumiem.Ja też nie lubię wyjeżdżać latem.Całą zimę,wiosnę czekamy na to co zakwitnie i szkoda tracić ten czas :shock:
x-d-a

Post »

Grzesiu, Jolu, Aszko oraz wszyscy moi mili goście,
witam w ten smutny, deszczowy dzień.
Wyglądam za okno, a moje biedne kwiatki znowu leżą przygniecione ciężarem tych hektolitrów wody, która na nie spadła tej nocy...
To lato już chyba do końca będzie takie kulawe...
Coś dzisiaj jestem nastawiona nostalgicznie i melancholijnie, a jeszcze wczoraj chciało mi się skakać do nieba - tak pięknie było w ogrodzie. Zrobiłam też sporo fotek, bo ciągle niezadowolona byłam z koloru moich róż okrywowych - w realu maja piękny, delikatny kolor różowy, a na zdjęciach wychodziły mi mdło i nijako. Zależy to na pewno od wielu czynników - oświetlenia, pory dnia, aparatu, umiejętności fotografującego...Rezultaty tych poszukiwań pokażę wieczorem.
Pozdrawiam
:lol:
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Nie zapominajmy, że Dala jest niezła w tzw. pucowaniu! Raz dwa uwinie się z robotą i...będzie się cieszyła urokami
letniego kwitnienia :lol: Zapewne zaraz dołączą jacyś Goście...powoli tworzysz tradycję gościnnego ogrodu.
Ciągle czekam na lilie ale chyba nie bardzo się śpieszą?
Pogoda i u nas się załamuje. Pozdrowionka :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Dalu,bo róż tak ma.Chciałam i zrobiłam zdjęcia Boniki i The Fairy i cały czas wychodzi taki nijaki kolor a przecież wiemy ,że jest ładny-różowy.Czerwony wychodzi jak....dzisiaj nie ma słońca to może wyjdzie lepiej.
U mnie dopiero zaczęło padać, jest chłodniej i tak przez dwa dni będzie mnie cieszyć a potem już mniej..wiem o Was tak od dawna ale u mnie deszczu prawie od 2 tygodni nie było tylko upały.Moja wioseczka tak ma.Dookoła pada a u nas cisza i spokój :shock:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Daluś, masz przepiękny ogród. Wiem ponieważ go widziałem i chodziłem ścieżkami podziwiając pieknie rosnące rośliny. Jukka super, pięknie ci zakwitła, a trójsklepka ma bardzo ciekawy kwiat.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daluś kwiatki trójsklepki prześliczne, takie drapieżne :D Uroczy motyli goście :D
x-d-a

Post »

Marcinie, dzięki za miłe słowa, ciągle tylko żałuję, że pogoda była taka kiepska...

Aszko, aż nie do uwierzenia, że u Ciebie brakuje deszczu. U mnie wciąż leje, a dzisiaj to pogoda jest bardzo zmienna - słońce, burza, deszcz, słońce... Właśnie mam problemy z uchwyceniem koloru The Fairy, ale coś dzisiaj pokombinowałam.

Nigello, wyczułaś mnie - mój M. też nazywa mnie specjalistką od pucowania. I coś w tym jest, bo bardzo nie lubię bałaganu w żadnej postaci. Dom już dzisiaj zrobiłam na glanc, a ogród czeka, bo jest straszliwie mokro. Udało mi się za to zrobić parę zdjęć - będą i lilie, ale na pierwszy ogień pokażę moim miłym gościom liliowce, bo nie mogłam się ich doczekać.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21

Post »

dala pisze:
...i kobei, wyhodowanej przeze mnie z nasionka
Obrazek
Czesc Dalo! :wit Widze,ze Cobea juz kwitnie w Twoim pieknym ogrodzie!Czy ma juz duzo pakow!? Ja rowniez wyhodowalam swoja z nasionek,jest juz ogromna ,ale jeszcze nie widac kwiatow! :( Nie moge sie juz na nie doczekac! Moja cobea ma byc fioletowa! Zauwazylam ,ze w Polsce tego roku ,a moze i kazdego-wszystko wczesniej kwitnie. Pozdrawiam serdecznie i milego dnia! ;:31
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ja też przytupuję z nieciepliwości bo mam prawie wszystkie liliowce kupowane jesienią lub wiosną.
Aż przytupuję bo chcę zobaczyć jak zakwitną a one tylko pąki mają.
Dwa nowe liliowce zakwitły ale o dopiero początek.
Twoje to już dorodne kępy io mają masę kwiatów :shock:
x-d-a

Post »

Mariolko, moje liliowce -z wyjątkiem tych rdzawych - zostały posadzone w zeszłym roku i też nie maja za wiele kwiatów, a czekam na nie z niecierpliwością, bo w zasadzie każdy jest dla mnie wielka niewiadomą...
Etykietki pochowane gdzieś w czeluściach szuflady...

Agulino, ja w tym roku wysiałam kobeę z dwóch opakowań - białą i fioletową. Sporo mi nawet nasionek wykiełkowało. Biała rośnie w gruncie i dzisiaj ma już kilkanaście kwiatów, a fioletowa w donicy, wybujała na kilka merów i też ma już sporo paków. Niebawem je sfotografuję, bo mają przepiękne kwiaty.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Witaj Dala :D
Przybiegłam podziwiać Liliowce :wink: Śliczne są :P Ja też zaczęłam je kolekcjonować i też czekam niecierpliwie na następne kwiaty ,bo prawie wszystkie są dla mnie niespodzianką :D
x-d-a

Post »

Bożenko, ja też bardzo lubię liliowce; poświęciłam im nawet jedna dużą rabatę, gdzie wdzięcznie wyglądają z funkiami.
Ale mamy też sezon kwitnienia lilii, więc kilka zdjątek tych pięknych kwiatów z mojego ogrodu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

DALU ,prześliczne te twoje lilie i liliowce .Warto było na nie czekać . :P
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Dalo przyleciałam zobaczyć Twoje lilie i liliowce .
Piękne ,cieszę się że i Ty możesz się w końcu cieszyć liliowcami .
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Daluś ,ta cytrynowa lilia z drugiego zdjęcia ma fajny energetyczny kolorek :D
Z jakimi kwiatkami komponujesz lilie :?:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”