Róże Grażyny
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Róże Grażyny
Witam serdecznie.Mam prośbę do pasjonatów i znawców róż.Na działce mam lekkie wzniesienie pod kątem ok 30 stopni z tego wzniesienia woda spływa niżej.Nie jest tam bardzo sucho ale na pewno nie wilgotno.Nasadzenia jakie tam mam to: róża skalna,wrzosy,wrzośce,rosły dobrze rudbekie i jeżówka,wiciokrzewy.Wszystkie czują się dobrze.Kilka z tych roślin przeniosłam w inne miejsca.Chciałabym tam posadzić róże,czy mielibyście dla mnie jakąś radę i propozycję .Będę bardzo wdzięczna.Łączę pozdrowienia dla różomaniaków.
-
Dzięki uprzejmości dobrych ludzi byłam w ogrodnictwie w Kościerzynie.Zakupy różane zrobione.Aż pięć nowych krzaczorków przybyło na działce. Kupiłam Burgunda,Double Delight i Casanovę ,Albrechta Durera i Alabastra.Pozostaje czekać na piękne kwiaty.Oby się nie okazało ,że nic z nich nie będzie bo bardzo będzie żal,ponieważ zapowiadają się na cuda.
To Double Delight

W tym roku na działce po 3 latach zakwitły lilie,ale za to jak pięknie i obficie.

Lawenda ścięta suszy się.Mięta która podobno jest ekspansywna niestety po 5 latach bujnego kwitnienia nie wyszła.Nie bardzo wiem co się stało.A może ktoś przejechał kosiarką "niechcący".
To Double Delight

W tym roku na działce po 3 latach zakwitły lilie,ale za to jak pięknie i obficie.

Lawenda ścięta suszy się.Mięta która podobno jest ekspansywna niestety po 5 latach bujnego kwitnienia nie wyszła.Nie bardzo wiem co się stało.A może ktoś przejechał kosiarką "niechcący".
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ja też chętnie bym popatrzyła, zwłaszcza, że nazwami bardzo kuszą 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
Witajcie,dziękuję za odwiedziny w moim ogródeczku.Niestety fotki będa w najbliższym czasie.W trakcie sadzenia róż padał deszcz a po chwili zrobiła się ulewa .Nie byłam w stanie zrobić zdjęć ale objecuję,że w najbliższym czasie pokażę moje cudeńka.Alabaster to biała róża,natomiast Albrecht jest różowo-łososiowy.