Dojrzewanie pomidorów. Kwaśny smak
- agape
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Łojejku...Kozulo. Ja właśnie zaczynam przygodę z pomidorami, i te "parę ton" które wylądowały na kompoście, to serio? Mam nadzieję, zę moje kilka krzaków się uda, na działce , amatorskiej.
Też kupiłam właśnie tego Black Zebra! Ciesze się, że Maryann, oceniasz go tak samkowicie. Też miałam takie wrażenie jak go ujrzałam. (Miłość od pierwszego wejrzenia? ;). Kupiłam jeszcze 12 innych niepopularnych na rynku...Z bijącym sercem patrzę na opakowania...
Też kupiłam właśnie tego Black Zebra! Ciesze się, że Maryann, oceniasz go tak samkowicie. Też miałam takie wrażenie jak go ujrzałam. (Miłość od pierwszego wejrzenia? ;). Kupiłam jeszcze 12 innych niepopularnych na rynku...Z bijącym sercem patrzę na opakowania...
- kozula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agape , jedyny zielony jakiego miałam to Big Zebra . Smak ,,płaski '' mało w nim treści . Za to z dość przeciętnym malinowym dał przesmaczną krzyżówkę , którą zdaje się wysłałam do Bogdana Szczepńskiego do podziału jeśli będą chętni .

To Big Zebra z wierzchu i w środku , niżej krzyżówka malinówki z Big Zebrą

Zdjęć nie udało się poprawić bo eksponaty zostały skonsumowane , na poprawki innym razem nie starczyło czasu.
Pozdrawiam , kozula

To Big Zebra z wierzchu i w środku , niżej krzyżówka malinówki z Big Zebrą

Zdjęć nie udało się poprawić bo eksponaty zostały skonsumowane , na poprawki innym razem nie starczyło czasu.
Pozdrawiam , kozula
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wronek, nie czepiaj się
To chyba dobrze, jeśli forumek korzysta z wyszukiwarki, prawda? I czyta wątki o interesujących go (ją) sprawach, zamiast zaczynać nowy wątek na ten sam, sto razy już wałkowany temat.

To chyba dobrze, jeśli forumek korzysta z wyszukiwarki, prawda? I czyta wątki o interesujących go (ją) sprawach, zamiast zaczynać nowy wątek na ten sam, sto razy już wałkowany temat.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Witam! Ja mam też problemy z dojrzewajacymi pomidorami. Staram się ich nie pryskać(ekologia), więc jak zaatakuje je choroba, zrywam wszystkie (oprócz tych małych nie wyrośniętych) wkłdam je do dekturowego pudła i zakrywam siankiem, tak żeby się nie stykały ze sobą.
Powodzenia!
Powodzenia!
Kocham konie i moj ogrodek
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 cze 2009, o 16:14
podstawowym objawem niedoboru potasy przy wybarwianiu się owoców jest tzw. zielona piętka (w miejscu gdzie odrywasz pomidora od krzaczka jest zielony niewybarwiony pierścień.
Ja próbowałem nawóz kurzy w zeszłym roku ale ma zbyt wiele azotu ,po jego stosowaniu wystąpiły mi niedobory potasu
Myślę że obornik wystarczy przeryty na jesień. Jak krzak jest ładny zielony to nie ma sensu stosować coś dodatkowego , chyba że wystąpią niedobory, ale to już inna bajka.
Ja próbowałem nawóz kurzy w zeszłym roku ale ma zbyt wiele azotu ,po jego stosowaniu wystąpiły mi niedobory potasu
Myślę że obornik wystarczy przeryty na jesień. Jak krzak jest ładny zielony to nie ma sensu stosować coś dodatkowego , chyba że wystąpią niedobory, ale to już inna bajka.
PIOTREK (blansz1)
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 cze 2009, o 16:14