Moja familokowa oaza spokoju cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu witaj :)
wiesz ale narobiłaś chrapkę na lilie .Patrząc na twoje fotki zastanawiam się gdzie by tu znaleść miejsce na dużą ilość lili:)))
Ja mam jedynie kilka szt. orientalnych już znalazły się we flakowie w salonie tz jjuż w łazience :) bo mają tak intensywny zapach ze nie mogą być w miejscu ciagłego przebywania .Ale zastanawiam się nad kupieniem jeszcze cebulek tylko gdzie ja je posadzę hihi
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu. Jaka starość, jaka starość. :!: :!: :!: My się nie starzejemy, to nasze dzieci się starzeją, my tylko zdobywamy doświadczenie. :lol:
Piękne masz lilie. Zazdraszczam. Moje w tym roku sadzone jedne kończą kwitnienie, a reszta nawet nie wiem jakie, może zakwitną. Ja z nimi dopiero zaczynam przygodę, więc podglądam, zapisuję nazwy i może kilka jesienią znów kupię.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu u ciebie całe olbrzymie bukiety lilii kwitną, jak to pięknie wygląda. Dorodny agrest, ja mój już podjadam. Na temat starości mogłabym też coś niecoś powiedzieć.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Przestańcie o tej starości :!: :!: :!: Jak się czujemy młodo to jesteśmy młodzi :!:
Wczoraj miałam zjazd absolwentów i dziwiłam się , że koleżeństwo ma dzieci w wieku powyżej 30 lat :!: :!:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam wszystkich bardzo serdecznie i cieplutko . Dzisiaj była piękna pogoda ,ale nie siedziałam w ogródku ,gdyż miałam gości . Byłam jak zwykle z poranną kawką ukoić nerwy i popatrzeć na piękno kwitnących lilii i róż . Ta bruzdownica nie odpuszcza i coraz więcej muszę poobcinać młodych pąków róż . Ale nie atakuje wszystkich np. niebieskie róże jak na razie mają się dobrze i niedługo pokażą swoje wdzięki . Degaule ,Blue parfum i jeszcze jedna nn. Z niecierpliwością już czekam na ich kwiaty ,gdyż są to wiosenne zakupy . Zaczyna pokazywać swoje wdzięki Lincoln i jeszcze jedna NN jutro ją cyknę . Szkoda ,że lilie żyją tylko przez chwilkę ,a są tak urodziwe .

IWONKO nie wiem które są ładniejsze wydaje mi się ,że wszystkie lilie są dostojnymi damami ,ale nie wszystkie pachną . Jak się chce to i miejsce można znależć . Ja moich nie obcinam . Lubię upajać się ich zapachem w ogrodzie .

ADO no wiem ,ale czasami nadmiar pracy nas przerasta ,ale werwa zostaje . Też tak mówię myśmy się tylko wcześniej urodzili :lol:

IRENKO ja już prawie 2 krzaki sama opędzlowałam . Uwielbiam agrest i w ogóle kwaśne owoce . Powolutku zaczynają rosnąć ogórki ,ale dużo zalążków już żółknie . Nie wiem jak to będzie . Pomidor też ma brązowe plamki ale na razie nie dużo . Poobrywałam te centkowane liście ,żeby to się nie przenosiło dalej . Podlałam je dzisiaj BIOSEPTEM ciekawe czy to coś pomoże ogórki też profilaktycznie .

OLU pewnie ja się też czuję młoda ,ale kości czasem mówią coś innego . Niestety

BASIU jak jest pogoda to po co siedzieć przy kompie . Trzeba to wykorzystać ,gdyż nie wiadomo jak długo będzie

Cieszę się ,że się Wam podobają moje kwiaty i dziękuję za odwiedzinki . Życzę wszystkim kolorowych snów i słonecznego poniedziałku .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich odwiedzających i nie . Dzisiaj pracowałam w pocie czoła . Rano podlałam roślinki mleczkiem ,żeby je trochę wzmocnić ,a po południu dałam się do pielenia . Nie było tego dużo ,ale tam trawka no i tam ,poobcinałam liście truskawkomi wyrzuciłam . Wyciągnęłam cebulki lilii św. józefa ,gdyż wszystkie przekwitły . Za parę dni wsadzę je w inne miejsce i niech rosną . Wykopałam też parę czosnków ,żeby sprawdzić jakie duże wyrosły a reszta posiedzi jeszcze do połowy lipca . Łodyżki już zaczynają żółknąć od nadmiaru wody . No i parę fotek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Jadziu kochanie jaka starość :twisted: Toć ogarnąć taki ogród i tak pięknie pielęgnować coby takie cuda rosły to trzeba mieć siły a te mają tylko młodzi , więc kochanie jesteś MŁODA :)
Mój Linckoln też jest w takiej samej fazie , już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę jego kwiat :lol:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie !! Jednak róże pomału wypierają lilie i dalie :) Najpiekniej wyglądają jednak wszystkie na raz , jaka uciecha dla oka !! agrest już zjadliwy?? ... chyba nie sądząc po ilości na krzaczku :lol:
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Jadziu kolorowo u Ciebie :shock: ,masz sporą kolekcje lilii,u mnie jedna dalia też ma ochotę zakwitnąć,może lada dzień....Ładna ta różyczka 'Kto to' :lol: ,nie wiem co to za jedna ,ale już mi się podoba :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

No to kolejna róża trafia na listę - Kristalperle.
Czy jest zdrowa ? Długo utrzymują się kwiaty ?
Napisz coś....
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Mi też ona wpadła w oko :roll: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Jadziu piękna kolekcja lilii, róż.
Widzę, że masz podobne obawy jak ja czy przez tą pogodę zdążymy pojeść pomidorków i ogórasków.
Ja też stale obserwuję liście pomidorów, ale ostatnio rozmawiałam z panem który hoduje pomidory na dużą skalę od lat i powiedział że nieraz wystarczy jedna noc i po pomidorach.
Szkoda by było, człowiek tyle się na kręci, dogląda :cry:
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Jadziu, no jak tam dzisiaj? Rozkwitły róże? :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich odwiedzających .
MARIOLKO nie wiem czy w Polsce ona będzie się tak samo nazywać ,bo przywiozłam ją z Niemiec . Zwabił mnie jej zapach i kolor . Jest to róża rabatowa . Nie jest wysoka jakieś 70 cm. Nie za bardzo choruje ma tylko trochę plamistości . Kwitnie do zimy . Nie wypuściła jeszcze żadnego młodego pędu i to mnie dziwi . Może to miejsce jej nie pasuje ,ale wtedy by nie kwitła . Kolor ma taki jak na fotkach niby biały ,ale z domieszką bladego różu . Po deszczach nawet się trzymała i nie sklejała płatków . Jak chcecie zrobię jej serię zdjęciową . Muszę to dokładnie prześledzić ma jakieś 30 płatków i kwiat śr. 8-10cm. nie mierzyłam .

HALINKO cieszę się ,że Ci się też podoba ta KRISTALPERLLE . Na metce nic nie piszą do jakiej wysokości rośnie

AGA agresty jadalne tylko ileż można tego zjeść . Mam 4 krzaczki jest jeszcze i czerwony

JADZIU nasionka naparstnicy tej ciemnej dzisiaj pozbierałam . Jak chcesz to Ci je wyślę tylko podaj adres na PW .
Mam pytanie może ktoś reflektuje na cebulki lilii św. Józefa nie wiem to chyba lilium candidum ,ale nie jestem pewna .

AŚKA niestety z pomidorami czasem tak to bywa . Nawet sama to przerabiałam .

EWUNIU zrobiłam jej dzisiaj rano zdjęcie ,ale moim zdaniem to nie LINCOLN nie wiem kim ona jest chyba ,że następny kwiat będzie inny . Ona ma kolor podobny do BUDLEI z domieszką czerwieni . Jeszcze nie widziałam takiego koloru róży . Po południu kwiat był cały klapnięty tak jakby mu słońce nie służyło . Z czymś takim się pierwszy raz spotkałam ,więc go obcięłam . Może jutro drugi pączek się otworzy . Ta róża to dla mnie zagadka .
Dziękuję wszystkim za odwiedziny . Najpierw pokażę tego Lincolna aksamitna bardziej lila niż czerwień -buraczkowo-karminowy

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”