Moje spełnione marzenie tu.ja cz.3
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Przykro mi, że Ciebie też zmuszono do rzucania palenia. Ale, może w dalszym rozrachunku wyjdzie Ci to na dobre? Za 1 paczkę można już kupić 2 byliny, takie dysproporcje się porobiły
A za 2 paczki masz Rh 
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Oj oj u mnie i cudeńka , rozbawiłaś mnietu.ja pisze:Eluniu - dzięki za uznanie i miłe słowa. Cudeńka to u Ciebie kwitną. Ja też żałuję, że nie mogłam jechać do Olsztyna. Może faktycznie uda nam się spotkać na jesiennych targach...Czy termin już jest znany? Fajnie byłoby spotkać się w większym gronie
![]()
Trzymam kciuki za chęć rozstania się z nałogiem , dasz rade .
Ta pierwsz fotka to winnik ?
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Krzysiu! Dlaczego "też" ? Czyżby ten los i Ciebie spotkał? Jakoś tak liczyłam, że 2 paczki = bylina
4 dni minęły spokojnie, dziwnie spokojnie - chyba dam radę
Elu - tak to winnik. Fajnie wygląda - prawda? Dzięki za kciuki - przydadzą się
To dopiero początek zmagań.
Wczoraj była ulewa, a dziś od rana pada i to solidnie. Aż szkoda tych wszystkich kwiatów, które miały dziś zakwitnąć. Jak np. ten liliowiec - wczoraj prezentował się tak:
Niestety nie dane mi było wczoraj zajrzeć do szkółki
Ale i tak mam sporo roślin do posadzenia
Dostałam od Ewyb123 u której byłam na kawie. Od teściowej dostałam cebulki tulipanów, a od wujka przywiozłam 2 gałązki róży pnącej do ukorzenienia. Może ktoś wie jak nazywa się ta królowa:
- wygląda pięknie, ale niestety nie pachnie
4 dni minęły spokojnie, dziwnie spokojnie - chyba dam radę
Elu - tak to winnik. Fajnie wygląda - prawda? Dzięki za kciuki - przydadzą się
Wczoraj była ulewa, a dziś od rana pada i to solidnie. Aż szkoda tych wszystkich kwiatów, które miały dziś zakwitnąć. Jak np. ten liliowiec - wczoraj prezentował się tak:

Niestety nie dane mi było wczoraj zajrzeć do szkółki
- wygląda pięknie, ale niestety nie pachnie- bishop

- Kontakt:
W mojej najczęstszej szkółce byliny są od 3 do 10 zł
No to następna wielka próba sił będzie po drugim tygodniu, wtedy przychodzi kolejny wielki kryzys. Jest też kryzys po pół roku i tak co jakiś czas
...
No to następna wielka próba sił będzie po drugim tygodniu, wtedy przychodzi kolejny wielki kryzys. Jest też kryzys po pół roku i tak co jakiś czas
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie też każdy dzień burza - zwariować można.
Ani wyjść nie można bardzo do ogrodu.
Wszystko mokre i zwisające.
Aż przykro patrzeć.
Ani wyjść nie można bardzo do ogrodu.
Wszystko mokre i zwisające.
Aż przykro patrzeć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Grażynko - współczuję Ci. U mnie niestety jest podobnie
Nie wytrzymałam i poszłam choć na chwilę zobaczyć jak wygląda na działce. Obraz nędzy i rozpaczy
Kwiaty poprzewracane, utytłane błotem. Wszędzie pełno ślimaków - skubane siedzą nawet na liliach i liliowcach. Wetknęłam tylko różane patyki do ziemi i podwiązałam kwiaty. Mimo deszczu szpaki "opędzlowały" czereśnie prawie do cna.
Dobra wiadomość - zakwitła kolejna lilia NN:

Wielkokwiatowa róża NN rośnie pod leszczyną i jakoś się trzyma:

A tak wygląda zbrukana błotem moja "królowa śniegu":

Niestety frezja kiepsko trafiła z terminem kwitnięcia:

Mała siewka kruszczyka otworzyła pierwszy kwiatek:

Nie wytrzymałam i poszłam choć na chwilę zobaczyć jak wygląda na działce. Obraz nędzy i rozpaczy
Dobra wiadomość - zakwitła kolejna lilia NN:

Wielkokwiatowa róża NN rośnie pod leszczyną i jakoś się trzyma:

A tak wygląda zbrukana błotem moja "królowa śniegu":

Niestety frezja kiepsko trafiła z terminem kwitnięcia:

Mała siewka kruszczyka otworzyła pierwszy kwiatek:

- bishop

- Kontakt:
No ale Tobie przynajmniej zakwitła... Mam na mysli ten kwiatek pachnący na "f", z którym mam na pieńku... 
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
TuJa!
Tak właśnie wyglądają nasze zdeszczowane ogrody!!! Bez szans na zapach róż lub czegokolwiek! Ale za to rośliny podlewane są deszczówką a nie kranówką! Czereśnie wyśmienite! I tawułki i liliowce i lilie i wszystkie pozostałe a leśna rabata nabrała rozmachu i jest ....jak leśna! Dzięki Twoim zakupom nabieram śmiałości i zaczęłam kupować rośliny do Ogrodu.
TuJko! Ja murem stoję za Ciebie niepalącą! Bądź jak dąb nieugięta! I w ogóle nie przejmuj sie papierochami! Nie są tego warte! To śmiecie!
Serdeczności z pozdrowieniami!
TuJko! Ja murem stoję za Ciebie niepalącą! Bądź jak dąb nieugięta! I w ogóle nie przejmuj sie papierochami! Nie są tego warte! To śmiecie!
Serdeczności z pozdrowieniami!
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Z miłością do Ogrodu - Orania
- agape

- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo!
Widzisz przynajmnej nie musisz sprzątać cłości spadajacych czereśni. U mnie jakoś ptaki ich nie zjadają...
Piękne lilie...
A palenie- skoro sama zdecydowałaś- na pewno już się udało! Ja nie liczyłam dni, każdego dnia nie zapalałam fajek i tak każdego dnia od nowa decydowałam, że nie zapalam.
Aż któregoś dnia zapomniałam o tym pomyśleć, bo już bardziej nie paliłam niż rzucałam. I wtedy się ucieszyłam, gdy zpomniałam. Też Ci życzę takiego odzyskanego luzu psychicznego!
Ale pieniążki na nagrody wrzucaj sobie do przejrzystego słoika każdego dnia. To jest motywacja
Gratuluję! Założę się, że te roślinki kupine ze skarbonki będą lepiej rosły! ;)
Widzisz przynajmnej nie musisz sprzątać cłości spadajacych czereśni. U mnie jakoś ptaki ich nie zjadają...
Piękne lilie...
A palenie- skoro sama zdecydowałaś- na pewno już się udało! Ja nie liczyłam dni, każdego dnia nie zapalałam fajek i tak każdego dnia od nowa decydowałam, że nie zapalam.
Aż któregoś dnia zapomniałam o tym pomyśleć, bo już bardziej nie paliłam niż rzucałam. I wtedy się ucieszyłam, gdy zpomniałam. Też Ci życzę takiego odzyskanego luzu psychicznego!
Ale pieniążki na nagrody wrzucaj sobie do przejrzystego słoika każdego dnia. To jest motywacja
Gratuluję! Założę się, że te roślinki kupine ze skarbonki będą lepiej rosły! ;)
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz jakąś nową odmianę czereśni - płożącą
Jeszcze takiej nie widziałam
A u mnie tyle jabłek będzie..... chętnie bym się zamieniła na słoiki czereśniowe
bo moje pierwsze czereśnie w liczbie 17 szt zeżarły ptaki , a kolejne ze 20 pilnie strzeżone w balonie z włókniny. Jakbyś chciała zobaczyć jak to wygląda zapraszam do mnie właśnie wkleiłam fotki.
Róże piękne !!
A u mnie tyle jabłek będzie..... chętnie bym się zamieniła na słoiki czereśniowe
Róże piękne !!
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.