Leśny ogród Moni68 cz.4
Moniko piękne lilie, jestem zaskoczona że dobrze radzą sobie w leśnym ogrodzie. Myślałam, że należą do wyjątkowo światłolubnych roślin.
Mam 2 ale po słonecznej stronie ogrodu może spróbuję po tej leśnej???
Kupiłam też na tę zacienioną stronę hortensje bukietowe i azalię, myślę że dadzą radę?
Pozdrawiam
Mam 2 ale po słonecznej stronie ogrodu może spróbuję po tej leśnej???
Kupiłam też na tę zacienioną stronę hortensje bukietowe i azalię, myślę że dadzą radę?
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane, witam Was serdecznie 
Od rana załatwiałam różne sprawy, niestety dwie zostały na jutro. Teraz jestem w trakcie robienia ogórków, więc wpadłam na chwilę. Od popołudnia zanosiło się na deszcz, ale nie spadła ani jedna kropla.
Halinko Kochana, miło mi, że Ci się podoba
Z gardłem już zdecydowanie lepiej
Majko, dziękuję
Trochę lilii posadziłam jesienią, większość teraz wiosną. Z niecierpliwością czekam na kwiaty
Nigello, zawsze sadzę w gruncie. Oczywiście jesienią trzeba wykopać, ale nie ma z tym problemu, cebule są duże
Mogłoby być bardziej sucho
Ewuniu, dziękuję
Tess, bladym świtem wyruszyłam do miasta
U mnie wczoraj co prawda gradu nie było, ale lało jak w strefie monsunowej. Jedyna strata to złamana róża.
Dziękuję, Izuniu
Cieszę się, że Ci się podobają 
Asiu, spróbuj
Wiosną posadziłam ponad 40 cebul, więc musiałam je wszędzie poutykać
Rosną na różnych stanowiskach i dobrze sobie radzą. Dwa lata temu posadziłam trzy na próbę, rosną w świetlistym cieniu. W tym roku zakwitnie pięć i jest 14 młodych. Liliom poza tym służy lekko kwaśne podłoże. Wniosek jest prosty- warto sadzić lilie w lesie 
Hortensje i azalie będa się czuć znakomicie

Właśnie zaczęło lać...

Od rana załatwiałam różne sprawy, niestety dwie zostały na jutro. Teraz jestem w trakcie robienia ogórków, więc wpadłam na chwilę. Od popołudnia zanosiło się na deszcz, ale nie spadła ani jedna kropla.
Halinko Kochana, miło mi, że Ci się podoba

Majko, dziękuję

Nigello, zawsze sadzę w gruncie. Oczywiście jesienią trzeba wykopać, ale nie ma z tym problemu, cebule są duże

Ewuniu, dziękuję

Tess, bladym świtem wyruszyłam do miasta

Dziękuję, Izuniu

Asiu, spróbuj

Hortensje i azalie będa się czuć znakomicie

Właśnie zaczęło lać...