Działka Romy wśród jezior

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Taruś Aniu Grażynko Monisiu Jadziu Elsi Krysiu dziękuję za odwiedznki cieszę się strasznie że jestem z Wami wróciłam przed godziną i wpadłam się przywitać jutro wrzucę fotki [po pracy ] i będę opowiadać nie wszystkie plany zostały zrealizowane trochę deszcz pokrzyżował
ale na moich piaskach wcale nie jest za mokro dobrze dla roślinek i nawet prawdziwek urósł na działce w lesie też się trafiają już spróbowaliśmy troszkę ,tyle na dziś dobrej nocki życzę
buziaki pa pa :P :P :P
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NIe wiem od czego zacząć może na początek pokażę jak wygląda oczko i roślinki ta lilia różowa z której się tak cieszyłam nie wiem czy przeżyje odpadł jej największy pąk i dwa wielkie liście zobaczymy co z nią będzie
Obrazek Obrazek
Jeszcze mu daleko do zarośnięcia prawda Grażynko :?:
A teraz parę kwiatków, Siatka od strony drogi, Róże rabatowe, Lilia wyrośnięta około 150 cm
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Reszta jutro dzisiaj był ciężki dzień dobrej nocki i kolorowych snów :P
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ROMCIU nareszcie znów jesteś z nami . Brakowało mi Twojego klikania . Masz piękne oczko . Czekam na więcej fotek . Kolorowych snów .Dobrze ,że zdążyłas zobaczyć piwonie .Różyczki piękne i taka wielgachna lilia . Mam ten sam kolor ,ale nie taka wysoka .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Romciu, ale pięknie u Ciebie :!:
Szkoda ,że lilia nie zakwitła....ale i tak oczko wygląda uroczo :D .....jak roślinki wokół niego się rozrosną będzie wyglądało jak mały stawik :) .....a żabki są :?: .....w stawiku musi coś rechotać :wink: :lol:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dzięki że o mnie pamiętasz jutro wpadnę do Ciebie chciałabym wkleić kilka zdjęć nie
mogę zdążyć nie wyrabiam się buziaki :lol: :lol:

Basiu jest żabka i pięknie koncertuje pokażę kilka zdjęć z dzialki, Warsztat mojego M, Wyrób z warsztatu, Na pierwszym planie rycynus i rozwar, Powojnik, Liliowce, Róże rabatowe nn.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
dcn.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Romciu :) Cieszę się, że już jesteś :) Piękny clematis :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Spore to oczko wodne, istne małe jeziorko :D
Moje piwonie już dawno przekwitły, szkoda. Obrośnięta siatka wygląda bardzo fajnie, zielona ściana przed ciekawskimi oczami. :D
Sabina

Moje linki
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Romka, teraz wiem, czemu byłaś tam tak długo.
Nie widać chwastów między ozdobnymi! a odstępy jeszcze duże więc na nie miejsce jest :shock:
Warsztat męża - powiedz, on to wszystko tak ręcznie robi, czy jakąś mechaniczną piłę posiada?
Jakby nie było - pracowity chłopak. I własną korę na kompostowanie masz.
Odmianę powojnika znasz?
Dzikie wino - dobry pomysł :!:
Oczka zazdroszczę, nie zgapię, bo byłoby bajorkiem dla Nory :lol:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rycynus ?
Wygląda interesująco, muszę poszperać bo nie mam o nim pojęcia....
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Monisiu za odwiedzinki byłam u Ciebie alę Twój wątek zamknięty miło że podoba
Ci się mój powojnik spróbuję dziś Cię znależć buziaki ;:168 ;:168

Moje Sabinko na następny dzień po przyjeżdzie opadły zrobiłam fotkę w ostatniej chwili ale najważniejsze że zdążyłam :lol: :lol: :lol:

Elu mój M zawsze był sprytny ma tam jakieś piły wiertarki szlifierki itp.Myślisz że te wióry można zużyć tylko ja nie wiem do czego kompostownika jeszcze nie mam. :roll: Nie znam nazwy powojnika. Jak go sadziłam nie wiedziałam że będę na forum zamieszczę może zdjęcie z bliska to na pewno ktoś mi powie .Dzikim winem poobsadzałam drzewa zobaczymy czy się
prrzyjmie :lol: Obrazek

Zajrzyj do mnie na 27 str. Mariolko Ela pokazuje i pisze że to ma jeszcze nazwę
rącznik jak byś miała ochotę to przyślę Ci nasiona bo ja siałam z nasion które też dostałam
tylko proszę o przypomnienie postaram się zajrzeć do Ciebie w najbliższym czasie miło że mnie odwiedziłaś bardzo się cieszę ;:79
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Nie masz kompostownika, ale gdzieś składasz wyrwane zielsko?
Można to robić na pryzmie, w mniej reprezentacjnym miejscu.
Na forum jest temat dotyczący kompostowania, musisz sie doszkolić :wink:
Powojnik dość charakterystyczny, ma tylko 4 płatki, może coś podobnego wpadnie w oko.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Romciu kochana! Toż Twój powojnik to sama 'Madame Julia Correvon', moje niespełnione marzenie! Tak go szukałam!
Śliczne oczko wodne (żal lilii) żywopłot winem obrośnięty książkowo :lol: Kratki, lilie, rycynowce...a gdzie chłopaki?
Jońcio i Zaworek, oczywiście :lol: Nie mogę uwierzyć, że taki efekt można uzyskać pieląc :shock:
Jaką masz tam ziemię? :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokażę jeszcze kilka kwiatków z działki
Obrazek Gailardia

Obrazek Dalia
Obrazek nn
ObrazekGożdzik
Obrazek nn Obrazek Żurawka
Obrazek Knole
Obrazek
Obrazek I czerwona
Jutro pokażę rozchodniki dobrej nocki .
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Romciu działkę masz w fantastycznym miejscu no i oczywiscie zagospodarowaną, ale jak znam życie to zawsze bedzie cos do zrobienia, przesadzenia itd. dlatego warsztat M niech trzyma zawsze w gotowości bojowej, taki M to skarb!
Pytanko ten żywoplot to co jest, kiedy był sadzony i jak szybko rośnie - widzi mi sie na winogron?

ta roślinka czerwona NN to firletka ale jaka nie wiem, jest żywotna wieloletnia i pięknie się prezentuje.

pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale mi się narobiło !!!odpisałam na posty wkleiłam zdjęcia i wysiadł modem czy reuter a tu pierwsza w nocy wkurzyłam się i poszłam spać i dziś jeszcze raz :lol:

Nigelko kochana chciałabym bardzo spełnić twoje marzenie tylko niech mi ktoś podpowie jak rozmnożyć clematis albo poszukam w moich szkółkach postaram się[ marzenia się spełniają]
ale czy to na pewno on Obrazek
Chłopaki jak zwykle a tym razem było trzech bo córka pojechała w góry na długi wekend i trzeba było zabrać Anatola z czego nie był zadowolony Zaworek bo to wieczni rywale i zazdrośnicy ale fajnie było :lol: :lol: :lol: ziemia u mnie sam piaseczek posiałam łubin żeby nabrała mocy i po kawałku sieję trawkę żeby było zielono buziaki ;:168

Nie dorobiłam się jeszcze kompostownika Elu zielsko jest palone w ognisku podobno popiół też się nadaje mam zamiar go póżniej przesiać i rozsypać poczytam o kompoście ale chyba dopiero zimą na razie mam niedaleko domu kompostownie i kupuję kompost Próchniaczek
zawiozłam kilka worków i podsypuję :roll: :roll:

Taruniu na płocie jest winorośl pnącze bardzo ładnie się przyjęło i trzecie lato jak rośnie cała siatka od drogi zasłonięta dzięki za firletkę :P :P :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”