Działka Romy wśród jezior
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taruś Aniu Grażynko Monisiu Jadziu Elsi Krysiu dziękuję za odwiedznki cieszę się strasznie że jestem z Wami wróciłam przed godziną i wpadłam się przywitać jutro wrzucę fotki [po pracy ] i będę opowiadać nie wszystkie plany zostały zrealizowane trochę deszcz pokrzyżował
ale na moich piaskach wcale nie jest za mokro dobrze dla roślinek i nawet prawdziwek urósł na działce w lesie też się trafiają już spróbowaliśmy troszkę ,tyle na dziś dobrej nocki życzę
buziaki pa pa :P :P :P
ale na moich piaskach wcale nie jest za mokro dobrze dla roślinek i nawet prawdziwek urósł na działce w lesie też się trafiają już spróbowaliśmy troszkę ,tyle na dziś dobrej nocki życzę
buziaki pa pa :P :P :P
- RomciaW
NIe wiem od czego zacząć może na początek pokażę jak wygląda oczko i roślinki ta lilia różowa z której się tak cieszyłam nie wiem czy przeżyje odpadł jej największy pąk i dwa wielkie liście zobaczymy co z nią będzie

Jeszcze mu daleko do zarośnięcia prawda Grażynko
A teraz parę kwiatków, Siatka od strony drogi, Róże rabatowe, Lilia wyrośnięta około 150 cm
Reszta jutro dzisiaj był ciężki dzień dobrej nocki i kolorowych snów :P

Jeszcze mu daleko do zarośnięcia prawda Grażynko

A teraz parę kwiatków, Siatka od strony drogi, Róże rabatowe, Lilia wyrośnięta około 150 cm

Reszta jutro dzisiaj był ciężki dzień dobrej nocki i kolorowych snów :P
- RomciaW
Jadziu dzięki że o mnie pamiętasz jutro wpadnę do Ciebie chciałabym wkleić kilka zdjęć nie
mogę zdążyć nie wyrabiam się buziaki
Basiu jest żabka i pięknie koncertuje pokażę kilka zdjęć z dzialki, Warsztat mojego M, Wyrób z warsztatu, Na pierwszym planie rycynus i rozwar, Powojnik, Liliowce, Róże rabatowe nn.
dcn.
mogę zdążyć nie wyrabiam się buziaki

Basiu jest żabka i pięknie koncertuje pokażę kilka zdjęć z dzialki, Warsztat mojego M, Wyrób z warsztatu, Na pierwszym planie rycynus i rozwar, Powojnik, Liliowce, Róże rabatowe nn.

dcn.
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Romka, teraz wiem, czemu byłaś tam tak długo.
Nie widać chwastów między ozdobnymi! a odstępy jeszcze duże więc na nie miejsce jest
Warsztat męża - powiedz, on to wszystko tak ręcznie robi, czy jakąś mechaniczną piłę posiada?
Jakby nie było - pracowity chłopak. I własną korę na kompostowanie masz.
Odmianę powojnika znasz?
Dzikie wino - dobry pomysł
Oczka zazdroszczę, nie zgapię, bo byłoby bajorkiem dla Nory
Nie widać chwastów między ozdobnymi! a odstępy jeszcze duże więc na nie miejsce jest

Warsztat męża - powiedz, on to wszystko tak ręcznie robi, czy jakąś mechaniczną piłę posiada?
Jakby nie było - pracowity chłopak. I własną korę na kompostowanie masz.
Odmianę powojnika znasz?
Dzikie wino - dobry pomysł

Oczka zazdroszczę, nie zgapię, bo byłoby bajorkiem dla Nory

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- RomciaW
Dzięki Monisiu za odwiedzinki byłam u Ciebie alę Twój wątek zamknięty miło że podoba
Ci się mój powojnik spróbuję dziś Cię znależć buziaki
Moje Sabinko na następny dzień po przyjeżdzie opadły zrobiłam fotkę w ostatniej chwili ale najważniejsze że zdążyłam
Elu mój M zawsze był sprytny ma tam jakieś piły wiertarki szlifierki itp.Myślisz że te wióry można zużyć tylko ja nie wiem do czego kompostownika jeszcze nie mam.
Nie znam nazwy powojnika. Jak go sadziłam nie wiedziałam że będę na forum zamieszczę może zdjęcie z bliska to na pewno ktoś mi powie .Dzikim winem poobsadzałam drzewa zobaczymy czy się
prrzyjmie

Zajrzyj do mnie na 27 str. Mariolko Ela pokazuje i pisze że to ma jeszcze nazwę
rącznik jak byś miała ochotę to przyślę Ci nasiona bo ja siałam z nasion które też dostałam
tylko proszę o przypomnienie postaram się zajrzeć do Ciebie w najbliższym czasie miło że mnie odwiedziłaś bardzo się cieszę
Ci się mój powojnik spróbuję dziś Cię znależć buziaki

Moje Sabinko na następny dzień po przyjeżdzie opadły zrobiłam fotkę w ostatniej chwili ale najważniejsze że zdążyłam

Elu mój M zawsze był sprytny ma tam jakieś piły wiertarki szlifierki itp.Myślisz że te wióry można zużyć tylko ja nie wiem do czego kompostownika jeszcze nie mam.

prrzyjmie

Zajrzyj do mnie na 27 str. Mariolko Ela pokazuje i pisze że to ma jeszcze nazwę
rącznik jak byś miała ochotę to przyślę Ci nasiona bo ja siałam z nasion które też dostałam
tylko proszę o przypomnienie postaram się zajrzeć do Ciebie w najbliższym czasie miło że mnie odwiedziłaś bardzo się cieszę

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie masz kompostownika, ale gdzieś składasz wyrwane zielsko?
Można to robić na pryzmie, w mniej reprezentacjnym miejscu.
Na forum jest temat dotyczący kompostowania, musisz sie doszkolić
Powojnik dość charakterystyczny, ma tylko 4 płatki, może coś podobnego wpadnie w oko.
Można to robić na pryzmie, w mniej reprezentacjnym miejscu.
Na forum jest temat dotyczący kompostowania, musisz sie doszkolić

Powojnik dość charakterystyczny, ma tylko 4 płatki, może coś podobnego wpadnie w oko.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Romciu kochana! Toż Twój powojnik to sama 'Madame Julia Correvon', moje niespełnione marzenie! Tak go szukałam!
Śliczne oczko wodne (żal lilii) żywopłot winem obrośnięty książkowo
Kratki, lilie, rycynowce...a gdzie chłopaki?
Jońcio i Zaworek, oczywiście
Nie mogę uwierzyć, że taki efekt można uzyskać pieląc
Jaką masz tam ziemię?

Śliczne oczko wodne (żal lilii) żywopłot winem obrośnięty książkowo

Jońcio i Zaworek, oczywiście

Jaką masz tam ziemię?

Pozdrawiam, nigella
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Romciu działkę masz w fantastycznym miejscu no i oczywiscie zagospodarowaną, ale jak znam życie to zawsze bedzie cos do zrobienia, przesadzenia itd. dlatego warsztat M niech trzyma zawsze w gotowości bojowej, taki M to skarb!
Pytanko ten żywoplot to co jest, kiedy był sadzony i jak szybko rośnie - widzi mi sie na winogron?
ta roślinka czerwona NN to firletka ale jaka nie wiem, jest żywotna wieloletnia i pięknie się prezentuje.
pozdrawiam
Pytanko ten żywoplot to co jest, kiedy był sadzony i jak szybko rośnie - widzi mi sie na winogron?
ta roślinka czerwona NN to firletka ale jaka nie wiem, jest żywotna wieloletnia i pięknie się prezentuje.
pozdrawiam
- RomciaW
Ale mi się narobiło !!!odpisałam na posty wkleiłam zdjęcia i wysiadł modem czy reuter a tu pierwsza w nocy wkurzyłam się i poszłam spać i dziś jeszcze raz
Nigelko kochana chciałabym bardzo spełnić twoje marzenie tylko niech mi ktoś podpowie jak rozmnożyć clematis albo poszukam w moich szkółkach postaram się[ marzenia się spełniają]
ale czy to na pewno on
Chłopaki jak zwykle a tym razem było trzech bo córka pojechała w góry na długi wekend i trzeba było zabrać Anatola z czego nie był zadowolony Zaworek bo to wieczni rywale i zazdrośnicy ale fajnie było
ziemia u mnie sam piaseczek posiałam łubin żeby nabrała mocy i po kawałku sieję trawkę żeby było zielono buziaki
Nie dorobiłam się jeszcze kompostownika Elu zielsko jest palone w ognisku podobno popiół też się nadaje mam zamiar go póżniej przesiać i rozsypać poczytam o kompoście ale chyba dopiero zimą na razie mam niedaleko domu kompostownie i kupuję kompost Próchniaczek
zawiozłam kilka worków i podsypuję
Taruniu na płocie jest winorośl pnącze bardzo ładnie się przyjęło i trzecie lato jak rośnie cała siatka od drogi zasłonięta dzięki za firletkę :P :P :P

Nigelko kochana chciałabym bardzo spełnić twoje marzenie tylko niech mi ktoś podpowie jak rozmnożyć clematis albo poszukam w moich szkółkach postaram się[ marzenia się spełniają]
ale czy to na pewno on

Chłopaki jak zwykle a tym razem było trzech bo córka pojechała w góry na długi wekend i trzeba było zabrać Anatola z czego nie był zadowolony Zaworek bo to wieczni rywale i zazdrośnicy ale fajnie było

Nie dorobiłam się jeszcze kompostownika Elu zielsko jest palone w ognisku podobno popiół też się nadaje mam zamiar go póżniej przesiać i rozsypać poczytam o kompoście ale chyba dopiero zimą na razie mam niedaleko domu kompostownie i kupuję kompost Próchniaczek
zawiozłam kilka worków i podsypuję

Taruniu na płocie jest winorośl pnącze bardzo ładnie się przyjęło i trzecie lato jak rośnie cała siatka od drogi zasłonięta dzięki za firletkę :P :P :P