Ogród Zenka 2009
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewo dziękuję za odwiedziny , i cieszę się że przeglądając nasze zdjęcia z ogrodu
możesz czerpać dodatkowe pomysły i przenosić je do swojęgo pięknego ogrodu.
Systematycznie staram się odwiedzać Twój ogród i podziwiać w nim zachodzące zmiany.
W swoim ogrodzie lubię sadzić drzewa i krzewy o barwnych liściach , gdyż one wnoszą kolor
i rozjaśniająjego zakątki porośnięte iglakami.
Życzę miłego dnia
możesz czerpać dodatkowe pomysły i przenosić je do swojęgo pięknego ogrodu.
Systematycznie staram się odwiedzać Twój ogród i podziwiać w nim zachodzące zmiany.
W swoim ogrodzie lubię sadzić drzewa i krzewy o barwnych liściach , gdyż one wnoszą kolor
i rozjaśniająjego zakątki porośnięte iglakami.
Życzę miłego dnia
Pozdrawiam Zenek
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tojeść jaka ładnie rozrośnięta
Graham Thomas to nie jest z pewnością ponieważ to żółta róża http://www.rosarium.com.pl/k/?id=161/Graham-Thomas®

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bywam często u Was dla relaksu,wyciszenia,po cichutku.Zachwycające jest to w Twoim ogrodzie Zenek,że wszystko jest "pod igłę" dopracowane w każdym calu i czy pokazujesz iglaki czy krzewy o pięknych kolorowych liściach czy też kwiaty kwitnące wszystko to jakby wymalowane na szkle,dostojne a zarazem fascynujące,romantyczne zakątki i zakola.
Gdybym miała taki ogród,zrobiłabym z tego mały biznes.Miejsce na filmowanie młodej pary.
W moim małym ogrodzie panuje raczej artystyczny nieład
Pozdrawiam cieplutko
Gdybym miała taki ogród,zrobiłabym z tego mały biznes.Miejsce na filmowanie młodej pary.
W moim małym ogrodzie panuje raczej artystyczny nieład
Pozdrawiam cieplutko
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zenku kolejne kwiatuszki, którymi tylko się zachwycać
Slicznie wygląda tojeść z kolorowymi listeczkami, pewnie nie rozrasta się tak niesamowicie, jak jej popularna zielonolistna kuzynka
Przepiękne kępa dzwoneczków, niesamowicie obsypana kwiatuszkami- cudo
Rozchodnik o kolorowych liściach bajeczny, nie musi wcale kwitnąć, żeby wspaniale zdobić ogród 

- ZENOBIUSZ
Witam naszych gości:
Isiu róza o której pisałem wyrosła do wysokości 1 m,kwitnie bardzo obficie,i pachnie bardzo intensywnie.
Wpoczątkowym okresie kwitnienia kwiaty są w kolorze żółtym, a następnie wraz z upływem czasu stają się bardzo jasne. Jeżeli twierdzisz że to nie jest ta ,to znaczy że przywieszki przy doniczkach były zamienione.
Haniu dziękujemy za odwiedziny i miłe słowa wypowiedziane na temat naszego ogrodu.
Biznesu to już nie zrobimy,gdyż Lublin posiada przepiękny Ogród Botaniczny będący własnością Akademi Rolniczej i właśnie tam urządzane są sesje zdjęciowe.
Agnieszko tojeść o kolorowych liściach jest jeszcze młodą sadzonką i jak nma razie nie sprawia trudności sąsiadującym z nia roslinom, jeżeli będzie zabardzo szalałaze wzrostem w ruch pójdzie sekator.
Asiu cieszy nas że ten rozchodnik Tobie również się podoba,jest doskonałą rośliną do posadzenia na tle zielonych iglaków.
I kolejne zdjęcia z fragmentami ogrodu:

Isiu róza o której pisałem wyrosła do wysokości 1 m,kwitnie bardzo obficie,i pachnie bardzo intensywnie.
Wpoczątkowym okresie kwitnienia kwiaty są w kolorze żółtym, a następnie wraz z upływem czasu stają się bardzo jasne. Jeżeli twierdzisz że to nie jest ta ,to znaczy że przywieszki przy doniczkach były zamienione.
Haniu dziękujemy za odwiedziny i miłe słowa wypowiedziane na temat naszego ogrodu.
Biznesu to już nie zrobimy,gdyż Lublin posiada przepiękny Ogród Botaniczny będący własnością Akademi Rolniczej i właśnie tam urządzane są sesje zdjęciowe.
Agnieszko tojeść o kolorowych liściach jest jeszcze młodą sadzonką i jak nma razie nie sprawia trudności sąsiadującym z nia roslinom, jeżeli będzie zabardzo szalałaze wzrostem w ruch pójdzie sekator.
Asiu cieszy nas że ten rozchodnik Tobie również się podoba,jest doskonałą rośliną do posadzenia na tle zielonych iglaków.
I kolejne zdjęcia z fragmentami ogrodu:

Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Dzisiaj od rana piękny słoneczny dzien. Wczesnym rankiem wybrałem sie do ogrodu,
aby walczyć z czarną plamistością róż. Pierwsze obiawy na liściach zauważyłem wczoraj,
więc do walki z tą chorobą przystąpiłem natychmiast. W chwili obecnej liście na różach są
zdrowe / z małymi wyjątkami / i szkoda były je zmarnować .
W drodze powrotnej do domu wstąpiłem do jednego ze sklepów ogrodniczych, czego dowodem jest ta oto roślina żurawka Creme Brule

aby walczyć z czarną plamistością róż. Pierwsze obiawy na liściach zauważyłem wczoraj,
więc do walki z tą chorobą przystąpiłem natychmiast. W chwili obecnej liście na różach są
zdrowe / z małymi wyjątkami / i szkoda były je zmarnować .
W drodze powrotnej do domu wstąpiłem do jednego ze sklepów ogrodniczych, czego dowodem jest ta oto roślina żurawka Creme Brule

Pozdrawiam Zenek
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Zenku widać czarna plamistość atakuje wszędzie, ja też swoje
spryskałam, chore liście oberwałam , spaliłam, obserwuje co
będzie dalej
będzie dalej

- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- ZENOBIUSZ
Witajcie Danusi i Marylo na szczęscie czarna plamistośc na moich krzewach pokazała się na pojedyńczych liściach, i dlatego odrazu przystąpiłem do działania.
Zamierzam opryskiwać kilkoma preparatami w odpowiednich odstępach,i mam nadzieję
że mi się uda je uratować. Widzę że problemtej tej choroby występuje w wielu ogrodach.
Zamierzam opryskiwać kilkoma preparatami w odpowiednich odstępach,i mam nadzieję
że mi się uda je uratować. Widzę że problemtej tej choroby występuje w wielu ogrodach.
Pozdrawiam Zenek